Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie nadgorliwość. A może uda się dać a potem zabrać. Taki nowoczesny Robin Hood. Dać biednym a potem zabrać i jeszcze karami straszyć. Ot całe podejście rządzących.

Opublikowano

Jak oni to liczą do 10 ha trzeba min 2 uprawy 2021 albo 2022 miałem pszenżyto zimowe wszytko,  teeaz jęczmień ozimy  i jary s .....y z rządu ponad 2 tyś szkoda jakby przypadło 

Opublikowano
1 minutę temu, damianos95 napisał:

2 uprawy niezależnie ile czego ? Nie ma że tej 2 ileś % musi być?

Do 10 ha 2 uprawy,  wyśle Ci zdjęcie wniosku na priv 

Opublikowano

Nie czaję tego. Dywersyfikacja upraw obowiązuje gospodarstwa od minimum 10 ha i gospodarstwa łapiące się w przedział 10-30ha spełniają obowiązek dywersyfikacji siejąc dwie uprawy. Natomiast w tym ich wniosku jest, że dwie uprawy do 10 ha, a powyżej???

Opublikowano
10 godzin temu, mesi napisał:

Ok podeślij dzięki z góry 

9 godzin temu, donweter1989 napisał:

Nie czaję tego. Dywersyfikacja upraw obowiązuje gospodarstwa od minimum 10 ha i gospodarstwa łapiące się w przedział 10-30ha spełniają obowiązek dywersyfikacji siejąc dwie uprawy. Natomiast w tym ich wniosku jest, że dwie uprawy do 10 ha, a powyżej???

Bo chcą ograniczyć żeby kasy jak najmniej osób dostało 

Powyżej pewnie te same wymagania więc znowu najmniejsi najbardziej po du***

Opublikowano
12 godzin temu, donweter1989 napisał:

Powyzej masz musowe miedzyplony i EFA i to się też liczy, zresztą w tym wniosku mowa jest o płatności za zazielenienie a ono jest przyznawane z automatu do każdej JPO

Opublikowano
14 godzin temu, mesi napisał:

Te dywersyfikacje wpisujesz w punkcie nr 4 tak jak cI powyżej 10 ha . W ARIMR są ciemni i nic nie wiedzą kierują do departamentu, a tam telefonu nie odbierają. Dziwny ten wniosek.

Opublikowano
Dnia 5.07.2022 o 08:39, damianos95 napisał:

Ok podeślij dzięki z góry 

Bo chcą ograniczyć żeby kasy jak najmniej osób dostało 

Powyżej pewnie te same wymagania więc znowu najmniejsi najbardziej po du***

Nie mogę wstawić zdjęcia na priv żeby Ci wysłać 

Opublikowano

A w przypadku modernizacji gospodarstw to co mam im załączyć całą umowę około 80 stron?W wniosku proszę o żeby podać numer DECYZJI, w przypadku modernizacji nie ma decyzji jest tylko UMOWA

Niemcy bez zmian

Opublikowano
1 godzinę temu, adamn999 napisał:

A w przypadku modernizacji gospodarstw to co mam im załączyć całą umowę około 80 stron?W wniosku proszę o żeby podać numer DECYZJI, w przypadku modernizacji nie ma decyzji jest tylko UMOWA

Niemcy bez zmian

Raczej tak bo właśnie składałem u siebie wniosek i facet miał taki sam problem i kazała wydrukować mu i dołączyć i że są cuda z tymi wnioskami bo sami nie wiedzą co i jak a wolą mieć jak to pani określiła więcej ja musiałem drukować 2 obszarowi za ten i poprzedni rok

Opublikowano
Dnia 4.07.2022 o 22:53, donweter1989 napisał:

No bo do 10 nie trzeba dywersyfikować i próbują to wykorzystać, ale raczej te dwie uprawy to mają też, zwłaszcza jak ma świnie.

Opublikowano
4 godziny temu, Desperado napisał:

No bo do 10 nie trzeba dywersyfikować i próbują to wykorzystać, ale raczej te dwie uprawy to mają też, zwłaszcza jak ma świnie.

Nie trzeba ale jak innych nie spełniasz na to patrza,  ja mam jęczmień ozimy i jary C....j wie czy przeidzie 

Opublikowano

W poprzednim rozdaniu forsa do minimum 10 prosiąt.W tym też jest limit?

Jakie ceny w skupie na wagę żywa?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v