Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Ten co go stać na wszystko, zazwyczaj się nie chwali, ten co się chwali zazwyczaj na gówno go stać.

Ale są wyjątki potwierdzające regułę 

Opublikowano
4 minuty temu, VonVegans napisał:

Składałem pierwszego dnia wniosek i ci powiem że....taki ch*j jak narazie 

Zrobię chujomz Puław na złość i to przepije🤣

Chyba państwowego Polmosu już niema😂 ale żeby nie ryzykować to najlepszy swojak. 

Wczoraj saletra 3250, dziś 3700. Polifoska piAtka 3980. Będzie obornik zamiast npk. Pod rzepak pójdą jedynie resztki z ubiegłego roku. a z azotem się pomyśli sie jak stanieje albo zboże zdrożeje na te dwa tysiaczki

Opublikowano
3 minuty temu, farmerss34 napisał:

chłopy przestańcie się kłócić ...weekend . jak to w tvp info mówią ,putin widzi , i otwiera szampana na kremlu ...dla wszystkich 👍😄👍☺️

My się nie kłócimy -my dajemy rozrywkę służbom specjalnym na specjalnej operacji Putina oni myślą że my przekazujemy tajne informacje a to zwykłe pierdolenie 3 po 3 

2 minuty temu, Desperado napisał:

Strasz takich jak ty, za komuny też mnie straszyli.

Pisałem ogólnie a że się poczułeś to sam wiesz?

Opublikowano
3 godziny temu, RU68 napisał:

Przed napisaniem pierdolnołem się trzy razy i dalej twierdzę to co napisałem tak jest .Niektórzy nie potrafią być zadowoleni mając 1000 ha chcą więcej mając 100mil jest mało kuźwa ogarnijcie się -zamiast żyć ryjecie dzień i noc w d*pie byliście gówno wiecie a macie mniemanie o sobie jako pępki świata ,nie potraficie się zorganizować ,jak tak źle czemu nie protestujecie? (widać nie jest źle) jak mnie będzie źle to napiszę że jest źle teraz twierdzę  jest dobrze  z 1ha QQ (w tym się specjalizuje ) średnio   14 000 przychodu to mało ? 4000 nawożenie, 1000 paliwo, 600 nasiona 200, chwasty ,100 fungicydy , 100 insektycyd 400, uprawa i siew, 400, zbiór, 200, suszenie (piec na słomę 3 bele i 50 zł prąd  ) zostaje 7000 mało ? niedawno było przychodu z ha 7000 (czy zapomniałem o czymś to proszę mnie poprawić ) 

Wszytko się zgadza, tylko nie podałęś jak obliczyłeś przychód 14 000. Sprzedając do wybychy wojny w okolicznych skupach kukurydza była po 1000zł. W kwietniu, albo maju maksymalnie wyniosła 1400 albo 1500. Ze 2 tygodnie temu była 1200. I jaki średni plon z hektara uzyskałeś bo to jednak zasadnicza zmienna? Suszenie niby za półdarmo, ale jakby tak policzyć że trzeba zużyć 300l oleju opałowego żeby wysuszyć 12t mokrej kukurydzy to już nie tak kolorowo wygląda. (zresztą dziś za belowanie trzeba zapłącić ze 20 zł od bela i jeszcze koszt zwiezienia)

Opublikowano
7 godzin temu, Andpol napisał:

decyzji w ogóle ma nie być?

no mają nic nie wysyłać żadnych decyzji, chyba że ktoś będzie chciał to musi przyjść do agencji i poprosić  to mu wypiszą, tak mi mówiła Pani  która rozpatrywała mój wniosek 

8 godzin temu, wojtek424517 napisał:

U mnie lokalny skład saletra 3300, saletrzak 2890 i nie myślę o zakupię wgl. 

gdzie ten skład to ja chętnie kupię 

Opublikowano
RU68 napisał:

A kto jest większym dupkiem ten co ma środki i nawozy na 5 lat w zapasie czy ten co płacze o dopłaty do nawozu?

