Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Ursusc385 napisał:

Przedplata? Tyle lat w tracomie biorę i nigdy przedpłaty nie chcieli zawsze paliwo przywozili i za 2/3 dni faktura przelewowa przychodziła 🤔

Ja wziąłem od nich pierwszy raz w tym roku i mieszkam od nich ponad 100 km więc się boją się czy nie wziąłem od nich bo inni mi nie chcą sprzedawać bo może  zalegam z kasą.W tamtym roku wziąłem tylko dwa razy od nich. A nie biorę paliwa za 2-3 tys tylko prawię za 20. Muszą nabrać zaufania i wcale się im nie dziwię. Tak ostatnio kierowca mówił 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

no ciekawie się robi. Na stacjach raczej nie stanieje , będą trzymać cenę żeby nie było skoku po wprowadzeniu watu, hurt może spaść.

Dokładnie jak piszesz, Trzeba obserwować na bieżąco. Póki co tendencja jest spadkowa. 

Edytowane przez Lukasz21_Lubelskie
  • Like 1
Opublikowano
krzychu121 napisał:

4 godziny temu, Ursusc385 napisał:

Przedplata? Tyle lat w tracomie biorę i nigdy przedpłaty nie chcieli zawsze paliwo przywozili i za 2/3 dni faktura przelewowa przychodziła 🤔

Ja wziąłem od nich pierwszy raz w tym roku i mieszkam od nich ponad 100 km więc się boją się czy nie wziąłem od nich bo inni mi nie chcą sprzedawać bo może  zalegam z kasą.W tamtym roku wziąłem tylko dwa razy od nich. A nie biorę paliwa za 2-3 tys tylko prawię za 20. Muszą nabrać zaufania i wcale się im nie dziwię. Tak ostatnio kierowca mówił 

normalna rzecz żek ktoś chce zapłaty gotówką bo lepiej nie sprzedać nic niż prosić się o swoje pieniądze...

Opublikowano

Też i ja nie mam pretensji. Zwłaszcza że wiem że towar dotrze i jest dobrej jakości. 

Baryłka powoli tanieje, dolar też. Jest szansa na ładna cenę. O ile jutro znowu jakiejś informacji nie puszcza w świat i zacznie wszystko iść do góry. 

Opublikowano
7 godzin temu, GRZES1545 napisał:

PKS Radzyń Podl. Stacja 7.12 b7

Czemu tam tak tanio?

Czemu tam tak tanio?

Czemu tam tak tanio?

Czemu tam tak tanio?

Czemu tam tak tanio?

Czemu tam tak tanio?

Czemu tam tak tanio?

Czemu tam tak tanio?

Opublikowano
krzychu121 napisał:

Też i ja nie mam pretensji. Zwłaszcza że wiem że towar dotrze i jest dobrej jakości. 

Baryłka powoli tanieje, dolar też. Jest szansa na ładna cenę. O ile jutro znowu jakiejś informacji nie puszcza w świat i zacznie wszystko iść do góry. 

jest i oby była to ludzie trochę oszczędza, ale jak piszesz , jedna jakaś kontrowersyjna sytuacja i wszystko staje na głowie.

Opublikowano
19 minut temu, malaczarna napisał:

Czemu tam tak tanio?

Czemu tam tak tanio?

Czemu tam tak tanio?

Czemu tam tak tanio?

Czemu tam tak tanio?

Czemu tam tak tanio?

Czemu tam tak tanio?

Czemu tam tak tanio?

Źle postawione pytanie. Czemu wszędzie jest tak drogo skoro od prawie tygodnia paliwo w hurcie jest lekko powyżej 7 zł a aa stacjach dużo bliżej cenie  do 8 zł niż nawet do 7,5 zł 

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, krzychu121 napisał:

Źle postawione pytanie. Czemu wszędzie jest tak drogo skoro od prawie tygodnia paliwo w hurcie jest lekko powyżej 7 zł a aa stacjach dużo bliżej cenie  do 8 zł niż nawet do 7,5 zł 

Masz rację. Cena ropy dobija czy przy VAT 23% będzie już 10?

Opublikowano
57 minut temu, Uziu92 napisał:

ale jeszcze ciekawsze jest to że baryłka kosztuje podobnie jak przed wojna, dolar niewiele droższy i wtedy byli po te 5 z hakiem a teraz jest 7 z hakiem. To jest ciekawe 😁

Teraz masz ukryty Vat ,którego niby nie ma.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Czemu tam tak tanio?

Czemu tam tak tanio?

Czemu tam tak tanio?

Czemu tam tak tanio?

Czemu tam tak tanio?

Czemu tam tak tanio?

Czemu tam tak tanio?

Czemu tam tak tanio?

to mała stacja. taka niemal z ubiegłego stulecia. ceną klientów przyciągają, bo tak mało kto by zajrzał.

Opublikowano

Ciekawe jak czesto czyszczą zbiorniki bo to ma duze znaczenie. Czasami verva na orlenie nie pomoze jak jest niski stan paliwa w zbiornikach. A najgorzej jak dostawa przyjedzie przy niskim poziomie paliwa na stacji,dopiero wir sie robi i caly mul idzie w ruch. I ktos tankuje zaraz po dostawie to wtedy filtr sie zapycha szybciej.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v