Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

A co Cię skłoniło do magazynowania ubiegłorocznej produkcji?

Ceny były można rzec rewelacyjne względem kosztów produkcji przez cały okres po żniwach.

Uległeś tej propagandzie 2000zł?

Nie, po prostu nie miałem ciśnienia na kasę a później też zaczęła spadać i przyczepa została . Liczyłem że przy tak drogich nawozach teraz cena nie powinna być mniejsza niż w ubiegłym a tu zonk . Nie przewidziałem że obecny rząd będzie aż tak ukraińskim zdrajca .

Opublikowano
Przed chwilą, migacz napisał:

Paliwo czekam na dolną cenę.

czyli? bym se jeszcze ze 200 kupił...

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, migacz napisał:

Paliwo czekam na dolną cenę.

Nie chce być złym prorokiem aleee możesz się tego nie doczekać 😬

25 minut temu, Pafnucy napisał:

czyli? bym se jeszcze ze 200 kupił...

Jo ni mom w co loć, Ty mosz bliżej to byś mi przywiózł przy okazji 

https://www.olx.pl/d/oferta/beczki-200l-po-oleju-CID628-IDReA7M.html

Edytowane przez tytanowyJanusz
Opublikowano (edytowane)

Spoko mam uzgodnione z dostawcą że jak cena max spadnie to jest i tankuje wszystko co jest. O stałego klienta trzeba dbać. Czasem kierowca też jakaś flache dostanie i bardziej on dba niż szef.

Tydzień temu 6.97. dzisiaj jeszcze poszla o 2 grosze.

Edytowane przez migacz
Opublikowano
Przed chwilą, tytanowyJanusz napisał:

Nuu, wziął bym ze 3-4 ładne beczułki

zapytam jutro.

Opublikowano

Agrolok przy 4T może być mieszane zamówienie. Na 30.11 propozycja zł/t NP(S) 10-35(7) - 3600, mocznik bez inh 4119, z  chyba 4460 npk 8-20-30 chyba 4440, polifoska 6 podobnie 4460. 

Opublikowano
52 minuty temu, Norman napisał:

Agrolok przy 4T może być mieszane zamówienie. Na 30.11 propozycja zł/t NP(S) 10-35(7) - 3600, mocznik bez inh 4119, z  chyba 4460 npk 8-20-30 chyba 4440, polifoska 6 podobnie 4460. 

To samo mi powiedział z tym że NPS 3517 i że mocznika bez inch nie ma bo kontrakty coś tam,coś tam.....

Opublikowano
5 minut temu, krilan06 napisał:

Jaki powód tym razem? 🤔😂

Ruch, dziadki byli w mieście i mówią że ruch duży ludzie kupują nawozy opryski , i jak tu ma nie drożeć 🤷. A zboże sprzedadzą tanio o i biznes 

Opublikowano
5 minut temu, Damianek20 napisał:

Ruch, dziadki byli w mieście i mówią że ruch duży ludzie kupują nawozy opryski , i jak tu ma nie drożeć 🤷. A zboże sprzedadzą tanio o i biznes 

Czyli to wina tych "dziadków" że ceny idą w górę. Ja wiem że na tym forum to siedzą sami eksperci co drogo sprzedają tanio kupują i wiedzą kiedy to zrobić ale nie wszyscy posiadają takie umiejętności w handlu w takich czasach.

Opublikowano
15 minut temu, Damianek20 napisał:

Dziś w dwóch lokalnych skupach dostawa nawozu i rsmu więc nowy cennik będzie na ziemiach ordynacji zamojskich 😢kupują przed vatem 🤒sprzedamy tanio z racji wsparcia braci i sióstr za między lubelszczyzny 🤔jeśli vatman uwarza ich za braci to ja nie mam pytań w jakim kociołku my żyjemy 

Skup Hadama jak jechałem w czwartek był ładnie zapchany qq

Opublikowano
51 minut temu, karol19920 napisał:

Czyli to wina tych "dziadków" że ceny idą w górę. Ja wiem że na tym forum to siedzą sami eksperci co drogo sprzedają tanio kupują i wiedzą kiedy to zrobić ale nie wszyscy posiadają takie umiejętności w handlu w takich czasach.

Nie do mnie pretensje, ja też nie jestem za kupnem nawozów ale ludziom nie dasz swojego rozumu. 

Opublikowano (edytowane)

Będzie drożało bo gaz drożeje dziś o 9% na tę chwilę - już jest po niemalże 150euro/MWh, jeszcze tydzień temu był po około 120euro . Jak przyjdzie mroźna zima w Europie to tanio nie będzie...

Edytowane przez strzechu
Opublikowano (edytowane)

Przecie Unia zamroziła ceny gazu , po jaki h*j to robiła pomyślał ,by cena gazu  dla przemysłu nie miała wpływu . Przeznaczone na ten cel ogromne sumy .

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v