Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, damianos95 napisał:

Skąd info ? 

Ciekawe czy pójdzie coś u nas do góry 

Podobno świń coraz mniej już się wyprzedają powoli każdy sprzedaję tylko największe 

Już niby 30 gr w dół w poniedziałek po 6,50 sprzedałem,  we wtorek kolega odwizil 6,20

Opublikowano

Poczekaj jeszcze trochę, mega susza, niektóre kraje wprowadzają zakaz eksportu zbóż, soi. Zakłady to najlepiej by chciały sobie skupować trzodę tak jak było przez ostatnie 2 lata po 4 zł/kg 

Opublikowano

Ja też jutro 40 największych reszta  czeka  na rozwój wydarzeń bo świń będzie coraz mniej naszych  nie urodzonych i nie przywiezionych warchlaków 

Opublikowano
Dnia 22.03.2022 o 15:04, adamn999 napisał:

pamiętajcie które zakłady trąbiły o obniżkach i się dwa razy zastanówcie zanim znowu do nich odstawicie

No jak zmieniłeś zakład na taki co podniósł cenę chociaż na 9 zł za E, ciekawe czy w ostatnim tygodniu przed świętami nie obniżą ?

Opublikowano
5 godzin temu, rollo29 napisał:

Dziś przez telefon Wilkucice 5,7brutto, czekać  czy jechać do dobrodzieji z kabanami? 

Masakra.Pasza najtansza na paszarni 2000 tylko zasiedlać

Opublikowano
rollo29 napisał:

Dziś przez telefon Wilkucice 5,7brutto, czekać  czy jechać do dobrodzieji z kabanami? 

co to za zakład śmieszny ? brzmi jak Wilkowyje z serialu Ranczo, sprzedaje ktoś tam za tą cenę, znajdzie się ktoś ? przecież to 5,30 netto tylko, ja wczoraj po 6,80 zł netto sprzedałem i to tylko 34 sztuki

Opublikowano
Dnia 26.03.2022 o 08:29, ws71 napisał:

@bandzior11 tyle czasu przebiedują na dostawach od nakładczych, ok 70% dziennych ubojów pochodzi z tuczu nakładczego[chodzi o duże ubojnie]

Nakładcze też nie oddają. Mam przesunięte odbioru o dwa tygodnie. Teraz jest przeciąganie liny. Zaklady nagle nie akceptują obecnych cen na giełdzie w Niemczech 

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, turtojs napisał:

co to za zakład śmieszny ? brzmi jak Wilkowyje z serialu Ranczo, sprzedaje ktoś tam za tą cenę, znajdzie się ktoś ? przecież to 5,30 netto tylko, ja wczoraj po 6,80 zł netto sprzedałem i to tylko 34 sztuki

Chyba muszą miec klientow jak taką cene trzymają niską. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v