Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Orlen doi z Nas jak tylko może... 

Mieszkam przy granicy z Niemcami i powiem Wam, że jak zawsze Niemcy przyjeżdżali do Nas tankować tak teraz coraz więcej Polaków jeździ do Niemiec tankować. Paliwo jest troszkę tańsze niż w Polsce, ale za to jest lepszej jakości. Na stacjach w strefie przygranicznej zrobił się duży luz. Kasjerzy się nudzą... 

Opublikowano
3 godziny temu, slawek74 napisał:

aż tak mnie nie pilno 🤭

W poniedziałek przywiózł mi paliwo SZIP moje zamówione było tydzień wcześniej to po 7,15 a mówił że obecna cena to 7,30-7,40. Na Orlenie od kilku dni 7,54.

Opublikowano
7 godzin temu, hubertb napisał:

I to jest tak jak piszesz głupota. Bo samo połączenie w jeden wielki koncern pomysłem złym nie było. 

Lepiej dla konsumenta jak w promieniu 50 km są sklepy jednego właściciela czy kilku właścicieli?

Opublikowano
3 godziny temu, mds212 napisał:

To ile u Helmuta kosztuje?

W Brandenburgii, niedaleko przejścia granicznego w przeliczeniu na zł jest po 7,70. Na Orlenie jest po 7,85, a Circkle K jest po 7,84 zł

Opublikowano

Każdy narzeka bo jest drogi ON ale trzeba uwzględnić że mamy wojnę w Ukrainie w której ludzie tracą wszystko łącznie z życiem i być może to dzięki ich heroizmowi możemy czuć się bezpieczni i warto kupić to drogie paliwo jeszcze bez vat-u szczególnie tym co na ryczałcie no taniej nie będzie 

• Thanks 2
  • Haha 5
Opublikowano
ZetorMisio napisał:

3 godziny temu, slawek74 napisał:

aż tak mnie nie pilno 🤭

W poniedziałek przywiózł mi paliwo SZIP moje zamówione było tydzień wcześniej to po 7,15 a mówił że obecna cena to 7,30-7,40. Na Orlenie od kilku dni 7,54.

A mi falko wiozlo 3 tygodnie, później jeszcze cenę 35 gr do góry chcieli podnieść - grzecznie podziękowałem i nie polecam firmy.

Opublikowano
6 godzin temu, Gromi napisał:

Orlen doi z Nas jak tylko może... 

Mieszkam przy granicy z Niemcami i powiem Wam, że jak zawsze Niemcy przyjeżdżali do Nas tankować tak teraz coraz więcej Polaków jeździ do Niemiec tankować. Paliwo jest troszkę tańsze niż w Polsce, ale za to jest lepszej jakości. Na stacjach w strefie przygranicznej zrobił się duży luz. Kasjerzy się nudzą... 

Da się zamówić hurtem od Niemca?

Opublikowano
Jurniczek napisał:

Każdy narzeka bo jest drogi ON ale trzeba uwzględnić że mamy wojnę w Ukrainie w której ludzie tracą wszystko łącznie z życiem i być może to dzięki ich heroizmowi możemy czuć się bezpieczni i warto kupić to drogie paliwo jeszcze bez vat-u szczególnie tym co na ryczałcie no taniej nie będzie 

nas jak siepali na Wołyniu to nikt droższego paliwa nie kupował nigdzie żeby naszym pomóc.

• Like 6
Opublikowano
2 godziny temu, Jurniczek napisał:

I co? Ty myślisz, że jakby Putin napadł na Polskę, to upaińce by palcem ruszyli i nam pomogli, mało tego, ten cały pseudo sojusz by palcem nie kiwnął. Zebrali by się, jakąś rezolucję by uchwalili i byłoby dokładnie to co podczas drugiej wojny światowej. Obudź się kolego, to jest wojna, z której największe profity ciągną jankeskie firmy zbrojeniowe, resztę sobie dopowiedz, a myślisz, że nord stream to kto roz..upcył? A najbardziej pokrzywdzonymi poza upaińcami to właśnie my jesteśmy dzięki naszej wspaniałej władzy. Z tym heroizmem, to też bym nie przesadzał, bo cała ich rzesza siedzi u nas i nieźle nas doją i całkiem dobrze na  tym wychodzą.

Warto kupić, w imię czego? Większych premii brygady Obajtka?

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
54 minuty temu, soltys48 napisał:

Nie bezpośrednio. Kiedyś miałem germańskie paliwo z polskiej firmy 

Paliwo z tej rafinerii

https://www.pck.de/w Zachodniopomorskim i Lubuskim w strefie przygranicznej na większości prywatnych stacji jest to paliwo. Specjalnie dla Niemiaszkow przywożą paliwo z rafinerii w Schwedt. Niestety tą rafinerie zamierza przejąć Orlen

1 godzinę temu, danielhaker napisał:

Da się zamówić hurtem od Niemca?

Nie orientuje się, ale raczej jest ciężko, bo od dłuższego czasu nie wożą paliwa cysternami ze Schwedt, tylko działa to na takiej zasadzie, że paliwo jest dostarczane koleją do bazy Orlenu w Szczecinie, a stamtąd rozwożone po przygranicznych stacjach. Kiedyś słyszałem, że są wyśrubowane normy, zezwolenia itd żeby móc sprowadzić paliwo bezpośrednio na stację, dlatego właściciele biorą przez pośrednika czytaj Orlen. 

4 godziny temu, mds212 napisał:

ile ojro kosztuje

Przedwczoraj było po 1,65 €

Opublikowano
6 godzin temu, Sadek napisał:

Lepiej dla konsumenta jak w promieniu 50 km są sklepy jednego właściciela czy kilku właścicieli?

A co w naszym pięknym kraju tylko orlen czy lotos sprzedaje paliwa? W samej stolicy Podkarpacia mamy lokalnego WATKEM, Orlen, Lotos, BP, Shell i jeszcze kilka innych stacji. Orlen nie jest ani najdroższy ani najtańszy, za to jestem pewien zwykle jakości paliwa. 

Opublikowano
Gromi napisał:

54 minuty temu, soltys48 napisał: Nie bezpośrednio. Kiedyś miałem germańskie paliwo z polskiej firmy  Paliwo z tej rafinerii https://www.pck.de/w Zachodniopomorskim i Lubuskim w strefie przygranicznej na większości prywatnych stacji jest to paliwo. Specjalnie dla Niemiaszkow przywożą paliwo z rafinerii w Schwedt. Niestety tą rafinerie zamierza przejąć Orlen

Niestety? 🙄🤨🧐

Opublikowano

Wschodnie Niemcy mają ten sam problem co my, z tym że u nas wcześniej pomyślano o rafinowaniu czegoś innego niż Rosyjskie. Różnic jakościowych doszukiwać się w tym paliwie można ale jakie to ma znaczenie dla ciągników z pompą mechaniczną(nie ważne czy rozdzielaczową czy rzędową) no praktycznie żadne. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v