Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, ZELKOW napisał:

Dokładnie, dopiero zaczniecie narzekać jak nawet nawóz spadnie 2,5tys a płody rolne z cen z przed wojny... nawóz to był najmniejszy pikuś gdy płody trzymały cene

Dokladnie

Opublikowano
53 minuty temu, mint napisał:

Czy spotkał się ktoś może z odmowa ARiMR w sprawie pomocy suszowej dlatego, że dwie rodziny mieszkają pod jednym dachem? Dwa różne gospodarstwa, ale mieszkam z żoną i dziećmi u rodziców 

musisz wstawiać drugie drzwi i wyrobić sobie osobny nr domu i będziesz mieszkał sam 

1 godzinę temu, JanKrzysztof napisał:

Wapno w przyszłym roku będzie drogie, bo wszyscy mocznik będą sypać. :D 

to może trzeba już kupić ?

Opublikowano
Dnia 6.12.2022 o 12:31, Agrest napisał:

@boogie7

Biało czerwone się znudziło?🤔🤔🤔😕

Unix 840

Triben 60g 30zł

Unix lokalnie? cena jak w zeszłym roku u mnie, znaczy dobra

1 godzinę temu, mint napisał:

Czy spotkał się ktoś może z odmowa ARiMR w sprawie pomocy suszowej dlatego, że dwie rodziny mieszkają pod jednym dachem? Dwa różne gospodarstwa, ale mieszkam z żoną i dziećmi u rodziców 

dostałeś decyzję?

Opublikowano

Tak, lokalnie cena niby dla mnie.

Tebukonazol 250 290zł/5l

Opublikowano
2 godziny temu, JanKrzysztof napisał:

Wapno w przyszłym roku będzie drogie, bo wszyscy mocznik będą sypać. :D 

Wykonałem ruch wyprzedzający, kupiłem już wapno, ale jeszcze nie mam mocznika:D

Opublikowano
11 minut temu, KarolaKarotka napisał:

Tebu na ostatniej fakturze (tej samej co Unix) 230 netto za 5

Tern, Moddus może wyceniałeś?

Nie. Retardanty na wiosnę kupię.

A zobacz teraz ceny tebukonazolu.

Dziś w sklepie pytałem to 10l tebu 250 770zł.

Zamówiłem Cindo/kendo po 200 i pixxarro 700zł

Opublikowano
5 godzin temu, galan99 napisał:

O to, kiedy rolnicy dostaną pomoc suszową zapytaliśmy ministra rolnictwa Henryka Kowalczyka. Jak można wywnioskować z jego słów niewykluczone, że część rolników otrzyma pieniądze… już na Gwiazdkę, a najpóźniej na Sylwestra.

- Pomoc związana z klęską suszy to pomoc socjalna. Powinna być wypłacona do końca grudnia, ponieważ są to pieniądze tegoroczne, poza limitem de minimis. Stąd konieczność ich wypłacenia do końca 2022 roku – wyjaśnia w rozmowie z nami Henryk Kowalczyk, wicepremier i minister rolnictwa.

dadzą na 1,5 tony saletry .

Budżet programu to 600 mln a mieli 450 mln , dołożyli , wniosków 230 tys . przyjętych to średnio wychodzi 2600 zł to gdzie kupisz za to 1,5 tony saletry ?

• Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, v11 napisał:

BB     mały worek

Polifoska 5 DAP samochód 3.920 3.950

Polifoska 6 DAP samochód 4.280 4.310

Polifoska 8 DAP samochód 4.320 4.350

Polidap 18-46 DAP Samochod 4.360

a ten polidap to import tak i kto ma takie ceny? bo u nas na punkcie polski jeszcze ze stara cena 5800 

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Budżet programu to 600 mln a mieli 450 mln , dołożyli , wniosków 230 tys . przyjętych to średnio wychodzi 2600 zł to gdzie kupisz za to 1,5 tony saletry ?

