Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, DanielFarmer napisał:

Sierpcaki się zagotowali 🤣 Raz Wy raz My na górze.Czego to się odrazu rzucać i zaklinać rzeczywistość.Nie muszę szukać cennika.Mnie Wasza cena nie obchodzi.Mnie obchodzi cena w mojej mleczarni i ewentualnie w Giżycku które teraz wyznacza nowe poziomy cen.I chwała im za to.Wszystkich ciągną za uszy do góry.

Narazie to Giżycko w tyle ale już tam dosypują opału do kotła i z tego co mówili chłopaki po wczorajszym spotkaniu to kwiecień już bedzie należał do Giżycka i pola niby nie oddadzą konkurencji

Opublikowano

Miał ktoś w mlekovicie taka sytuację , że laborantka z kierowca pobiera mleko bo za duży tłuszcz wychodzi. Twierdzą że kierowca źle pobiera, przez 10lat ten sam 😆😆😆

Opublikowano

No u mnie ostatnio twierdzili że za duży i brali druga próbę ale był sam kierowca.

Widzę że oni te akcje to maja chyba z góry zarządzone. Bo tak samo jak raz mi wodę wykryli 🤔 to i u znajomego który oddaje do nich też wykryli w ten sam dzień 😁

Opublikowano
2 godziny temu, tomekskw napisał:

Hej Panowie.Jak płacił Łowicz indywidualnym dostawcom za marzec?

Za  marzec 1.98 netto, przedział 20-30 tys., bez oceny, tłuszcz 4.1, białko 3,25.

• Like 1
Opublikowano
niesamowity90 napisał:

Prawda to, że było w piątek jakieś spotkanie w Giżyckiej mleczarni dla niezadowolonych dostawców Grajewa? Jeśli tak to grubo, grubo...

Prawda,nie tylko dostawcy Mlekpolu byli....każdy dziś chcę do Giżycka 😜

Opublikowano
3 godziny temu, martin0000 napisał:

Daj znać jak będziesz po rozmowie z nimi

Ok, jak się czegoś dowiem to dam znać. 

3 godziny temu, DanielFarmer napisał:

Jeśli jedziecie tylko spytać czy są chętni to tak są na każdego 🤣

Trzeba najpierw zapytać czy wezma a później do prawnika jechać z aneksem z mlekpolu i dowiedzieć się czy nie podpisując tego aneksu można rozwiązać umowę za porozumieniem stron i odejść już od maja. Niby tak powinno być ale jak będzie to nie wiadomo

• Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, DanielFarmer napisał:

Prawda,nie tylko dostawcy Mlekpolu byli....każdy dziś chcę do Giżycka 😜

To jak to możliwe  że konkurencja robi spotkanie dla dostawców innych mleczarni? To nie mają przedstawicieli co jeżdżą po zainteresowanych gospodarstwach i oceniają co i jak? To Alfa tez pewnie teraz Giżycko a nie Piatnica😄

Opublikowano

A co teraz oceniać? Zostaje coraz mniej gospodarstw które chcą produkować mleko a przenoszą się ci co wiedzą że mają wszystko zadbane bo widać to już po bakteriach i somatyce. Wystarczy pokazać wyniki i już wiadomo.  A tacy co chcą się przenieść z wirówkami i myślą ze jakoś się uda mogą się nie miło zaskoczyć jak z dnia na dzień zostaną bez odbiorcy albo cena będzie pozaklasowa.  A to że gdzieś coś na oborze będzie brudne to żaden problem bo dziś jest brudne a jutro już czyste po użyciu myjki. Problemów z krowami się nie naprawi tak z dnia na dzień. Znajomy w tamtym roku przechodził do piątnicy to rok czasu walczył razem z weterynarzem żeby ogarnąć somatykę w stadzie i jeszcze ostatnio mówił że czasami balansuje na krawędzi ale przy takiej cenie jak to mówi ma motywację 

Opublikowano

Ja do nikogo nie piję 😄 to odpowiedź do primula na temat jeżdżenia przedstawicieli. Przynajmniej tak to wygląda w mojej okolicy. Kto ma zadbane stada to myśli żeby się przenieść lub już się przeniósł a kto ma co ma to nawet nie chce słuchać żeby się przenieść bo ,,panie a tam to takie wymogi'' a pobliskie nic nie znaczące spółdzielnie biorą co biorą 😄 

Opublikowano

Ja tam nie czyje się, żeby to były wyniki premium. Była somatyka średnia poniżej 100,ale i bywała średnia 800 🤣🤣🤣 w każdym razie, widząc świecącą się jak psu jajka oborę z średnią somatyką ponad 300 a moją 2 lata nie mytą z takimi parametrami to chyba masz rację. To jest wyczyn 😂😂😂

7 minut temu, DanielFarmer napisał:

uuuuu Karol , toć to wyniki premium Piątnica 💪

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v