Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Dziś sprzedane wagę żywa 4 plus VAT (-10 z poprzedniego tygodnia) jeszcze 14 sztuk i wolny jestem i nie wrócę chodź by po 50 za kg było dość tego!!!!

Co ciekawe świń nie maja sami przyspieszyli  odbiór o 10 dni, a cena na dół a w sklepie do góry. 

Edytowane przez lebek5
Opublikowano
53 minuty temu, soltys48 napisał:

Ostatnio tj tydzień temu u nas dawał 5.2

To co mowisz ze tuczniki jeszcze beda w cenie ? I kiedy to nastapi 

To jeszcze napisz czy obniza ceny zboza i jak z cenami byka

Opublikowano
19 minut temu, migacz napisał:

Ja twierdzę że trzoda musi mieć cenę. Przecież w końcu zakłady muszą zapłacić więcej za towar którego nie będzie na rynku.

Sokołów i Animex ciągną mięso na potęgę z zachodu po 1 ojro za kg . 

Opublikowano
Unexpected napisał:

22 godziny temu, adamn999 napisał:

Dzisiaj pojechały po 5.15 do Sokołowa, podobno w wtorki i środy nie biją już trzody.

Nie prawda, biją cały tydzień i następny.

znajomy weterynarz który tam pracuje mówił że od dwóch tygodni we wtorek i środę mieli przestój, no chyba że coś kręci, A swoją drogą w robakowie jest tylko ubojnia czy również przetwórstwo (od tucznika do parówki)?

Opublikowano
Dnia 10.02.2022 o 21:08, nie napisał:

dzień, w którym w polsce zabraknie wieprzowiny jest co raz bliżej

zbliża się wielkimi krokami

Według wstępnych danych pogłowie świń* w grudniu 2021 r. liczyło 10242,4 tys. sztuk, wykazując w porównaniu z analogicznym okresem ubiegłego roku spadek o 12,7%. Redukcja pogłowia wystąpiła we wszystkich grupach świń, w szczególności w grupie loch prośnych, gdzie wyniosła 20,6%.

Opublikowano
8 godzin temu, turtojs napisał:

co się dziwić jak zarobi na każdej sztuce 70-80 zł, wystarczy załadować, zawieść, wyladowac i wypisać kwity... czysty interes

Kolego spróbuj tego interesu, u nas z pośredników z lat 2000-15 nie ma już nikogo wszyscy zbańczyli , załatwiły ich zakłady u nas jeden z wiekszych pośredników ma 1mln własnej kasy na płatności[7 dni] zakłady płaca pow 45 dni

Opublikowano

Ludzie coś mało tego mięsa żrą ostatnio. Pogłowie spada a mięsa ciągle za dużo. Już te przewidywania że cena wzrośnie to słyszę od roku i uja z tego. Ja tam dużo tego nie mam, ale wkur mnie to, że pilnuje dbam i jeszcze dokładam do tego...

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v