Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
14 godzin temu, bandzior11 napisał:

Jak masz swoje prosiaki to do 115 max dobrze wychodzi. Kupują drogie warchlaki musisz dociągnąć do 120-125 . Taka prawda ja oddaje od 98-110 przy cyklu zamkniętym. Wiem ze jak przetrzymam to zużycie paszy w górę a tak to miejsce się zwalnia rosną następne. Wagę koło 100 kg od urodzenia niejednokrotnie w 4.5 miesiąca wszystko zależy jak prosiaki wystartują 😁

Mam swoje maciory 4,5 msc od urodzenia zdarzało się że sprzedawałem,  tak 5 -5,5 msc 6 to rzadko bardzo ale zdarzają się takie opprne co długo rosną 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 19.10.2022 o 19:47, migacz napisał:

No widzisz @galan99 będą z ciebie ludzie. Wiesz gdzie mięsa szukać. Teraz się pomódl żebyś w tych ubojniach pustych haków nie zastał i chcąc nie chcąc musiał iść do marketu.

W ubojniach i zakładach tanio nie jest, to chyba ci płacą dobrze? czy tylko żerują na tobie, skoro ciągle dokładasz do swojego interesu? nie wszyscy chcą robić za niewolników i dlatego likwidują, a ci dalej łupią wiele wlezie, więc po co żałować ubojnie?

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
15 minut temu, damianos95 napisał:

To u nas w górę po 15 grudnia

Pewnie tak przed samymi świętami było pewne że nie zaakceptują ceny 10 zł w grudniu za żywą więc trzeba zejść żeby dołożyć i będą po 8 a nie po 10 . Zakłady nie interesuje czy będą od nas kupować oni muszą zarobić tyle i nic ważne na + . Nie wiem ale wydaje mi się że chyba się znamy damian? 

Opublikowano
3 godziny temu, Desperado napisał:

W ubojniach i zakładach tanio nie jest, to chyba ci płacą dobrze? czy tylko żerują na tobie, skoro ciągle dokładasz do swojego interesu? nie wszyscy chcą robić za niewolników i dlatego likwidują, a ci dalej łupią wiele wlezie, więc po co żałować ubojnie?

Ubojnie w obecnej sytuacji mają taki wpływ na końcową cenę jak przeciętny producent trzody chlewnej , przecież obecna sytuacja w Polsce, Niemczech to jest ewidentna działalność międzynarodowych  sieci handlowych to one pierwsze wydały oświadczenia ze w ,,trosce o dobro klientów'' nie akceptują podwyżki cen wyrobów im oferowanych, to niemiecki Tönies [balansujący na krawędzi bankructwa] jako pierwsza ubojnia starała się za wszelką cenę zbić cenę VEZG nie akceptując jej notowań i płacąc ok 10 eurocentów poniżej giełdowej ceny, Niemiec głodny, zmarznięty, odcięty od swoich luksusów może dojść że czas zmienić władzę na podobną jak ta z 1933 r. Tutaj rządy prawdopodobnie cisną aby żywność była tania ,maja gdzieś jej producentów. Przypominam że wiekszość ekspertów prognozowała max cenę na grudzień tego roku 5,50 netto wagi żywej i podejrzewam że wiekszośc zakładów ma podpisane z sieciami ceny produktów w oparciu o tą prognozowaną cenę żywca , także u nich też raczej to wesoło nie wygląda.

Dobrodzieje Marcinkowscy całe 8,70 E

Opublikowano

Pokażcie proszę ile jest polskich zakładów ,zlikwidowali te małe lokalne a tam odstawialismy i trzymaliśmy się razem ktoś ma zawsze interes.Nawet nie raz dołożyli jak potrzebowali bo nie było z UE i nie trzeba było szukać daleko. Żądza Chiny 

Opublikowano
2 godziny temu, Peron napisał:

Dopiero te lokalne to żerowały na dostawcach. Historii można przywołać pełno. 

To chyba u ciebie my nie narzekaliśmy . Było w promieniu 50 km chyba z 10 ubojni masarni to chyba z 20 albo i lepiej teraz została jedna ubojnia i z 5 zakładów które rozbierają albo elementy wożą z Hiszpanii albo innych krajów . 

Były po 8 i lepiej za żywą to nikt tu nie odwiedzał strony ale poszły na poniżej 7 to zaraz widać pospolite ruszenie. 

I tak nic z tym nie zrobimy nie mam nic do powiedzenia zapierdzielać za miskę ryżu i o nic nie pytać 🙃

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v