Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
gomez181 napisał:

Turok napisał:

ostanie sztuki pojechały 6zl netto pośrednik opolskie

dzisiaj pojechały ostanie sztuki po 6zl netto pośrednik opolskie

Co będziesz teraz hodował??

nic

Opublikowano (edytowane)

Animex od poniedziałku 8,35zł za E. Podnoszą o 15 groszy. Dziś pojechało kilkanaście sztuk na okoliczny zakład po 8,3 E

Edytowane przez Mateuszmq
Opublikowano
3 minuty temu, macko979 napisał:

Też słyszałem, że chce uruchomić jeszcze raz ten sam mechanizm, ale nie wiem czy to będzie więc nie ma się co przejmować

Ja się nie przejmuje,  tylko pytam 

Opublikowano
5 minut temu, kopin napisał:

powiedział że ma być tylko w mniejszej skali bo ceny świn są już na wysokim poziomie 6-7 zł

To jest wg tego cymbała wysoki poziom? On wie ile kosztuje zboże i koncentraty i cała reszta?

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, krilan06 napisał:

To jest wg tego cymbała wysoki poziom? On wie ile kosztuje zboże i koncentraty i cała reszta?

Co ich interesuje ze że koszty wzrosły cena trochę większą,  i tylko to widzą barany 

Opublikowano (edytowane)

W 1997r był okres że znajomy sprzedawał świnie po 5zł/kg a tonę żyta kupował po 180zł. To tylko tak wspomnę w kwestii opłacalności. A odpowiedzcie sobie na pytanie jak to wszystko podrożeje jak podniosą pensję minimalną o tyle ile zapowiadają

Edytowane przez krilan06
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, krilan06 napisał:

W 1997r był okres że znajomy sprzedawał świnie po 5zł/kg a tonę żyta kupował po 180zł. To tylko tak wspomnę w kwestii opłacalności. A odpowiedzcie sobie na pytanie jak to wszystko podrożeje jak podniosą pensję minimalną o tyle ile zapowiadają

Skoro poruszono te czasy to jak teraz się opłaca tuczenie świń w cenie jak było 5 zł , 8 zł przecie to śmieszne jest . Zboże po 1800 zł teraz .

dodam cena tucznika 5 zł przez tyle lat a zboże z tamtych lat po 180 zł a teraz po 1800  zł .

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v