Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@jareckiTypowa duńska produkcja, czyli w żywieniu  max 20% zboża i reszta to odpady z przemysłu rolno-spożywczego do niedawna chwalili się 300 tys szt[ obecnie chyba firma ewakuuje się z Polski, dzierżawiła ok 13 tys ha w Polsce, 250 tys ha na Ukrainie i ponad 120 tys ha w Rosji] potęzne fermy w Rosji i na Ukrainie także trudno faktycznie określić skąd pochodzi dana partia mięsa

  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

taka kampania medialna tych ich parówek to kilka mln . na firme mało znaną przynajmniej w moim regionie ale i w stolicy tez ciezko znalesc ich produkty w ladach  sklepowych to spory wydatek i dosc powaznie myslą o tym rynku  . A tak na marginesie to mogli  wymysleć lepszą nazwę niż ,, Dolina dobra ''

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, DRIPOL napisał:

waga żywa 2.670  półtusze 2.028  76% ?  20 szt

Co to były za świnie, 76% to miałem z pierwszej odstawy 1996 r,średnia mięsność 46%, trochę dziwny wynik na obecne czasy

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, ws71 napisał:

Co to były za świnie, 76% to miałem z pierwszej odstawy 1996 r,średnia mięsność 46%, trochę dziwny wynik na obecne czasy

pierwszy raz kupiłem od dużego(ok1000szt tucznika) i bardzo mnie to zdziwiło. Co do ceny 7.60+vat

Edytowane przez DRIPOL
Opublikowano
2 godziny temu, adamn999 napisał:

u mnie jak dobrze wygłodzone to od 80 do 82% raz jak mi przesunęli odstawę dzień do przodu to miałem 78, szkoda oddawać paszę za darmo do ubojni

na ile godzin przed sprzedażą robisz głodówkę ? 

Opublikowano
daniel18 napisał:

2 godziny temu, adamn999 napisał:

u mnie jak dobrze wygłodzone to od 80 do 82% raz jak mi przesunęli odstawę dzień do przodu to miałem 78, szkoda oddawać paszę za darmo do ubojni

na ile godzin przed sprzedażą robisz głodówkę ? 

18 godzin, jeśli odstawa jest z rano na 6 to około południa dnia poprzedzającego mają już puste paśniki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024
       
    • Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂
       
      Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726
       
       
       
    • Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 
       
    • Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂
       
      Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v