Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sąsiadowi dwa dni tłumaczyłem, że trzeba faktury a on mi zapis o cenach średnich z ub. Roku pokazuje i mówi, że nie trzeba. Mowie ze zakład i flaszkę Finlandii przegrał. 

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, ravoj napisał:

Tylko że platfusiki mają większą wiedzę, wykształcenie  i nie dzielili narodu na gorszy i lepszy sort. Nigdy przedtem nie było kłótni w rodzinach, Kradli i dali kraść innym, chociaż też byli debilami  i kretynami. (Nigdy na nich nie głosowałem)  Pisiorki swoją pychą, hasłami nazistowskimi i nacjonalistycznymi skłócili nas ze wszystkimi w koło, bliżej im do ruskich, niż zachodu, a ja nie chcę być ruskim podwładnym,  doprowadzają kraj do bankructwa, mamy rekordowe  zadłużenie, rekordowa jest obsługa długu publicznego, straszny deficyt, ogromne miliony przepadły  na CPK, wybory, socjal,  programy fikcyjne, inflacja to koszmar i można tak wymieniać. Żadnej, ale to żadnej reformy nie wprowadzili. Powtarzam ŻADNEJ!!!  Dali Wam kasę i mydlą oczy wielką Polską. A sami dążą do przejęcia władzy absolutnej. Wiem bo jestem ich narzędziem i działam w tym autokratycznym systemie, dlatego ostrzegam. 

Ale to nie ten temat. 

ale ty jesteś kretyn, aż mi cię żal bo to przecież nie twoja wina... Skąd ludzie zamiast "oleju" mają tyle syfu w głowie...

Opublikowano

Tylko że platfusiki mają większą wiedzę, wykształcenie  i nie dzielili narodu na gorszy i lepszy sort. Nigdy przedtem nie było kłótni w rodzinach, Kradli i dali kraść innym, chociaż też byli debilami  i kretynami. (Nigdy na nich nie głosowałem)  Pisiorki swoją pychą, hasłami nazistowskimi i nacjonalistycznymi skłócili nas ze wszystkimi w koło, bliżej im do ruskich, niż zachodu, a ja nie chcę być ruskim podwładnym,  doprowadzają kraj do bankructwa, mamy rekordowe  zadłużenie, rekordowa jest obsługa długu publicznego, straszny deficyt, ogromne miliony przepadły  na CPK, wybory, socjal,  programy fikcyjne, inflacja to koszmar i można tak wymieniać. Żadnej, ale to żadnej reformy nie wprowadzili. Powtarzam ŻADNEJ!!!  Dali Wam kasę i mydlą oczy wielką Polską. A sami dążą do przejęcia władzy absolutnej. Wiem bo jestem ich narzędziem i działam w tym autokratycznym systemie, dlatego ostrzegam. 

Ale to nie ten temat. 

ale ty jesteś kretyn, aż mi cię żal bo to przecież nie twoja wina... Ciekawe na kogo takie głupki głosują...

Opublikowano

Frajerem nie jestem, kasa dobra, robota ciekawa i dopóki nie karzą krzywdzić ludzi, będę pracował. Ale coraz bliżej do tego żeby aparat polityczny wywierał nacisk i jest Białoruś. Wybierzcie ich na trzecią kadencję  i macie Białoruś, Rosję i Koreę - gwarantuje. Nic dobrego dla nas nie robią, oni nawet swój elektorat krzywdzą. Tacy mądrzy. 

Pieczątki nie mam. Tu nie ma faworytów.  Nie wiem czemu, ale system skutecznie blokuje start ludzi wykształconych i inteligentych, to mnie martwi. 

nie zaśmiecaj tematu. Tu nas g...o interesują twoje prywatne sprawy. Cyba jak cie przyjmowali to właśnie była założona ta "blokada w systemie"...

Tu piszemy o cenach nawozów!!!

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Troker1979 napisał:

dopłata do nawozów złożenie do 15tego czy 16tego włącznie. Piątek czy poniedziałek po weekandzie to ostateczny termin?

narazie tak. wydłużyli nabór na dopłaty a zapomnieli na nawozy.

😂

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, kwiapa napisał:

nie zaśmiecaj tematu. Tu nas g...o interesują twoje prywatne sprawy. Cyba jak cie przyjmowali to właśnie była założona ta "blokada w systemie"...

Tu piszemy o cenach nawozów!!!

