Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Chlopie kiedy było zebranie, szmat czasu. Ale tu nikt nie narzeka tylko oczekuje na więcej 

Ty mówisz o innym a Ja o innym 

Edytowane przez Marcin441
Opublikowano (edytowane)

Nie mówię o tym samym w Sierpcu przestało zależeć im na dostawcach im teraz chodzi tylko o zysk dla siebie i najlepiej jak by wszyscy przestali mleko produkować  tylko by zostało trzech czy pięciu ( czytaj kilku  kolesi) z produkcją wystarczająco zapotrzebowaniu mleczarni.

Edytowane przez robert1226
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, robert1226 napisał:

Nie mówię o tym samym w Sierpcu przestało zależeć im na dostawcach im teraz chodzi tylko o zysk dla siebie i najlepiej jak by wszyscy przestali mleko produkować  tylko by zostało trzech czy pięciu ( czytaj kilku  kolesi) z produkcją wystarczająco zapotrzebowaniu mleczarni.

Troche tak jest, ale po *uj stawiają tą serownie? Skąd będzie te dodatkowe mleko jak oni dostawców przyjmują żeby utrzymać stan a gdzie tu mowa o zwiększeniu i to jeszcze 60%, jak będą działać na 60-70% mocy przerobowych jak inni to będzie jak wszędzie 

Dlatego głaskają dużych 

Edytowane przez Marcin441
Opublikowano
1 godzinę temu, Krowiarka napisał:

Coś w tym jest ostatnio był  u mnie przedstawiciel z Mlekowity i wyliczył, że u nich bym miała o 10 groszy więcej na litrze. 😗

Nie tylko 10gr więcej ale i 3 z przodu 

przy tłuszczu 😅

• Haha 1
Opublikowano

Przecież to żarty. Nie stać ich dorzucic dobrej premi do aktualnej ceny a co dopiero ponad 2 zł. Chociaż coś mi się kojarzy że w tamtym roku dawali 13 i 14 stke na koniec roku po 10 gr to może i teraz 10 gr nazwali 13 stka żeby do końca roku dać 15 i 16 stke :) taka polityka , ładniej brzmi taka 13 stka niż 10 groszy 😄

Opublikowano

Dominik weź pisz po polsku....+5gr względem maja.To takie 3 zł minus 23proc VAT chyba

Prawda jest taka że u nas tylko przy mega parametrach jest jakaś przewaga bo nie ma limitu parametrów w cenniku ale przy średnich czy słabych parametrach i 10 groszach udziału na rękę w tej chwili będzie miej jak w Giżycku,Mlekpolu, Mlekovicie ,pewnie i Sierpcu i Rykach.Trseba by porównać cenę na konkretnym przypadku.Jedynie Od Radka (Polmleku)może mamy lepsza cene 🙂
  • Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, krzychu121 napisał:

Przecież to żarty. Nie stać ich dorzucic dobrej premi do aktualnej ceny a co dopiero ponad 2 zł. Chociaż coś mi się kojarzy że w tamtym roku dawali 13 i 14 stke na koniec roku po 10 gr to może i teraz 10 gr nazwali 13 stka żeby do końca roku dać 15 i 16 stke :) taka polityka , ładniej brzmi taka 13 stka niż 10 groszy 😄

Ale ja nie żartuję. Poważnie mówił znajomy, że osoba z bliskiej rodziny pracuje w Mlekpolu i podobno te 13stki tam funkcjonują.

Opublikowano
20 godzin temu, Takisobierolnik napisał:

SM Mlekovita informuje,13 pensja w sierpniu.Na podstawie średniej z 12 miesięcy.Dołącz do nas!

