Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, krzysiek277 napisał:

Panowie wiem że nie ten temat ale w temacie dopłat mało kto zagląda 

Złożyłem wniosek na dopłaty, i chce zmienić na jednej działce uprawę to muszę robić cały wniosek, czy wystarczy ze wejdę i kliknę daną działke i zmienię uprawe na taką jak chce i wysyłam wniosek ?

Musisz do agencji dzwonić, bo nic nie zmienisz.

Opublikowano

Złożyłem wniosek na dopłaty, i chce zmienić na jednej działce uprawę to muszę robić cały wniosek, czy wystarczy ze wejdę i kliknę daną działke i zmienię uprawe na taką jak chce i wysyłam wniosek ?

Chba musisz wycofać wniosek i złożyć na nowo ,zadzwoń do agencji, 

Opublikowano

USA ma lekką recesje wiec spadki cen gazu i ropy powinny nastąpić ,  w europie putin ogranicza eksport i wydobycie gazu wiec co dalej nie wiadomo ale cena gazu  powinna się obnizyć 

Opublikowano
12 minut temu, galan99 napisał:

Do końca maja będzie szał zakupów nawozów na dopłatę , po tym czasie nawozy stanieją może uda się kupić saletrę na drugi sezon za 2600 zł .

Jak będzie to się okaże.    Miałeś nie kupować powyżej 2000.   Skad ta zmiana

Opublikowano
8 minut temu, galan99 napisał:

Oj spokojnie gazu wystarczy a paliwa zaraz będzie 8 zeta bo rząd potrzebuje kasy na tańszą saletrę poczekam teraz kto kupuje to jest szalony .

Tak napewno rząd martwi się o cenę saletry

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, galan99 napisał:

Jaka zmiana czekałem ale po 2600 się doczekałem nie jak inni po 4,5 tyś nakupili i teraz też mam taki plan .

Jak około 3 tysi była na początku roku to czekałaś na taniej. Później drożalo więc nie pierdziel że kupiłeś w dołku jakimś. Taktyk Napoleon się znalazł

Edytowane przez lajkzxc
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Musisz do agencji dzwonić, bo nic nie zmienisz.

jak nie zmieni?  wchodzi w e wniosek, zmienia uprawe , wysyla jeszcze raz.  uprawy zostana zaktualizowane .

• Thanks 1
Opublikowano

Wchodzisz, zmieniasz i wysyłasz. Tylko sprawdź dokładnie resztę wniosku.

Co do gazu: zamówiłem do suszarni, cena jesienna.  Obdzwoniłem kilka firm i w niektórych sprzedaż wstrzymana, w innych 40-50gr na litrze podwyżka z dnia na dzień. Twierdzą, że raczej nie braknie, tylko ceny.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, masa24 napisał:

jak nie zmieni?  wchodzi w e wniosek, zmienia uprawe , wysyla jeszcze raz.  uprawy zostana zaktualizowane .

Rok temu u mnie nie dało  się, dopiero jak wniosek cofnęli. Może nie wiedziałem jak to zrobić 🤔

35 minut temu, galan99 napisał:

Martwi się i to bardzo bo ludzi nie myślą teraz kupują po 4,5 tyś i się cieszą tanio .

Będą wybory wiesz o tym i sam się przekonasz że nawozy stanieją .

Galan kiedy  stanieją? Jak ludzie się zadłuża, albo jak już kasy nie będą mieli?

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
1 godzinę temu, miwigos napisał:

Stach kto ci zabrania , bierz przykład z nas i się ucz

Od kogo mam brać przykład i czego się uczyć , przez wojnę drogo sprzedajesz ziarno ,chwalisz się  że  nawóz kupiłeś tanio  na przyszły sezon , na następny latasz za dopłatami a na samą myśl że ktoś może coś dostać bez faktur toczysz piane hahaha

co by  się stało jak by  sąsiad dziadiu na emeryturze dostał 2000 do tych 4 hektarów na które uprawia dla siebie i kurek  i 3 kóz , a nawozu nie kupił  ?????? jemu również koszty życia swoje i kurek wzrosły przez wojne ?????????

dziadek by się ucieszył , ty byś dostał 20 zł. mniej do hektara albo tyle samo , no ale lepiej warczeć na dziadka , bo jak by miał ciężej to może by hektar oddał w dzierżawe  jesienią

zaradność , przedsiębiorczość i inne zalety wskazane i szacunek za nie , nawet wyciąganie łapek po piniążki dopuszczalne , ale bez przesady

chyba bym ze śmiechu pekł jak by wydłużyli nabór wniosków na dopłaty do nawozu  do września l cały czas nawóz po 5000 ] a we wrześniu oznajmili że dadzą wszystkim 

te 4 mld by na to wskazywały , a o przetrzymywaniu paragonów z poprzedniego roku  mowy nie było i nie wiem jak by to było przez prawnika interpretowane 

w każdym bądż razie proponuje złożyć wniosek wszystkim którzy nawozu nie kupowali wcale albo wyrzucili paragon , wypełnić wniosek i dołączyć oświadczenie że paragon zniszczyli   i wysłać poleconym ,  niech się w agencji nim martwią , odpowiedzieć muszą , a co to się okaże

Opublikowano (edytowane)

Byli by jaja jak by każdemu dali do ha nawozowe czy kupił i nie kupił nawozu co teraz nakupili na dopłatę to by się wkurwili .

Bo wielu małych do 5 ha nie  mogło kupić drogiego nawozu .

A wspierają małe gospodarstwa rodzinne .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Luty była saletra 2600 zł spadała jak przespali to nie mój problem .

W lutym saletrzak był po 2800... Wiec nie pierdziel że cokolwiek kupiłeś... Czego ty jęzor strzepisz w tym temacie to nie wiem 🤔

• Haha 3
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Do końca maja będzie szał zakupów nawozów na dopłatę , po tym czasie nawozy stanieją może uda się kupić saletrę na drugi sezon za 2600 zł .

Dopłaty bezpośrednie i nawozowe do końca maja przedłużyli?

Opublikowano

Oznacza to, że oba wnioski będzie można dostarczyć ARiMR do końca maja. Jak poinformowała w czwartek PAP Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, dotychczas wnioski o dopłaty bezpośrednie za 2022 r. złożyło ok. 391 tys. rolników, natomiast o dopłaty nawozowe zawnioskowało ok. 35 tys. osób

Kowalczyk: Termin składania wniosków ws. nawozów będzie wydłużony do 31 maja .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v