Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 26.02.2022 o 22:00, SamaPrawda napisał:

No właśnie, podobno gdzieś coś, nie ma co wierzyć i szerzyć głupoty, na FB lata zdjęcie z komentarzem, człowiek przyjechał tankować w zbiornik na szambo, wystarczy spojrzeć na zdjęcie i z zbiornika na szambo robi się zbiornik dwupłaszczowy na paliwo.

Z Włoszczowy to zdjęcie było

Jakąś kobieta zrobiła zdj i komentarze że zbiornik na szambo ale dobrze się przyjrzeć to zbiornik na ON.

Opublikowano

wielkich kolejek to raczej nigdzie nie ma, ale ruch większy niż normalnie. Dzielą dostawy na stacje, tz dostarczają połowę tego co zamówione, aby więcej stacji obskoczyć. Cóż logistycznie nie idzie ogarnąć nagłych kilkukrotnie większych zamówień. Pobliskie orleny i inne ON 5.85- 5.90

Opublikowano

problem z hurtem paliwa jest taki zescie kupowali paliwo prosto z rosji czy bialorusi-teraz sie skonczylo i musicie placic tyle co my na zachodzie a nawet wiecej..

walili was na ilosci i jakosci za paredziesiat groszy i sie skonczylo- jakim sposobem rolnik mogl kupic paliwo taniej niz stacja orlen-u kupowala do dystrybucji ??

w koncu bedziecie jezdzic na porzadnym  paliwie...

Opublikowano

Dziś rano kupiłem 1000 po 5.89 u prywaciarza, bez limitów. Taniej raczej nie będzie, nie ma co liczyć. Na dniach trzeba poprawić drugim tysiącem i do żniw będzie spokojnie. A potem po ile by nie było to trzeba zapłacić albo nie jeździć.

Opublikowano
32 minuty temu, jacus napisał:

problem z hurtem paliwa jest taki zescie kupowali paliwo prosto z rosji czy bialorusi-teraz sie skonczylo i musicie placic tyle co my na zachodzie a nawet wiecej..

walili was na ilosci i jakosci za paredziesiat groszy i sie skonczylo- jakim sposobem rolnik mogl kupic paliwo taniej niz stacja orlen-u kupowala do dystrybucji ??

Jacuś,  Ty głupszy jesteś niż ustawa przewiduje

• Like 5
Opublikowano

u nas na jednej stacji 6,30ON, na drugiej brak. to Lotos. tak się zastanawiam. nie dowieźli, czy koncesję zajumali...

Opublikowano
6 minut temu, Jurek321 napisał:

a jakie masz konkretnie zarzuty oprocz pokazania publicznie ze niewiele wiesz i widziales??

sa w ogle jakies ustawy na takie niemoty jak jurek ??

Opublikowano
jacus napisał:

6 minut temu, Jurek321 napisał:

a jakie masz konkretnie zarzuty oprocz pokazania publicznie ze niewiele wiesz i widziales??

sa w ogle jakies ustawy na takie niemoty jak jurek ??

idź się dopij 🤣🤣🤣

Opublikowano
27 minut temu, robercikj100 napisał:

@jacus a wy na zachodzie to skąd macie to lepszej jakości paliwo ? z emiratów ?

ogólnie my na zachodzie jesteśmy lepsi prawie we wszystkim, no lenistwo zostawiamy wschodowi 😛 A tak poważnie, przecież prawie wszystkie paliwo jakie jest w Polsce pochodzi z Orlenu, jakby nie nazywała się stacja na której ją się kupuje, pewnie zliczając Orlen i Lotos to pewnie wyjdzie 99%. Jakoś w niedzielę o 4 rano jak rozwoziłem pijaków nie było problemu by na Orlenie zatankować w bańki lub więcej niż 50 litrów, co prawda nie za jednym pociągnięciem, ale co 50 litrów zerowanie dystrybutora i to opcja jak jest pusto i nie jesteś "świeżą mordą" na stacji, bo podobno Orlen kontroluje swoje punkty w tym temacie, tyle co rozmawiałem z dziewczętami na stacji. Ludzi posrało, a potem zdziwko, byłoby lepiej gdyby była płatność tylko gotówką, bo w czwartek i piątek ludzie czyścili wszystkie bankomaty w mieście już o 19, wódke na krechę musiałem brac, bo nie było czym płacic

za  98 płaciłem 6,13 pln, a lepszy diesel był po 6,08pln  mniej więcej tyle samo co przed tą sławetną tarczą, bo 6,34 na banie pomijam bo tam zawsze patologia, ale czasem nie ma wyjścia i też trzeba w trasie zjechac.

Opublikowano
4 godziny temu, ukaszProcho napisał:

Zamówione paliwo tzn zapisany w kolejkę od jutra mają wydawać, cena po 6 zł. Petro energia Koluszki ale jest problem z b0

Hurt takie ceny proponuje ? to lepiej kupić na stacji , będzie taniej .

