Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, Damianek20 napisał:

Ja mam 2 zł brutto to na tle innych to lipa 

To rzeczywiście lipa , jaka mleczarnia?  

Ja mam około 2,30 brutto przedział 3-5 tyś 

Opublikowano
5 godzin temu, Dziad932 napisał:

To rzeczywiście lipa , jaka mleczarnia?  

Ja mam około 2,30 brutto przedział 3-5 tyś 

Serownia Hrubieszów, w lubelskim słabo płacą a wiem że i mniej płaci nawet. Przedział 3 tys +

9 godzin temu, krzychu121 napisał:

Na własne życzenie 

No masz rację, jak skasuje krowy w sumie to same się kasują to nie będę się już mordował i może na spokojnie dopilnuje pracy i pola 

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

ale pewnie chciałbyś lepiej 🤔

Nie , wystarcza tyle  😉 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Jakub667 napisał:

Przedział 7-8tys 2.70 netto mlekovita biała podlaska. I brakuje im mleka . Ale to chyba nie tylko im ...

Ostatnio był bu mnie przedstawiciel od pasz i mówił że w mlekovicie byli Niemcy i chcą za kartonik mleka płacić 7zł( ale czy to Potwierdzone info to nie wiem) . I mówił tez  że wszystkim brakuje mleka.

Edytowane przez Primula94
Opublikowano
13 minut temu, Primula94 napisał:

Ostatnio był bu mnie przedstawiciel od pasz i mówił że w mlekovicie byli Niemcy i chcą za kartonik mleka płacić 7zł( ale czy to Potwierdzone info to nie wiem) . I mówił tez  że wszystkim brakuje mleka.

U mnie kierowca cysterny też mówił, że mleka brakuje

Opublikowano

P*erdolisz pan o tych aferach. Zwróć uwagę ile przez ostatnie 3 miesiące próbowano zdziałać na rynku wołowiny i mleka. Utopione krowy, zagłodzone krowy itp. Itd. Mleko cały czas stabilnie w górę opasy delikatne korekty ale bardziej ze względu na to, że w danym momencie nie było u nas Żydów a teras cena żywca idzie w górę. Świnie to niestabilny rynek przez ostatnie lata. Niech odwalają te afery, ale ludziom zaczyna brakować kasy na podstawowe produkty. 

Opublikowano
2 godziny temu, krzychu121 napisał:

A co niektórzy tutaj już ostrzegali przed obniżkami bo raz giełda poszła w dół. Cena mleka będzie się trzymać na aktualnym poziomie lub rosnąć no chyba że odwalą jakąś aferę 

A węgla sprowadzą tyle że będzie go nadmiar😂😂😂

Opublikowano

Ja tam nie wierzę jak na razie w obniżki cen mleka, wszędzie słuchać że mleka brakuje a ludzie ciągle krowy likwidują, w promieniu kilku kilometrów jeden zakończył miesiąc temu, jeden ma umowę do końca października i koniec, jeden myśli na wiosnę kończyć, kolejny w ciągu kilku lat też planuje zlikwidować. Dlatego ja będę powiększał o kilka sztuk xd

Opublikowano
28 minut temu, PolonezAtu napisał:

Ja tam nie wierzę jak na razie w obniżki cen mleka, wszędzie słuchać że mleka brakuje a ludzie ciągle krowy likwidują, w promieniu kilku kilometrów jeden zakończył miesiąc temu, jeden ma umowę do końca października i koniec, jeden myśli na wiosnę kończyć, kolejny w ciągu kilku lat też planuje zlikwidować. Dlatego ja będę powiększał o kilka sztuk xd

Wg gus w okresie styczeń- wrzesień 2022 skupiono o 2,3% więcej mleka niż przed rokiem

• Haha 1
Opublikowano
karol091193 napisał:

P*erdolisz pan o tych aferach. Zwróć uwagę ile przez ostatnie 3 miesiące próbowano zdziałać na rynku wołowiny i mleka. Utopione krowy, zagłodzone krowy itp. Itd. Mleko cały czas stabilnie w górę opasy delikatne korekty ale bardziej ze względu na to, że w danym momencie nie było u nas Żydów a teras cena żywca idzie w górę. Świnie to niestabilny rynek przez ostatnie lata. Niech odwalają te afery, ale ludziom zaczyna brakować kasy na podstawowe produkty. 

taaa brakuje a drewno w lesie gnije.... brakuje na nowe telewizory i inny tego typu sprzęt nawet mało reklam ssmochodów w tv bo wszystko schodzi...

byłem w mleczarni to w magazynach pustki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v