Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, Pafnucy napisał:

kurna, a już striptizerki zamawiać polu chciałem...

Kiedyś jak do buraków ręcznie pielenie to był prawie striptis a buraki rosły więc działa 

Opublikowano

Kiedyś przez taki striptiz na dziabce jadąc do siana wjechałem zgrabiarka do rowu i ośka się wygięła. Aż dziwne bo by się wydawało że przez takie coś to ośka się prostuje a nie zginą.

• Haha 3
Opublikowano
RU68 napisał:

11 godzin temu, Pafnucy napisał:

kurna, a już striptizerki zamawiać polu chciałem...

Kiedyś jak do buraków ręcznie pielenie to był prawie striptis a buraki rosły więc działa 

Dzisiaj już mamy "babopielnik" w ogródkach 🤭

Opublikowano
migacz napisał:

Kiedyś przez taki striptiz na dziabce jadąc do siana wjechałem zgrabiarka do rowu i ośka się wygięła. Aż dziwne bo by się wydawało że przez takie coś to ośka się prostuje a nie zginą.

nie ośka a bolec 😄😜, albo jak kto woli sworzeń 😉

Opublikowano
6 godzin temu, galan99 napisał:

2900 zł /T teraz co na brali na krechę to od dadzą pszenicę i nie tylko po 900 zł to mało 3 tony na 1 tonę nawozu ale kiedy brali to nawóz był po 4 tyś wiec  biznes jet spaniały .

a do żniw jeszcze ponad miesiąc .

Zależy co kto brał , bo ja osobiście wziąłem Polifoskę , to teraz jest drożej o 500zł/t  niż 10 maja , więc raczej do tyłu nie będę , tym bardziej że za 1,5 miesiąca trzeba będzie wysiewać 

Opublikowano

Ja zakupami czekam. na jesień tylko orka siew chwast może jakieś mikro w rzepaku. Jak sprzedam zboże przekalkulune i zobaczę jaka koniunktura będzie na przyszły rok. I zamówię grudzień styczeń w tym roku wyszedłem na tym całkiem całkiem. Bo wojna może się skończyć albo powiększyć ceny mogą zleciec na łeb za ziarno może być lipa. PK można siać styczeń luty tak samo wapno i siarkę nawet lepiej bo przynajmniej nie w upale a w ciepłej kabinie i na spokojnie. 

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, dzidzia202 napisał:

Ja zakupami czekam. na jesień tylko orka siew chwast może jakieś mikro w rzepaku. Jak sprzedam zboże przekalkulune i zobaczę jaka koniunktura będzie na przyszły rok. I zamówię grudzień styczeń w tym roku wyszedłem na tym całkiem całkiem. Bo wojna może się skończyć albo powiększyć ceny mogą zleciec na łeb za ziarno może być lipa. PK można siać styczeń luty tak samo wapno i siarkę nawet lepiej bo przynajmniej nie w upale a w ciepłej kabinie i na spokojnie. 

Ja jakoś nie jestem przekonany żeby nawozy wieloskładnikowe siać pogłównie , bo o ile potas wysiany w styczniu lutym , jako tako się przemieści w głąb , to fosfor ni hu, hu. W tym roku to i potas raczej z marcowych wysiewów też by się nie przemieścił , bo opadów było tyle co i nic .

Opublikowano
52 minuty temu, dzidzia202 napisał:

Jak i kiedy byś nie kalkulował to i tak wyjdzie drogo , musiały by wrócić ceny nawozu z przed 2021 roku .

Opublikowano
3 godziny temu, migacz napisał:

To trza było dać po hamulcach, to byś nie wpadł do rowu i bolec by się wygiął we właściwą stronę.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, migacz napisał:

Jak rowek był wąski to może się deko podgiąć 🤭

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
2 godziny temu, mysza103 napisał:

Zależy co kto brał , bo ja osobiście wziąłem Polifoskę , to teraz jest drożej o 500zł/t  niż 10 maja , więc raczej do tyłu nie będę , tym bardziej że za 1,5 miesiąca trzeba będzie wysiewać 

Wszystko się zgadza że wysiewać trzeba by były następne plony ale za ile co się sprzeda z tego rocznych zbiorów i ile się zbierze wedle EKONOMICZNEGO  wyliczenia .

Opublikowano
18 minut temu, tommy66692 napisał:

Przecież zelensky powiedział razem wygramy wojnę tylko ja się pytam co my mamy do tej wojny?

Chcesz mieć za sąsiada ruska tak? To jest nasza wojna, jesteśmy na wojnie 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
48 minut temu, Mateusz1q napisał:

Chcesz mieć za sąsiada ruska tak? To jest nasza wojna, jesteśmy na wojnie 

Przecież mamy. Obwód Kalingradzki to też  Rosja...kolejna kwestia to taka że wojna trwa a Rosja przejmuje stopniowo kolejne regiony.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v