Fakt, temat nie o tych spraw. Przepraszam. Ale to nie są moje prywatne sprawy, tylko na Was mi zależy i tych biednych ludziach jak Ty  i na Tobie również, mimo że czytać ze zrozumieniem nie potrafisz. Ceny nawozów to też sprawa polityczna mój drogi, bo już dwa lata temu mądrzejsi ostrzegali, to nikt nie słuchał. Dziś Orlen, Azoty Puławy i reszta żerują na głupocie tego społeczeństwa i uwierz mi, że tej władzy zależeć będzie na tej właśnie głupocie. 

Zobacz po ile jest cena baryłki ropy a po ile była 5 lat temu, nie zastanawia Cię co jest nie tak? Gdzie trafia 50% ceny litra ON? Skąd cena 7.5zl kiedy spokojnie powinno być 5.5zl? 

To są moje prywatne sprawy? 

Ale Ty kwiapa jesteś chyba ruski unuca, coś mi tak zalatuje, to wypad z porządnego forum. 

Edytowane przez ravoj
  • Like 2
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, ravoj napisał:

Fakt, temat nie o tych spraw. Przepraszam. Ale to nie są moje prywatne sprawy, tylko na Was mi zależy i tych biednych ludziach jak Ty  i na Tobie również, mimo że czytać ze zrozumieniem nie potrafisz. Ceny nawozów to też sprawa polityczna mój drogi, bo już dwa lata temu mądrzejsi ostrzegali, to nikt nie słuchał. Dziś Orlen, Azoty Puławy i reszta żerują na głupocie tego społeczeństwa i uwierz mi, że tej władzy zależeć będzie na tej właśnie głupocie. 

Zobacz po ile jest cena baryłki ropy a po ile była 5 lat temu, nie zastanawia Cię co jest nie tak? Gdzie trafia 50% ceny litra ON? Skąd cena 7.5zl kiedy spokojnie powinno być 5.5zl? 

Ale Ty kwiapa jesteś chyba ruski unuca, coś mi tak zalatuje, to wypad z porządnego forum. 

Po ile była 5 lat temu ? 50% trafia tam gdzie zawsze trafiało , sory -teraz trochę mniej , bo vat o 15% niższy , A czy cena mogłaby być 5,5 zł? hm , pewnie tak , tylko dlaczego w całej UE nie ma tej ceny 5,5 zł ? Tak że w ciula nas robią na samej górze 

Edytowane przez mysza103
Opublikowano
2 godziny temu, FarmerDyzio napisał:

po czym wnioskujesz?

Złoży głównie ten co faktycznie kupuję nawozy i uprawia ziemie, no chyba że znajdzie się taki Samarytanin co dzierżawi bez dopłat i jeszcze fakturę odda właścicielowi.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Owszem też Rolnik tak samo jak ten co faktury nie wziął,  a ilu takich jest? są też tacy co nakupili na przyszły sezon tylko dlatego aby limit wykorzystać? Więcej jest pewnie takich co uprawiają niewielkie areały a poprostu nie stać ich na nawozy i nie kupili wcale. 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

a to nikt nie  broni kupić do wysiewu za dwa lata 😅

Opublikowano
1 godzinę temu, ravoj napisał:

A u sasiadów za miedzą kto jest odpowiedzialny za cene paliw też PIS i czemu maja drożej

Opublikowano

grunt że dopłaty nam wyrównali 🤣

ciekawe jakie ceny za tydzień będą obowiązywały 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, miwigos napisał:

A u sasiadów za miedzą kto jest odpowiedzialny za cene paliw też PIS i czemu maja drożej

U sąsiadów zawsze było drożej a jak by nie obniżony VAT to pewnie było by tak samo albo i więcej. A rafinerie walą nas wszystkich bo takich marż na sprzedaż przerobionej ropy to chyba dawno nie mieli. Obecna sytuacja geopolityczna jest wręcz idealna dla takich podwyżek bo zawsze można wszystko zwalić na wojne. Nawet inflacja to według rządzących w 90 procentach wina tylko wojny. Chyba nie widzieli jaka była przez pół roku przed wybuchem. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

ZGR, ceny z dziś:

Saletra 3700 zł

Mocznik 5030 zł

Jako ciekawostkę dodam, że mocznik ma datę produkcji 24.04.2022 czyli świeżutki towar 😁

Edytowane przez Gromi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v