Nie mów że masz na 5 lat do przodu zapas? 🤔 🤭 Widzę że niezly jest z cb bajkopisarz... 🙄

• Like 3
Opublikowano
7 godzin temu, sylwek23111 napisał:

Wszytko się zgadza, tylko nie podałęś jak obliczyłeś przychód 14 000. Sprzedając do wybychy wojny w okolicznych skupach kukurydza była po 1000zł. W kwietniu, albo maju maksymalnie wyniosła 1400 albo 1500. Ze 2 tygodnie temu była 1200. I jaki średni plon z hektara uzyskałeś bo to jednak zasadnicza zmienna? Suszenie niby za półdarmo, ale jakby tak policzyć że trzeba zużyć 300l oleju opałowego żeby wysuszyć 12t mokrej kukurydzy to już nie tak kolorowo wygląda. (zresztą dziś za belowanie trzeba zapłącić ze 20 zł od bela i jeszcze koszt zwiezienia)

przychód prosto 10 t po 1400 (dostaje za to co wyjechało więcej ale reszta po 14 wiec tyle liczę a umowa podpisana próbki zakwalifikowane więc pozostało tylko ewentualne  świrowanie kupującego) .Max oferty były nawet 1650 ale to historia nieważne .Słoma liczę belę po 50 zł prasowanie 20zł zwózka stertowanie 30zł (słomę mam free ) na 12 t po rozgrzaniu pieca wychodzi 2 bele ale liczę 3.  Nie chodzi o to czy zostanie 7000 czy nawet 6000 zł tylko o to że niedawno przychodu było 7-8 tyś z ha(10 t po 700 lub 800 a koszty nawożenie 1500,paliwo 600,nasiona 600,chwasty 150,fungicyd100,insektycyd100,uprawa siew 350,zbiór 350,suszenie 200 =około 4000 koszty o czym rozmawiamy? kiedy było lepiej?

Opublikowano
1 godzinę temu, VonVegans napisał:

3 k za saletre i Chętnie kupię,ja pier**le

saletrzak poniżej 3 k niechętnie ale z musu trzeba b.kupić żeby jakiś plon był bo na ekologi to nie pojedzie.

Opublikowano
11 godzin temu, RU68 napisał:

4000 nawożenie, 1000 paliwo, 600 nasiona 200, chwasty ,100 fungicydy , 100 insektycyd 400, uprawa i siew, 400, zbiór, 200, suszenie (piec na słomę 3 bele i 50 zł prąd  )

To liczone na stare pieniądze?

Opublikowano
14 minut temu, Bercik92 napisał:

Nie mów że masz na 5 lat do przodu zapas? 🤔 🤭 Widzę że niezly jest z cb bajkopisarz... 🙄

Zapytałem "kto jest większym dupkiem "a ty twierdzisz że napisałem że mam zapas - to mój zapas zaryzykowałem i już wygrałem nawet nasion mam na 50 % areału (ale to trochę ryzykowne) a nic tak nie wk***ia bambrów jak to że innemu się udało -tak było jest i może tak jak komuchy kiedyś zniknie (nawet okoliczni są tak wkurwieni że ledwo się odzywają a za plecami obgadują ) i co mam życzyć obniżki cen ?przecież to na moja niekorzyść będzie  

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, jajonasz napisał:

O kurła największy mitoman na forum wrócił z Choroszczy, niestety terapia nie przyniosła zamierzonego efektu :(

3 minuty temu, witejus napisał:

,,ale w koło jest wesoło , ja rzekłbym nawet , charaszo"

Zamiast wziąć długopis kartkę i kalkulator i coś policzyć wolicie dupić po kolana w gnoju za free i cieszyć się że macie obornik? -nie znajduję innego komentarza chłop był jest i będzie durniem i filozofem - takie to już powiązanie losu 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, RU68 napisał:

nie znajduję innego komentarza chłop był jest i będzie durniem i filozofem

włącznie z tobą,a pro po, masz jakieś powiązania rodzinne z yutuberem biznesmenem z Parczewa?

Edytowane przez witejus
Opublikowano
5 minut temu, Bercik92 napisał:

Nie sledze twoich wpisów ale tak wyglądało jak byś się przechwalał ze masz taki zapas.. Ze niby co się udało? 

A ze mam moja sprawa ale CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM a nie interpretować i pier**lić duperele a celowo tak pisze żeby nie wk***iać innych a mimo tego się czepiacie z własnej chciwości i nieżyczliwości .Będąc chciwym i nieżyczliwym nigdy nie będzie się zadowolonym 

Przed chwilą, witejus napisał:

włącznie z tobą

Wymyśl coś bo to mało twórcze 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v