Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, rocknrollnik1 napisał:

w komentarzach pod tym artykułem jest napisane ,że nie idzie się dodzwonić (sam próbowałem i się nie udało), a towar na przedpłatę. 

Na jaką przedpłatę... Dodzwoniłem się na telesprzedaż Agrochemu i w kolejkę wpisują, bo jest cennik, ale nie ma towaru do handlu. Przedstawiciel też mi potwierdził, że czekają za limitami sprzedaży...

Edytowane przez JanKrzysztof
Opublikowano

Rozwiąże wam Zagadkę Cudownej obniżki

obniżki są dla wybranych chyba pośredników, a nie dla rolnika, ceny zostały na chwilę obniżone(mimo że gaz podrożał prawie dwukrotnie) aby rozliczyć towar w depozycie, a za chwilę będzie kolejna aktualizacja cennika i ceny będą wyższe i o dziwo nawóz dostępny od ręki 

Opublikowano

Jak sól z 1300 zł doszła do 4300 zł to NPK będą drakońsko drogie , nie idzie ze wschodu i po ptokach . Po dużych wzrostach przyjdzie kiedyś obniżka , chyba że to celowe działanie żeby się nachapać , naród głupi to kupi bo wojna , covid , ciężko zarobione pieniądze wydawać na drogie nawozy gdzie tu logika . Dopłaty pozostają nie zmienne a inflacja bije rekordy , dlaczego jak nawozy w górę to dopłaty z przed 20 lat takie same .

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, Damian24424 napisał:

Gdzie ten gaz podrożał bo mam akurat dom ogrzewany gazem i  w ostatnich tygodniach gaz tylko spada.

Na giełdzie a gdzie? Człowieku na jakiej planecie ty żyjesz, nie wiesz że inna cena za gaz jest do ogrzewania domu a inna dla przemysłu?

Screenshot_20220622-155337-784.png

Opublikowano (edytowane)

Wszyscy się dzisiaj gorączkują  tym  cennikiem podanym przez Agrochem, a tam nie ma ani kosztu transportu , ani marży dilera , chyba że ja coś nie kumam

Edytowane przez pabloooo
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Zigi94 napisał:

wywalone pieniądze 💸💸💸 jak na wszystko co ma wapń i jest granulowane

nie no nie mówmy ze wywalona kasa bo tam jest potężna dawka Siarki, tylko minusem tego towaru jest zawartość metali ciężkich, jak zajebiesz dawke kilka ton to może być nieciekawie na polu. zalecają 250-1000kg w zależności od uprawy. Ludzie czasami te 100zl/ha wolą wydać na jakieś specyfiki jak humusy czy inne niedziałające Emy.

Co do cen nawozów rozmawiałem z przedstawicielką z agroloku na połowie maja, mówiła ze saletra będzie pod koniec czerwca mocno przeceniona bo mieli spotkanie w firmie, a NPK bedzie szło tylko i wyłącznie do góry przynajmniej do listopada, a z NPK na jesieni będzie tak ze bedzie problem z jego dostępnością i ci na ostatnią chwilę mogą go wcale nie dostać. Powiem krótko, ona mówiła prawdę, a ceny nawozów nie zależą od kursu gazu, popytu na rynku, kosztów transportu bo w maju nikt nie wiedział jakie będą ceny gazu na koniec czerwca. Ceny nawozów zależą od tego co ustala władza PiS i każda rządząca władza państwami w Europie. Jestem pewien ze gdyby zamiast PiS na tym miejscu było PO byłoby identycznie, politycy to tylko ludzie od zdjęć, marionetki.

Edytowane przez huzieba
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, pabloooo napisał:

Wszyscy się dzisiaj gorączkują  tym  cennikiem podanym przez Agrochem, a tam nie ma ani kosztu transportu , ani marży dilera , chyba że ja coś nie kumam

Przecież masz w cenniku cenę z dostawą (kolumna cena CPT), zamówienia całosamochodowe i przedpłata za towar. 

Edytowane przez JanKrzysztof
Opublikowano
50 minut temu, Damian24424 napisał:

Gdzie ten gaz podrożał bo mam akurat dom ogrzewany gazem i  w ostatnich tygodniach gaz tylko spada.

Na naszej giełdzie z 369zł MWh 12.06 na 600zł dziś i rośnie

Opublikowano

13 miałem urodziny i dlatego potaniał a teraz jazda z grubej rury -Już widzę ten RSM po 2430 jest cena nie ma towaru jak będzie towar to będzie i cena choć nieco inna 

Opublikowano

Dzisiaj zadzwoniłem na skład nawozów to faktycznie mówią że są obniżki np rsm 32 ok 2500 zł ale dokładnie jutro mają oddzwonić. A np mocznik ih nie będzie jakiś czas dostępny bo mają jakąś przerwę techniczną w fabryce. 

A jak ktoś kupił rsm 32 po poprzedniej cenie 3200-3300 to jest 20 tyś w plecy. I zamrożone sporo kasy na ponad pół roku.

Opublikowano

Nikt nie kupi w tym roku saletry po 4 tyś zł, npk za 4500zł. To jest coś co zrobi nas niewolników własnej doli. Kto nie ma kredytu to pierdolnie tą robotę ale ten co ma niestety będzie pracował za darmo.

Opublikowano
17 minut temu, gustaww napisał:

Nikt nie kupi w tym roku saletry po 4 tyś zł, npk za 4500zł. To jest coś co zrobi nas niewolników własnej doli. Kto nie ma kredytu to pierdolnie tą robotę ale ten co ma niestety będzie pracował za darmo.

Kupią kupią, jeszcze się zdziwisz.

Opublikowano
48 minut temu, GRZES1545 napisał:

Jasne że  tak, przecież byli tacy już w grudniu i marcu.

Sam musiałem kupić pod kapustę i wyjścia nie było.

Opublikowano (edytowane)

No bez przesady, ja na wiosnę dawałem po minimum 800 kg saletry i jesienią 400 kg npk, to już jest 6000zł, do tego opryski i paliwo.   8000 tyś to same wydatki, mając 3 tony po obecnej cenie to  koło 10000 zł zgarniesz, ryzyko jak ch*j. Nie warto kupować w tej cenie nawozów. Doliczyć trzeba kwalfikat do siewu, 3 tony to obecnie koszta wyprodukowania.

Edytowane przez gustaww
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Jak to nie przecie kupili  pod dopłaty marne 500 zł a nawóz płacili po 4,5 tyś .

Jak w uja rząd nie wyładuje to dobrze że kupili. Bardziej zastanawiałbym się dlaczego inni mając możliwość tego nie zrobili

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v