Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

To co napisal to haselka z TVPis wiec sie dopytuje co przez to rozumie. Dziwi cie to? 

Hasełka z tv PiS😆 gdzie nie zerkniesz tam widzisz PiS? Wiesz dokładnie o co chodzi.

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Zgadza się, za dużo tej pomocy. LECZ  nie znaczy to że mamy włazić w dupe germańcom. Ale widzę że niektórzy tu woleli by dalej robić im laskę bo przecież coś nam zabiorą albo czegoś nie dadzą 🤦‍♂️

Co znaczy "włazić w d*pę germańcom", tylko konkrety. Laskę obecnie rząd obrabia z wielkim zaangażowaniem amerykańcom i to ci nie przeszkadza?

Opublikowano
10 godzin temu, sylwek23111 napisał:

Jakby Niemcy nie napadli na polskę i powywozili co się dało, zbombardowali miasta, to może w Polsce więcej było by fabryk nie Niemieckich. Po za tym Niemcy nadal nie wykazują przyjacielskich i wolnokonkurencyjnych relacji. Np w Niemcy mogli bez najmniejszych problemów wyciąć pierwotne lasy po budowę fabryki Tesli albo kopalni węgla, a  im przeszkadza to że buduje się tunel w Świnoujściu, czy innych inwestycji lub projektów inwestycji np uregulowanie Odry. Nie wspomnę o tysiącach ton drewna co unia nakazała zostawić na pożarcie kornikom. A wiadomo kto pociąga sznurkami w Uni...

Daleko od tych korników mieszkasz? Bo ja blisko a jakoś za cholere kornika w tym drzewie nie było tylko chaldy drzewa szerokie na 20 m wysokie na 5 i długie na 300 400m i rządne drzewo z tej chaldy nie było zajęte przez kornika . Chodziło o kasę żeby sponsorować 500 plus itp . Pis prowadzi bandycka gospodarkę leśna żeby wyciąć wszystko sprzedać i tak dalej . Już do rezerwatów przyrody mają jakieś wątki zaraz i one pójdą pod siekierę.  5 lat jeszcze i las na obrazkach będziemy oglądać.  A komu oni pieprzą że lasów przybywa jak u mnie ogólnie jest dużo lasów ale wyciętych teraz i odradzają drzewka 5 cm pakrzywami zarasta i tyle lasu nic więcej nie przybywa a jeszcze chłopi wycinają i pola robią.  A teraz srajtka brat coś podpisał że na Pomorzu będą ciąć bez ograniczeń.  Tak jak nad jeziorami kto pozwala Ciąć jak to teraz wygląda jak tu ludzie właśnie ciągną dla tych lasów i jezior w moje strony.  To jest urok i świeżość.  Ale oni to załatwia wszystko nie będzie turystyki na mazurach . Jak kto inny dojdzie to władzy odrazu pinokio bedzie za granicą bo wie że go wsadza bo ci co przyjdą rozlicza każdego złodzieja w białych rękawiczkach bez wyjątku.  A tyle tego nawychodzi ze szok będzie.  No popieram po ale pis przy po politycznie to nieudacznicy.  Żeby długopis się nie opamietal z TVn to pis że wszystkimi złe by byl usa niemcy unia rosja i reszta świata.  Tak samo będzie z rolnictwem wykończy nas pis . Robić rekordowe historycznie dochody w ga kosztem głupiego chłopa co jeszcze zagłosuje.  Jeszcze i nie wiadomo co z krowa będzie bo mleczarnie dostały pisma ze mogą tylko trochę gazu dostać a wtedy mleko w kanal a minister wcale się tym nie przejął 

• Like 1
Opublikowano

Bandycka gospodarka lasami, kurna przez miesiące nie szło z lasów kupić drewna, teraz ponoć da się coś tam kupić ale ceny  bardzo wysokie więc skala wycinek  póki co bandycka nie była, nasadzeń w moich okolicach dużo a co do rządzących to warto pamiętać jak poprzednicy baaardzo chcieli spywatyzować Lasy Państwowe i nie tyle w odniesieniu do interesów na drewnie a do działek blisko dużych miast więc popatrzmy uczciwie na wszystkich rządzących a nie wybiórczo,   Jedno jest pewne , ci źli i ci niedobrzy .

Dziś jadę na pobliski skład  zamówić coś pod planowany rzepak, on sam z siebie dużego plonu nie da, później wrzucę tu obecny cennik.

• Haha 1
Opublikowano
14 godzin temu, galan99 napisał:

Teraz Niemcy się do zbroją i będzie to tak jak miało to miejsce w latach 1933 , Tylko o wiele szybciej , wojna na Ukrainie wyzwoliła Niemcy i dopiero zaczną się problemy z nimi , polityczne i gospodarcze .

No taaak najpierw będziemy reparacje im za Odrę płacić. Ale może rząd sie zmieni za rok i problemy się skończą. Bo ten ma dziwny talent do skłócania nas ze wszystkimi dookoła.

