Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po czwartym powiadomieniu wstrzymują i weterynaria wysyła cię z mlekiem do ich laboratorium jak średnia wyjdzie dobrze to wznawiają odbiór. Teraz jest łatwiej bo w mleczarni można zlecić dodatkowe badania i wyjść z pozaklasowego

Opublikowano

Mekovita tradycyjnie tłuszcz w dół  w ciągu miesiąca  z 4.25 na 3.85 przy braku wycieleń i sporo krów pod zasuszenia  no bo za maj dołożyli 10 gr to trzeba jebnać na parametrach polityka Lydera nie wspomnę o parametrach z federacji jakie są różnice.

Opublikowano (edytowane)

I dla tego wszystkie mleczarnie je.....ą dostawców bo się jeden z drugim boi odezwać bo go czymś postraszą , na każdym kroku trzeba ich pilnować i gonić złodziei za każdą nieprawidłowość że strony mleczarni dopominać się o swoje , gdyby wszyscy się odzywali by czuli oddech rolnika na plecach to by się z nim liczyli , ale do tego trzeba większości facetów z jajami co się nie boją , bo dziewczynkę postraszą i ta siedzi cicho .

Edytowane przez robert1226
  • Thanks 1
Opublikowano
13 godzin temu, robert1226 napisał:

I dla tego wszystkie mleczarnie je.....ą dostawców bo się jeden z drugim boi odezwać bo go czymś postraszą , na każdym kroku trzeba ich pilnować i gonić złodziei za każdą nieprawidłowość że strony mleczarni dopominać się o swoje , gdyby wszyscy się odzywali by czuli oddech rolnika na plecach to by się z nim liczyli , ale do tego trzeba większości facetów z jajami co się nie boją , bo dziewczynkę postraszą i ta siedzi cicho .

Nie wiesz co mówisz. W pojedynkę możeez co najwyżej grzecznie poprosić o ponowne próby

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

zgłaszałem dzwoniłem mam to już gdzieś krowy zaczynają wyjazd zostało się już aby 15 do końca roku i koniec z krowami i bydłem 

Edytowane przez Dzikusss
  • Like 1
Opublikowano
20 minut temu, Dzikusss napisał:

zgłaszałem dzwoniłem mam to już gdzieś krowy zaczynają wyjazd zostało się już aby 15 do końca roku i koniec z krowami i bydłem 

Gratuluję możliwości życia bez krów

Opublikowano
3 godziny temu, kr9292 napisał:

Nie wiesz co mówisz. W pojedynkę możeez co najwyżej grzecznie poprosić o ponowne próby

Przeczytaj uważnie , i samemu można coś zdziałać częste zwracanie im uwagi że mnie okradają też przyniesie skutek , bo jak nikt nic nie powie to robią co chcą.

Opublikowano
17 godzin temu, hassi37 napisał:

I co pomoże ten telefon czy zaczną się jazdy z komórkami lub z bakteriami.

Nic się nie zacznie, jeśli przedstawisz normalnie sprawę i zarządzasz kolejnej próby. Sami tak w skupię doradzają. 

Opublikowano
1 godzinę temu, robert1226 napisał:

Przeczytaj uważnie , i samemu można coś zdziałać częste zwracanie im uwagi że mnie okradają też przyniesie skutek , bo jak nikt nic nie powie to robią co chcą.

Znam kilku co już nie doją przez to

Opublikowano

Zadzwonić do mleczarni powiedzieć swoje racje , upomnieć się o swoje i wszystko ok , ale jak gościu zadzwonił wyzwał wszystkich po kolei od cięcia na bramie po prezesa włącznie co drugie słowo to ku.... albo chu... czy wyp......  to się nie dziwię że ich potem czołgali , grzeczni ,stanowczo i za każdym razem upomnienie telefoniczne jak coś odwala.

Opublikowano
5 godzin temu, Mateusz1q napisał:

Gratuluję możliwości życia bez krów

A co to takiego , z każdego gówna jest wyjście i można pomyśleć nad innym planem na życie 

Opublikowano
Dnia 16.05.2022 o 11:56, Kierownik napisał:

nie no pięknie jebia na parametrach w mlekucie. prawie 0.4 tłuszczu mniej xd

0,4 oby według lydera tł 3,64 gdzie federacja 4,21. tego już nawet kabaretem nazwać nie można jak parametry z d*py wzięte sobie przysyłają 

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, MKrajes napisał:

0,4 oby według lydera tł 3,64 gdzie federacja 4,21. tego już nawet kabaretem nazwać nie można jak parametry z d*py wzięte sobie przysyłają 

Wolisz 2,15 netto przy tłuszczu 3,6 czy 2,05 netto przy tłuszczu ,4,21?

Edytowane przez Mateusz1q
Opublikowano
4 godziny temu, Mateusz1q napisał:

To że dadzą premię i przytną na tłuszczu nie oznacza że weźmiesz więcej. Weźmiesz tyle samo lub mniej ale dajesz przyzwolenie na robienie cię w wała i jeszcze się z tego cieszysz. 

Opublikowano

No mlekowita dy.a bez mydła swoich dostawców. Według cennika cena odbiega od najlepszych a jeszcze na parametrach przycinaja.  Wiadomo ktoś musi mieć taką cenę  jak w cenniku bo w gazetach i innych mediach trzeba się pochwalić a że reszta jest jeba.a na kilka-kilkanascie groszy to już nie ważne. Chociaż z tego co zauważyłem to mlekowita ucina parametry wszędzie tylko nie w wysokim mazowieckim. Chyba że nikt stamtąd się nie chwali. Popieram Sławka. Zbierzcie się i zrobcie dym. Opisac w gazetach ich magiczne sztuczki itd i może się coś zmieni 

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

z tego co się czyta to to złodziejstwo jest w całej mleko..icie i to na ogromną skalę musicie się jakoś zorganizować na początek to bym radnych przycisną....

To jest mafia... Dlatego ja zawsze przestrzegałem i przestrzegam przed łączeniem sie w takie molochy gdzie już nie ma w praktyce żadnej kontroli i tyle.... Na szczęście sporo mleczarni się obroniło i teraz widać że ma to sens. 

Opublikowano
4 godziny temu, slawek74 napisał:

z tego co się czyta to to złodziejstwo jest w całej mleko..icie i to na ogromną skalę musicie się jakoś zorganizować na początek to bym radnych przycisną....

W bialskim oddziale to samo?

7 godzin temu, Mateusz1q napisał:

Ale czemu nie mogą dać realnej ceny pod rzeczywiste parametry, tylko takie kombinacje by w cenniku dobrze to wyglądało? To tak samo jak z handlarzami bydłem. Jeden daje 9,50 i waga się zgadza, a drugiego chwalą bo płaci 10zł, a żaden nie wie że 50kg na wadze ucina

Zestawiłem wszystkie próby w swojej mleczarni z poprzedniego roku z wynikami próbnych udojów (tylko te zbliżone daty prób) i różnica wynosi 0,03% na tłuszczu i 0,02% na białku, czyli de facto granica błędu

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v