Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, limousine napisał:

Według tych stawek mocznik znowu wychodzi najkorzystniej i jak kupować ten rsm? 

próbowałem się tam dodzwonić,ale to chyba niemożliwe. Najpierw gada sekretarka, a potem " nr poza zasięgiem". Kpina.

Opublikowano
4 godziny temu, Tomek_1221 napisał:

Wczoraj rozmawiałem z przedstawicielem z Timac agro , ich nawozy: 

NPS 4640zł

Eurofertil 35 5290zł

Twierdzi że od 1 lipca nawozy w górę 

Stosujesz kolego od nich nawozy? Jak to Tobie to wychodzi? Mniejsze dawki dajesz czy poprostu plon jest lepszy.

Ja zwykle stosowałem fosforan ok 150kg/ ha amonu i sól potasową ok 200kg/ha pod oziminy - rzepak i pszenicę,teraz myślę dać 350-400kg polifoiski6 na ha , strasznie drogo to wychodzi.mysle nad obniżeniem do 200-250kg/ha.

Ekwiwalent polifoski6 w timac Agro co jest ? I jaki koszty na ha?

Opublikowano
huzieba napisał:

Ktoś stosuje gips z elektrowni? AgroSulCa 17% siarki plus wapń dla roślin 80zł/tona

Ile ku.wa ?! przecież to odpad, elektrownie dopłacają do odbioru tego dziadostwa.

Opublikowano

ktoś zna ceny rsmu i mocznika ? 

32 minuty temu, krilan06 napisał:

Dzwoniłem do Agroloku to saletra 3630zł/t po pierwszej obniżce. Rzekomo ma być druga obniżka 

jak 3600 jak jest po 2900 w cenniku agrochemu ? 

Opublikowano
42 minuty temu, boogie7 napisał:

Ile ku.wa ?! przecież to odpad, elektrownie dopłacają do odbioru tego dziadostwa.

Na opolagrze tak zachwalał ta agrosulce, pytałem o cene to powiedział jakoś około 110zl/t. 

Jest to coś warte czy wywalone pieniądze? 

Opublikowano
54 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Azot tanieje , szukają jeleni ale dopiero po 16 pażdziernika jak zaliczki będą . Można by powiedzieć że to promocja letnia , tylko że nadal za drogo .

https://www.agrofoto.pl/produkcja-roslinna/nawozy/zmienil-sie-cennik-agrochem-pulawy-nawozy-azotowe-potanialy-npk-zdrozaly,120445.html

w komentarzach pod tym artykułem jest napisane ,że nie idzie się dodzwonić (sam próbowałem i się nie udało), a towar na przedpłatę. 

Opublikowano
27 minut temu, SAUTER napisał:

Poważnie myślicie o zakupie polifoski po 4400 ?

Tak jak pszenica będzie 2,500 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v