2 godziny temu, jacus napisał:

Normalnie , hurtownik bierze z terminala paliwowego i zawozi do klienta , a cpn biorą z terminala , zawożą na stację , stacja musi to sprzedać , opłacić pracowników , plac na którym stoi stacja , podatki dużo większe niż hurtownik , bo płaci się od m2 pod inwestycją , gdzie u hurtownika może być 20m2 , a cpn może być 2000m2 i koszty się robią że stację mają dużo większe koszty utrzymania , i mogą mieć paliwo trochę tańsze , przynajmniej w normalnych czasach było to ok. 30 gr mniej 

Opublikowano

Chyba nie było jeszcze w historii wolnego rynku sytuacji, że jedziesz na cpn, a tam jak za komuny kartka <ON brak>.  Ludzie obawiając się braku paliwa doprowadzili do jego braku.

Opublikowano

jeszcze raz duzymi literami- wy pod stodola placicie za paliwo mniej niz wlascicelka stacji pod szyldem orla ktora dziennie sprzedaje pare razy wiecej niz wy w rok kupicie, ja nie pisze o cenie na dystrybutorze....ktora wczoraj byla i tak nizsza niz u was

nieraz ceny ktore podajecie sa nizsze niz w naftobazie-a gdzie koszty,zysk dystrybutora ?? 30 - 40 litrow ktorych przewanie brakuje z mausera to troche malo,cos w jakosci musi byc, stacja ma kontrole pare razy w roku a wasi sprzedawcy ??

u nas na zachodzie rzeczywiscie bida i zacofanie-wszyscy mlodzi ,zdolni, jako tako rozgarnieci co sie nie tylko do widel,nadaja uciekli na wschod..............

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, czesio200 napisał:

Ja dwa dni dzwoniłem wszędzie o hurt i nikt nie chciał już wozić. W czwartek rano banki i jeszcze bez kolejek kupiłem po 5.45. do wiadra i zasysanie do zbiornika.

IMG_20220224_125911.jpg

Żeś więcej narozlewał niż to warte 🤓

Ciapkiem by tydzień pyrkał na tym co w ziemię poszło 😉

Opublikowano
49 minut temu, jacus napisał:

jeszcze raz duzymi literami- wy pod stodola placicie za paliwo mniej niz wlascicelka stacji pod szyldem orla ktora dziennie sprzedaje pare razy wiecej niz wy w rok kupicie, ja nie pisze o cenie na dystrybutorze....ktora wczoraj byla i tak nizsza niz u was

nieraz ceny ktore podajecie sa nizsze niz w naftobazie-a gdzie koszty,zysk dystrybutora ?? 30 - 40 litrow ktorych przewanie brakuje z mausera to troche malo,cos w jakosci musi byc, stacja ma kontrole pare razy w roku a wasi sprzedawcy ??

u nas na zachodzie rzeczywiscie bida i zacofanie-wszyscy mlodzi ,zdolni, jako tako rozgarnieci co sie nie tylko do widel,nadaja uciekli na wschod..............

o czym ty pi.......isz ? bo nie wiem do czego dążysz ? musiałeś kupować po 7 zł i stać jak de...il w tych kolejkach ze teraz płaczesz ?

Opublikowano
48 minut temu, slawek74 napisał:

a gdzie ten zachód u ciebie 😁😁 weź się nie ze....

na podlasiu albo podkarpaciu czy innje lubelszczyznie obecnie zachod jest. u nas polska wchodnia teraz..🤣.

tak zapytam z ciekawosci skad wedlug ciebie jestem ?

9 minut temu, robercikj100 napisał:

o czym ty pi.......isz ? bo nie wiem do czego dążysz ? musiałeś kupować po 7 zł i stać jak de...il w tych kolejkach ze teraz płaczesz ?

jeszcze raz-jesli kupujecie paliwo taniej niz ono kosztuje w duzym hurcie to musi byc cos nie tak-po pierwsze ilosc ,po drugie jakosc.

trudno wam zrozumiec ze niska cena nie bierze sie z dobroci serca  dystrybutorow.

jak wam to recznie wytlumaczyc- idziesz do sklepu i litr mleka kosztuje 1,5 a ty sprzedajesz po 1,7 to masz wrazenie ze cos jest nie tak ?? czy kupujesz litrami i do zbiornika wlewasz bo jeszcze na nim zarobisz ??

7 zl - gdzie taka cena byla -poszukaj moje wpisu z tamtego tygodnia po ile kupilem , 

nagle i cudownie poziom cen z zachodu polski wyrownal sie z tym ze wschodu- u nas zawsze bylo 10-20 nawet 30[przy autostradzie] drozej a tu nagla zmiana i taniej 

kurna nawet na oszolomie bylo drozej niz na orlenie-to akurat prawdziwy cud.

Opublikowano

Jacuś obrał taktykę Ryśka, jego litry są ińsze, bardziej litrowe niż nasze. A Jacusia paliwo jest lepsze, bo jest droższe i bardziej paliwowe 🤷 jeszcze ktoś czegoś nie rozumie? My plebs ze wschodu, mięso armatnie to nie wstyd. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v