Opublikowano

Marzyciele zapomnijcie o reparacjach wojennych od niemiec, wasze ckliwe posty to tylko woda na młyn dla pisu i oderwanie waszej uwagi od rzeczy naprawdę pilnych. Ktoś tu pisał że polski rząd to był tylko olszewskiego-tego masona. Prawicowy, Polski rząd to był przed wojna, ale szybko Piłsudski go wysadzić swoim przewrotem majowym.

Również czekam na jakiś post o cenie nawozu.

Opublikowano

znajomy widze ze kupil parenascie workow nawozu- ale nie wiem jakiego bo szczelnie zabezpieczyl,przy drodze stoi 😂, sezon rzepakow czas zaczac.

ci co tamtego roku 15 sierpina siali jak jeden we wrzesniu przesiewali-tak dolalo ze nie powschodzil

was we wschodniej polsce naprawde nie stac na dekodery tv sat ,zeby zobaczyc jak naprawde wyglada swiat zachodni????????????? czy nie macie takiej potrzeby-boicie sie cywilizacji i kultury zachodniej???

bo watpie ze ktorys byl w niemczech w zyciu,zna niemiecki,widzial niemca na oczy..

dziwne ze najbardziej niemiec boja sie we wschodniej polsce...

cala swoja wiedze czerpiecie z kurwizji ???  wlasnie na takiej ciemnocie  pis opiera swoje rzady...

11 godzin temu, toooomaszewski napisał:

Wróć trochę do podręczników z historii.

Niemcy wywozili już nawet od nas ziemie, wzięli w niewolę najlepszych inżynierów, a ostatnie wojska sowieckie opuściły kraj po 1990 roku, gdzie wszystko trzymały pod pantoflem. Tak po krótce, Niemcy się rozwijały z fendtami, a my klepaliśmy trzydziestki.

A Ty mówisz dlaczego nienawiść do Niemców. Trzeba wiedzieć za co. Nie jestem za pisem, ale dziwisz się Kaczorowi, że ich nie lubi, mieli chłopczyka na posyłki o nazwisku Tusk, który chciał rozwalić to co zaczęło się rozwijać po 90 roku, zamykał wszystko, cukrownie, stocznie, nawet Lot chcieli sprzedać, a z nas chciał zrobić tanią siłę roboczą dla Niemców i reszty Unii.

jaka ziemie ?? nawet w kurwizji takich bredni nie opowiadaja.

15 godzin temu, Zodiax napisał:

Wystarczy mówić w jednym kierunku w kierunku prawdy 

Ja wiem że publiczna telewizja to propaganda PiS a TVN to propaganda PO i Niemiec Polski widz jest zakładnikiem głupoty lepiej zobacz do podręcznika historii polskiej jedź do obozu Oświęcim i zapytaj się naocznych światków jak takich znajdziesz 

realnie to wygladalo czasami tak - zakapowal go sasiad polak, aresztowal granatowy polski  policjant, wiozl kolejarz polak, pilnowal kapo polak,straznikiem byl ukrainiec,a oficerem austriak...

21 godzin temu, miwigos napisał:

świni fermowych nie będzie mniej , kurczaka też, poczekajmy, chyba nie wszyscy pokosilii już chcecie podwyżki

nie pokosili ci co nie maja nawet szopy zeby pare ton przechowac...

21 godzin temu, mezmerize napisał:

BlueN - ktoś to stosował i zauważył efekt?

stosowalem - w porownaniu do pol sasiadow widac roznice, ale to unijni rolnicy, akurat prawdziwi kolo mnie maja rzepak i kukurydze wiec tak naprawde trudno o porownanie, 

30 minut temu, Pigmei napisał:

Bandycka gospodarka lasami, kurna przez miesiące nie szło z lasów kupić drewna, teraz ponoć da się coś tam kupić ale ceny  bardzo wysokie więc skala wycinek  póki co bandycka nie była, nasadzeń w moich okolicach dużo a co do rządzących to warto pamiętać jak poprzednicy baaardzo chcieli spywatyzować Lasy Państwowe i nie tyle w odniesieniu do interesów na drewnie a do działek blisko dużych miast więc popatrzmy uczciwie na wszystkich rządzących a nie wybiórczo,   Jedno jest pewne , ci źli i ci niedobrzy .

Dziś jadę na pobliski skład  zamówić coś pod planowany rzepak, on sam z siebie dużego plonu nie da, później wrzucę tu obecny cennik.

z tymi lasami to taka sama prawda jak z dzisiejszymi zakupami 😂

powtarzasz brednie kurwizji.. u nas nawet pis-owskie wladze samorzadowe protestowaly przeciw masowej wycince-u nas lasow bardzo malo wiec kazda zwalke harvesterami widac . ja jeszcze z ojcem drzewo wyciagalem konmi i takiej masakry nigdy nie bylo........