wniosków 230 tyś

wniosków obszarowych 1265 tyś

a susza niby w całym kraju ... 😜

Edytowane przez KarolaKarotka
Opublikowano
1 minutę temu, Poznaniak napisał:

a ten polidap to import tak i kto ma takie ceny? bo u nas na punkcie polski jeszcze ze stara cena 5800 

to ceny cało samochodowe "ag ....ex   bo nikt mi nie płaci za reklamę 

Opublikowano
3 godziny temu, oregano napisał:

A za co ma Ci dawać? Rolnictwo to biznes, radzisz sobie to fajnie, nie radzisz sobie to idź do innej pracy. Czy ktoś się przejmuje właścicielem zieleniaka, komisu samochodowego, fryzjerem czy mechanikiem? Nie.

Jak dla mnie wystarczy, jeśli nowy rząd przestanie sztucznie zawyżać ceny paliw, nawozów, przestanie skłócać nas z każdym sąsiadem i przestanie robić z TVP partyjnej telewizji za moje pieniądze. Z resztą sobie poradzę a te swoje daniny nawozowe/suszowe/węglowe i inne niech sobie wsadzą w tyłek.

zbyt proste. 

tak to już za rudego było i teraz plują, że nic, a nic nie dał 🤣

teraz jest pięknie, bo naród zamiast te dziadostwo wysłać na Syberię z biletem w jedną stronę, to spędzają czas w kolejkach i na wypełnianiu wniosków 🤦‍♂️

Opublikowano
4 godziny temu, oregano napisał:

A za co ma Ci dawać? Rolnictwo to biznes, radzisz sobie to fajnie, nie radzisz sobie to idź do innej pracy. Czy ktoś się przejmuje właścicielem zieleniaka, komisu samochodowego, fryzjerem czy mechanikiem? Nie.

Jak dla mnie wystarczy, jeśli nowy rząd przestanie sztucznie zawyżać ceny paliw, nawozów, przestanie skłócać nas z każdym sąsiadem i przestanie robić z TVP partyjnej telewizji za moje pieniądze. Z resztą sobie poradzę a te swoje daniny nawozowe/suszowe/węglowe i inne niech sobie wsadzą w tyłek.

nie krytykuj bo korzystasz i to może z wszystkiego poprzedni byli zbyt miękkimi fajami i lizali du.... zeby tylko zachować stołki -obecni zbyt bochatersko próbują postawić się ponad .A polityka to takie szachy trzeba przewidywać kilka ruchów do przodu żeby odnieść sukces .Pijar pisiory mają genialny  to im trzeba przyznać .Na dziś gdyby minone lata rządziły platfusy to płacimy już zus bo takie przymiarki już mieli a to nie miód . No i ta przewrotność platfusów wszystko odwrotnie niż w deklaracjach wyborczych więc czego oczekiwać ?Nic tylko w wyborach na listach dopisać putina i na niego głosować bo ten baran bynajmniej wie czego chce 

Saletra amonowa ANVISTAR FCA 3.535 3.560 3.565 DAP samochód 3.600 3.625 3.630  BB.50kg,,25kg

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

To się okaże ile będzie jeszcze nie podali , a to że tyle wpłynęło , to nie znaczy że wszystkie będą zatwierdzone .

Opublikowano

moja szklana kula mowi ze to co zasialem na II-III klasie i bez nawozow urosnie[byle troche padalo]  a na reszcie zasialem zyto ktore i tak urosnie.

2 godziny temu, KarolaKarotka napisał:

wniosków 230 tyś

wniosków obszarowych 1265 tyś

a susza niby w całym kraju ... 😜

na 4,3 ha na ktorych stwierdzono susze,wyliczyli mi 320 zl strat...

• Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

moja szklana kula mowi ze to co zasialem na II-III klasie i bez nawozow urosnie[byle troche padalo]  a na reszcie zasialem zyto ktore i tak urosnie.

oj żebyś sie nie przeliczył...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v