Wstaw screena SMSa to wtedy będzie bardziej pewne bo póki co nikt nie wierzy i ja też

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DanielFarmer napisał:

Dominik weź pisz po polsku....+5gr względem maja.To takie 3 zł minus 23proc VAT chyba

Prawda jest taka że u nas tylko przy mega parametrach jest jakaś przewaga bo nie ma limitu parametrów w cenniku ale przy średnich czy słabych parametrach i 10 groszach udziału na rękę w tej chwili będzie miej jak w Giżycku,Mlekpolu, Mlekovicie ,pewnie i Sierpcu i Rykach.Trseba by porównać cenę na konkretnym przypadku.Jedynie Od Radka (Polmleku)może mamy lepsza cene 🙂

I właśnie tak jak napisał Dominik Piatnicaki wprowadzają w błąd innych (może celowo podkurwic). Że 3 msc temu starzy byli u rodzinki i też było 40 gr piatnica dała,  przyjeżdżają do domu i mi mówią to ile im dam wyjdzie jak co msc tyle daja😁 szybko im wytłumaczyłem że to z kilku msc te 40 gr razem. 

A jaka miałeś cenę za maj , albo teraz z czerwiec i przy jakiej ilości( na rękę bez udzialu) to powiem Ci czy w polmleku bys miał słabiej czy lepiej. 

Edytowane przez Primula94
Opublikowano

U mnie też był  z Mlekovity i też bardzo zachęcał do przejścia. Cenę wyliczył o 7gr lepszą od Sierpca. Ja spytałem o parametry bo czytam to forum od czasu do czasu to zapewniał że parametry nie odbiegają od federacyjnych 😄. A o premii lojalnosciowej powiedział ze paliwo i tak napewno kupuje to zaden problem u nich wykorzystać. Na ich korzyść przemawiaja nowe progi dla duzych dostawców bo w sierpcu chyba na 50tys zaczyna sie ostatni próg i ostatnio byla tendencja do usredniania tych progow i zmniejszaniu roznic w cenach takze duzi w Sierpcu wcale nie mają lepiej. No i udzialy zjada inflacja a w Mlekowicie nie trzeba byc udzialowcem.

Opublikowano
2 godziny temu, niesamowity90 napisał:

Ale ja nie żartuję. Poważnie mówił znajomy, że osoba z bliskiej rodziny pracuje w Mlekpolu i podobno te 13stki tam funkcjonują.

Ja pisałem o mlekowicie i ich 13 stce dla rolników. 

W mlekpolu to żadna tajemnica z tą 13 i premiami. Trochę moich znajomych tam pracuje to wiem co i jak :)

2 godziny temu, Primula94 napisał:

I właśnie tak jak napisał Dominik Piatnicaki wprowadzają w błąd innych (może celowo podkurwic). Że 3 msc temu starzy byli u rodzinki i też było 40 gr piatnica dała,  przyjeżdżają do domu i mi mówią to ile im dam wyjdzie jak co msc tyle daja😁 szybko im wytłumaczyłem że to z kilku msc te 40 gr razem. 

A jaka miałeś cenę za maj , albo teraz z czerwiec i przy jakiej ilości( na rękę bez udzialu) to powiem Ci czy w polmleku bys miał słabiej czy lepiej. 

Może i celowo wprowadzają w błąd  . W sumie w mlekpolu też mogliśmy pisać że mlekpol za kwiecień ,maj i czerwiec 61 gr premi. Za lipiec 37 gr premi. Jakby tak zsumował to w lipcu 4 zł by już było 😄

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, radekz200 napisał:

Podobno teraz piatnicaki się na primator przerzucili 😛😛

Fricke kolego Fricke

4 godziny temu, DanielFarmer napisał:

Dlatego warto by wprowadzć dopłatę rozwojową, zobowiązujesz się załóżmy minimum 5 lat dostarczać mleko nie zmniejszająć produkcji a co rok zwiększając o załóżmy 5% czy 10% dopłata np 10gr. Myślę że sporo osób by to usatysfakcjonowało. i Napewno było by sprawiedliwe

Edytowane przez czareczek85
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v