Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktywiści idą na barykady! Bo minister powiedział, że bez nawozu nie będzie marchewek .

Niemiecki minister rolnictwa Cem Özdemir naraził się mocno obrońcom zwierząt, bo powiedział, że bez obornika nie da się uprawiać warzyw.

Na konferencji Partii Zielonych minister rolnictwa Cem Özdemir musiał odpowiedzieć na zaskakujące pytanie aktywistów z organizacji walczących o prawa zwierząt: kiedy w Niemczech zakazane zostanie hodowanie zwierząt gospodarskich? Odpowiedź rozjuszyła pytających…

Ministra dopytywał działacz Animal Rebellion – relacjonuje portal Agraheute. Zaskoczony minister dyplomatycznie wyjaśnił, że nie można zakazać hodowli zwierząt, bo jest ona potrzebna i ważna. -Bez hodowli zwierząt nie ma nawozu, a więc nie można uprawiać naszych warzyw – stwierdził. Özdemir tłumaczył, że celem jego polityki rolnej jest raczej ograniczenie hodowli przemysłowej, podnoszenie dobrostanu zwierząt i stawianie na ekologiczny model produkcji, ale nie likwidacja hodowli i produkcji zwierzęcej.

Aktywiści tacy to teraz rządzą światem , mają na wszystko wpływ .

• Like 1
Opublikowano
40 minut temu, Bercik92 napisał:

Przyszedł do mnie kalkulacja protokołu suszowego na email. wy też dostaliście jeden plik w załączniku? czy powinny być dwa?

10.11 przyszła kalkulacja, protokołu brak

Opublikowano
31 minut temu, matek89121 napisał:

Na aplikacji musisz  kliknąć w dwa okienka od przodu i od zakrystii ,wtedy przyślą Ci dwa dokumenty .

klikałem dwa a dostałem z ojcem tylko "Kalkulacja z oszacowania zakresu i wysokości szkód w gospodarstwie rolnym

spowodowanych suszą w roku 2022"

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Bercik92 napisał:

klikałem dwa a dostałem z ojcem tylko "Kalkulacja z oszacowania zakresu i wysokości szkód w gospodarstwie rolnym

Pierw kalkulacja ile % przysyłają .

Szukaj tam gdzie ci przyszło na pocztę kalkulacja i będzie  protokół , rozpisania każdej działki i ile przyznali % , do każdej uprawy .

Będzie pisać susza wszystko sprawdzaj .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Mi wysłali 2 dni później. A kliknąłem na oba w tym samym czasie. Tak to widocznie działa. Jestem ciekaw co z tej daniny wyjdzie i ile złotych wyślą. Wczoraj też złożyłem na eternit tylko te 500m to okazało się że 1/3 dopiero eternitu. A te 2/3 to jeszcze wymagają zmiany konstrukcji więc będzie bardziej boleć kieszeń ale dopóki stoi niech stoi. Nikt mnie do zmiany nie zmusi.

Opublikowano
11 godzin temu, Bercik92 napisał:

Do agencji to Ci wystarczy a  ten drugi dokument to szacowanie szkód w poszczególnych uprawach których agencja  nie potrzebuje podczas składania wniosku .

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Andpol napisał:

Wczoraj wieczorem jechałem przez Pryzmat w Hrubieszowie i bardzo dużo bb złożonych przy bramie jest chyba z nawozami tylko zciemniało się i rozczytać nie dało rady @Damianek20 wiesz coś o tym bo to chyba import?

Z tego co mi do tej pory wiadomo to w bb idzie qq i zboże teraz bo nie mają tyle zbożowych wagonów. 

Ostatnio w weglarkach szło. Mają szyte ogromne wory na wagon i w te worki sypią zboże i blandeka na górę 

Opublikowano
migacz napisał:

Wczoraj też złożyłem na eternit tylko te 500m to okazało się że 1/3 dopiero eternitu. A te 2/3 to jeszcze wymagają zmiany konstrukcji więc będzie bardziej boleć kieszeń ale dopóki stoi niech stoi. Nikt mnie do zmiany nie zmusi.

Jak jest z rozbiórka pokrycia z eternitu? Można samemu czy musi go zdjąć specjalna firma? Utylizacja na własny koszt czy odbiorą bezpłatnie?

Opublikowano
6 minut temu, Damianek20 napisał:

Z tego co mi do tej pory wiadomo to w bb idzie qq i zboże teraz bo nie mają tyle zbożowych wagonów. 

Ostatnio w weglarkach szło. Mają szyte ogromne wory na wagon i w te worki sypią zboże i blandeka na górę 

Tak widziałem tylko że te wagony oplandekowane idą też do UA ciekawe z czym?

Opublikowano
8 minut temu, Marl napisał:

Jak jest z rozbiórka pokrycia z eternitu? Można samemu czy musi go zdjąć specjalna firma? Utylizacja na własny koszt czy odbiorą bezpłatnie?

Chodzą pogłoski że musi być firma z uprawnieniem lub ktoś kto je podbije. w doradztwie mowil że pokryć można samemu . U mnie 494m2 to blacha i rynny 32 tys plus robota i drzewo .

4 minuty temu, Andpol napisał:

Tak widziałem tylko że te wagony oplandekowane idą też do UA ciekawe z czym?

Trudno powiedzieć co teraz idzie do nich więcej. Znajomy mówił mi że z Bogdanki węgiel pchają do nich. 

Może być też tak że wracają oblandekowane żeby do środka w te worki deszcz nie nalał. 

Też potrafili nasi nawozy nakrywać sam widziałem.

Opublikowano
13 minut temu, Marl napisał:

Na program z arimr zapomnijcie o skrótach i taniości. Tylko firma z papierami i faktura.

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, Andpol napisał:

Wczoraj wieczorem jechałem przez Pryzmat w Hrubieszowie i bardzo dużo bb złożonych przy bramie jest chyba z nawozami tylko zciemniało się i rozczytać nie dało rady @Damianek20 wiesz coś o tym bo to chyba import?

Saletrzak z imporu

Opublikowano

można samemu. nie wiem czemu ludzie sami się tak nakręcają. do gminy zgłosić aby że do odbioru jest.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v