Opublikowano

Ktoś tu powiela ruska propagandę bezczelne wypowiedzi anty Polskie niezgodne z ogólną prawdą 

Zdążali się kolobarancij ale to zdrajcy i była ich garstka bez znaczenia 

Lepiej wyjedź z Polski i wyrzeknij się obywatelstwa jak się wstydzisz być Polakiem 

• Like 3
Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał:

Czarnoziemy. Zamojszczyzna, a głównie z Ukrainy.

21 minut temu, jacus napisał:

was we wschodniej polsce naprawde nie stac na dekodery tv sat ,zeby zobaczyc jak naprawde wyglada swiat zachodni????????????? czy nie macie takiej potrzeby-boicie sie cywilizacji i kultury zachodniej???

bo watpie ze ktorys byl w niemczech w zyciu,zna niemiecki,widzial niemca na oczy..

Ja akurat telewizji nie oglądam, bo nie mam na to czasu. Ale jak tak chcesz tak bardzo kultury zachodniej to tak kształtuj sobie swoją rodzinę, ale nie wpajaj tego innym. Niech Ci syna ruchają inne chłopy i adoptują dzieci, a córki niech się wiążą z innymi lesbijkami i paradują w barwach tęczowych. Taka jest kultura zachodnia. Myślisz, że tam w polityce nie ma przekrętów, łapówek i ustaw korzystnych tylko dla ustawodawców. A Ty mi tu będziesz mówił, czy ja kiedykolwiek byłem na zachodzie. Byłem wiele razy, bardzo rzadko spotkałem się z uprzejmością niemca, holendra czy francuza. A tymi wyjątkami było tylko jak wchodziłem do komisu i zostawiałem na stole 10 czy 20 tyś. Euro za towary. Dalej jesteś dla tylko śmieciem.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Że kto?  Słabą pamięć masz czy jak? Żadnej kurwizji nie oglądam jak Ty , od lat telewizora nie mam więc nie pitol  na wyrost 😁

1 godzinę temu, jacus napisał:

powtarzasz brednie kurwizji.. u nas nawet pis-owskie wladze samorzadowe protestowaly przeciw masowej wycince-u nas lasow bardzo malo wiec kazda zwalke harvesterami widac . ja jeszcze z ojcem drzewo wyciagalem konmi i takiej masakry nigdy nie bylo........

Że kto?  Słabą pamięć masz czy jak? Żadnej kurwizji nie oglądam jak Ty , od lat telewizora nie mam więc nie pitol  na wyrost 😁

Opublikowano
2 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Hasełka z tv PiS😆 gdzie nie zerkniesz tam widzisz PiS? Wiesz dokładnie o co chodzi.

Sprawa jest prosta. PIS straszy ciemny lud  bo czym bardziej zastraszony tym bardziej posluszny i slepo uwierzy we wszystko. Kiedys straszyli motloch siłami  nieczystymi, wiedzmami i dem9nami a teraz Tuskiem, Niemcami ruskimi LGBT i muzlumanami. Mechanizm ten sam co 10 wiekow temu. 

• Thanks 1
Opublikowano

kurka wodna bez telewizora to jak w średniowieczu co Ty robisz wieczorami , a zimą w sen zimowy bym musiał zapadnąć jak niedżwiedż

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

znajomy widze ze kupil parenascie workow nawozu- ale nie wiem jakiego bo szczelnie zabezpieczyl,przy drodze stoi 😂, sezon rzepakow czas zaczac.

ci co tamtego roku 15 sierpina siali jak jeden we wrzesniu przesiewali-tak dolalo ze nie powschodzil

dziwne ze najbardziej niemiec boja sie we wschodniej polsce...

cala swoja wiedze czerpiecie z kurwizji ???  wlasnie na takiej ciemnocie  pis opiera swoje rzady...

To mało wiesz o wojnie, bo wozili ziemie powrotnym transportem z frontu gdzie dostarczali broń.

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Taki wątek może trochę nawozowo rzeczny. U ciotki był jej kuzyn z Kędzierzyna Koźle i mówił, że u nich się mówi, że to azoty coś do rzeki wypuściły lub coś im uciekło.

Czym dluzej patrze na to jak "nie mogą" wyjasnic tego zatrucia, tym bardziej nabieram przekonania ze winowajcą jest jakis podmiot zarzadzany przez PISowskich aparatczykow. Nie dosc ze nie daloby sie tego zwalic na zlych Niemców albo Czechów to jeszcze wina bylaby def8ntywnie po stronie najlepszych patriotycznych fachowców na przestrzeni wieków. No i przy tym warszawskie scieki z czajki ktore propaganda eksploatuje w kółko od kilku lat, okazalyby się przy tym małą popierdółką. 

• Like 4
Opublikowano

Saletrzak stare dostawy 3700, saletra nowe dostawy co najmniej 4600 dla stałych klientów, pojawiają się u nas ciekawi ludzie ostatnio gość w reklamówce przyniósł  ponad 200 tys zł i za wszystko chciał kupić saletry

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v