Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciekawe co na nowe świadectwa powiedzą zakłady mięsne skoro brakuje już teraz świń, a tu skończy się kupno po kilka sztuk od rodzinnych gospodarstw co tydzień na skupach.

Jak narazie chyba większość rolników będzie teraz przetrzymywać  przez 2 tygodnie sprzedaż tuczników by sprzedać na raz większą ilość. Ja sam odmówiłem sprzedaż tuczników na wtorek. 

Opublikowano
13 minut temu, MonteChristo napisał:

Gówno powiedzą cenę podniosą i wyjdą nz swoje

W jakim sensie wyjdę na swoje? Zwrócą mi za świadectwo zdrowia? Koszt świadectwa zdrowia i tak będę w plecy. Tylko czy przy tej samej ilości będę o jedno świadectwo czy przy tej samej ilości o 4 świadectwa w plecy to już będzie zależało oddemnie. Pewnie nikt mi nie dołoży za koszt świadectwa zdrowia... Tak samo będzie przy sprzedaży prosiaków czy kupna/sprzedaży knura i loszek ...

Pewnie za jakiś czas również wprowadza świadectwa zdrowia dla bydła ponieważ weterynarzy nie zarobią już tak dużo na świniach.

Opublikowano
Cytat

To chyba dla tych te 40 zł którzy mają stada do 50szt

Zgadza się wczoraj 112,80 za świadectwo. Lekarz wie że mam pow. 50 sztuk to się nawet nie pytał.

Dziś będzie kolejne świadectwo zapewne za 112.80/

Opublikowano
ws71 napisał:

@bandzior11Przy 9,4 netto u Marcinkowskich żywa wychodzi ponad 7,55 netto

licząc po kursie 4,70 to faktycznie jest 9,40 tylko że ostatnio nasze zakłady dawały nawet z 40 gr więcej niż cena w niemczech, u mnie ostatnia odstawa 4 tygodnie temu przed podwyżkami (1,85 w Niemczech) 8,9za E to na żywo dało 7,18. A wiecie może ile teraz płaci Sokołów albo marcinkowscy?

w sumie już mam aktualny cennik Sokołów 9.40 marcinkowscy 9.55 szału nie ma

Opublikowano

Słyszał ktoś coś może na temat tej ostatniej dopłaty do prosiat? Bodajże 80zl do sztuki to miało być, wiecie może kiedy będzie jakaś decyzja bądź pieniądze ?

Opublikowano
1 godzinę temu, kopin napisał:

wczoraj przyszła decyzja i kasa ma być do konca września

Decyzja ponad tydzień temu przyszła , kasa jescze nie mogła by jak najszybciej być 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v