Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja z agrolokiem nigdy się nie potrafiłem dogadać nawet mieli promocję ze jak kupi się sor za 4tyś to zrwaracają chyba 600zł już w sumie nie pamiętam ale i tak wyszło drożej niż w sklepach stacjonarnych czy internetowych.

Opublikowano

Ja w sumie azot kupiłem w maju, bo potrzebowałem fakturę do wniosku nawozowego. Kolega pracujący w "branży" odradzał mi to, bo twierdził że będą duże obniżki, których jak dotąd nie widzę 

Opublikowano
margoo78 napisał:

Apropo nawozów, czy te przeceny na azoty to wszystko na co można liczyć? Kto planuje wkrótce zakupy azotu?

Są chętni na nawozy ale tylko się cennik zmienił. Niestety nikt nie chce sprzedawać, Ci co kupili na przechowanie narazie czekają. We fabrykach jest brak dostępności nawozu. Sam bym 8 - 10t kupił saletry ale w cenie 3000 zl nikt nie chce sprzedac.

Opublikowano

Bo każdy zdaje sobie sprawę że pójdzie w górę, tak samo jak pszenica, trzeba tylko poczekać kilka miesięcy. 

Opublikowano
7 godzin temu, Marl napisał:

Są chętni na nawozy ale tylko się cennik zmienił. Niestety nikt nie chce sprzedawać, Ci co kupili na przechowanie narazie czekają. We fabrykach jest brak dostępności nawozu. Sam bym 8 - 10t kupił saletry ale w cenie 3000 zl nikt nie chce sprzedac.

to dzwonimy do ministra niech zrobi z tym porządek 

Opublikowano
9 godzin temu, krilan06 napisał:

Ja w sumie azot kupiłem w maju, bo potrzebowałem fakturę do wniosku nawozowego. Kolega pracujący w "branży" odradzał mi to, bo twierdził że będą duże obniżki, których jak dotąd nie widzę 

Ja akurat kupiłem polifoskę pod dopłaty,więc na tym nie straciłem

Opublikowano

Zyskałeś dwa razy bo teraz droższy i dostaniesz dopłate

Opublikowano
13 godzin temu, margoo78 napisał:

Apropo nawozów, czy te przeceny na azoty to wszystko na co można liczyć? Kto planuje wkrótce zakupy azotu?

analizuj ceny na rynkach swiatowych , narazie jest mniejsza sprzedaż lub bardziej rolnicy ograniczyli zakupy , susza w europie prawdopodobnie przyczyni sie do spadku dochodów i tez  rolnicy mogą mniej zakupić nawozów .

Opublikowano
4 godziny temu, Wicherek napisał:

Tak złodzieje na nas zarabiają a minister rolnictwa zadowolony , ale już nie długo  !

A co będzie za niedługo? 

Ja planuje kupić rsm do dwóch tygodni max

Opublikowano

masz jakąś ofertę? ja obdzwonilem kilka dostawców i nikt ceny nie podał. powiedzieli że mogę się zapisać najwcześniej na sierpień/wrzesień. twierdzą że niby nie mają na ten moment dostępnego..... szkoda gadać..

Opublikowano

Ta sama zagrywka co w tamtym roku , co z tego że w czerwcu na cenniku rsm był 960zł , jak nie było dostępnego towaru , póżniej cena skoczyła na 1040 , ale towaru nadal nie mieli , początkiem sierpnia cena 1080zł , udało się jakoś kupić samochód , ale dostępność towaru trochę wzrosła jak rsm był już po ok 1500. Teraz jest to samo , ceny są , ale towaru nikt prawie nie widzi .

• Like 2
Opublikowano
7 godzin temu, miwigos napisał:

Zyskałeś dwa razy bo teraz droższy i dostaniesz dopłate

Ehe dostaniecie po 50 zł do hektara🤔 i znowu wydymani. Ale jak ogłosili że będzie "500" do hektara to wyczyścili sklady do 15 mają aby tylko kupić nie ważne po ile 🤦

Opublikowano

Nie jeden by chciał teraz kupić po 3500 i dostać do tego dopłate

23 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Zboże tanieje i to bardzo już chyba nikt się nie nabierze na drogi nawóz bo przecież pszenica po 2000 zł miała być to ludzie się na nawozy rzucili .

Skąd wiesz że po tyle nie będzie za pół roku

Opublikowano
1 godzinę temu, miwigos napisał:

Kto kupił wtedy wieloskładnik ten wygrał los na loteri

W ch*jową loterie chyba grałeś….. skoro jestes dymany tak samo jak my i sie jeszcze łudzisz że jest super….

a zapomniałem jestes zwolennikiem pisuaru.

Wiec wypada mowic ze jest super bo głowa wyprana

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v