Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

jasne , jasne... jeszcze napisz że ziemia jest płaska i uwierzą wszyscy...

Mnie jak by m3 dali to bym jeszcze raz wesele zrobił 🙆‍♂️ 

23 minuty temu, Marl napisał:

Czytam teraz na biznesinsider.pl że braknie zaraz dwutlenku węgla dla przemyslu mięsnego i piwowarskiego... Lepiej nie siedźcie na agrofoto, tylko szybko do sklepu bo z piwem będzie jak z cukrem!!! O wodzie mineralnej nawet nie chce przypominac... :) :)

Też to widziałem...kurła aby srajtaśmy nie brakło😬

Opublikowano
21 minut temu, hubertuss napisał:

Dałeś przykład mieszkania jak byś nie rozumiał o co tu chodzi. z Tym traktorem.

dałem przykład z mieszkaniem bo Pafnucy nie wierzył ze takie prezenty młodzi otrzymują , chodziło o M2 .  A PO DRUGIE TO Nawet niewiem od kogo dostał ten traktor czy od jakiegoś członkarodziny czy dilera john- deer

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

bo Pafnucy nie wierzył

Nie to że nie wierzę.    krzestnego nie znam. :D

Opublikowano
5 minut temu, niesamowity90 napisał:

Ale co Wy płaczecie na tą cenę i dostępność nawozów? Przecież 90% ludzi z tego forum ma nawozy na 2 lata do przodu kupione, więc o co te przepychanki?

Bo ludzie patrzą w przyszłość i te dwa lata szybko miną i trzeba będzie bulić. Pis miał zrównać dopłaty z zachodnimi. Zrównał koszty produkcji a jak dalej tak pójdzie to koszty produkcji w PL prześcigną te w DE.

1 minutę temu, jarecki napisał:

a traktor dostał od brata , to teraz czym zajmuje się brat jego ?

Brat rolnik i minister rolnik. Mieszkają w jednym domu oficjalnie bo pod jednym adresem mają gospodarstwa. Minister nie mógł kupić na siebie czy nie chciał by nie było przypału to wykombinowali, ze to prezent a przypał i tak jest.

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

a traktor dostał od brata , to teraz czym zajmuje się brat jego ?

pewnie bezrobotny i bezdomny, i może nie żyć 🤣

Opublikowano

Tak nawozy na 2 lata , zboże sprzedają po najwyższej cenie i to co roku ,gdzie jednego roku najdroższe jest w kwietniu ,a następnego w czerwcu . Może czas się zająć inwestowaniem na giełdzie,albo chociaż pomagać innym ,skoro mają szklaną kulę i widzą przyszłość

Opublikowano

no co kto lubi i w co wierzyć chce. nie bronię...ale śmieszne to ...jest.

Wesele na 300 osób? To jest coś w co nie chcesz uwierzyć? Bez jaj. 

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Wesele na 300 osób? To jest coś w co nie chcesz uwierzyć? Bez jaj. 

gdzie to wyczytałes? mój syn większe miał.

Opublikowano

@Pafnucy no tu.

jasne , jasne... jeszcze napisz że ziemia jest płaska i uwierzą wszyscy...

Chyba, że Ci chodziło o mieszkanie. Co też nie jest jakieś dziwne. Bo czasem rodzice kupują je dzieciom. 

Opublikowano
3 godziny temu, kulczer napisał:

Ej! Jak tam wyznawcy PiS na tym forum? Dostał który na swoim weselu traktor Johna Deera? Miał który wesele na 500 osób? A jak dopłaty do nawozów spłynęły już po 350 zł/ha? Czy jeszcze?. Gdzie są ci co tu pisali że za 10 ha ziemi dostaną po 25 tysięcy dopłat? A może kupiliście juz saletrę po 6000 zł/t i saletrzak po 5100 zł/t. Bo koło mnie dealer Grupy Azoty po tyle sprzedaje! Co z wami?

A po jaki ch*j takie duże wesele robić 🥴

Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

a na prezent młodzi dostawali M3 , 

No kuźwa fajny prezent B|

Opublikowano

Wesela wychodzą z mody. Co raz więcej osób odmawia przyjścia. Prosisz 300, przychodzi 80

Opublikowano

Ciotka ma lokal, młodzi ostatnio się skarżyli, że razem z sukienką itp etc na 150 osób 120 tyś., a zebrali 65.

U mnie we wsi w lokalu dwudniowe ok. 400zł osoba, a gdzie wódka i reszta. To trzeba dać tysiaka w koperte. Jak ktoś młody 20-21 lat zarabia 2 tyś. na miesiąc to Ci do koperty nie nałoży...

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

NO wierzę ci, że kupisz. Grzesio z gry o plon jeździ do rajchu na roboty i gospodarkę prowadzi. Takich jak ty i on jest wielu. Pis takich kocha.

To co Hubcio, rzekłby, uderz w stół, a, gołodupiec się odezwie?🤣

do tego rajchu, mam 3(słownie-trzy) kilometry w linii prostej, a nie byłem tam od czterech lat, a gdy po raz ostatni byłem, to rekreacyjnie, na rybach, bo innych powodów by tam jeździć, nie miałem. Choć wróć, byłem jakieś dwa lata temu z Partnerką i Córkami, by poopalać się na plaży😂

co do tego, kogo pis kocha…Ciebie stety niestety, nie kocha chyba nikt…w każdym razie, nie wyglądasz na kochanego😉

• Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v