Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Śmiać mi się chce z niektórych z was. Najpierw ujeb.... li nas jak szok na nawozach, pochwalili się że takiego zysku jak w zeszłym roku to nie mieli jeszcze a teraz dadzą ochłap w postaci 500 zł a niektórzy widzę że prawie po kolanach leją z zachwytu i zastanawiają się już na co wydadzą te miliony 😁😁

• Like 2
Opublikowano
10 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Gdzie to niby pisze... Kowalczyk coś tam powiedział, dał taki przykład obrazowo jak to będzie te 500 zł do ha wyglądać i tyle.... Nic rozporządzenie nie mówi o tych wyliczeniach i tyle.... 

Ty znowu masz pod górkę, pisze jak byk o fakturach zakupu wszędzie, tylko załóż w końcu binokle odpowiednio grube i naucz się czytać.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, robercikj100 napisał:

Śmiać mi się chce z niektórych z was. Najpierw ujeb.... li nas jak szok na nawozach, pochwalili się że takiego zysku jak w zeszłym roku to nie mieli jeszcze a teraz dadzą ochłap w postaci 500 zł a niektórzy widzę że prawie po kolanach leją z zachwytu i zastanawiają się już na co wydadzą te miliony 😁😁

Nikt tu nie popada w żaden zachwyt...Nie ma żadnych wytycznych tylko nieaktualny projekt i tyle... 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

Ewentualne wypłaty do grudnia.

Kurz opadnie, zrobi się spec ustawę przejmującą środki na obronność lub odbudowę Ukrainy i będzie git.

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Też się będzie liczył, wapniowe i wapniowo- magnezowe nie.

azotowego dziś kupiłem i tak się zastanawiam.

Opublikowano

Dla mnie Kowalczyk równie dobrze mógłby być portierem w MR. Nie wiem, czy by się nadał, ale pewnie bardziej niż na ministra. Ten gość to ćwierćinteligent. Tutaj jego wypowiedź na temat powyżki stóp procentowych:

https://www.money.pl/gospodarka/rozwiewamy-watpliwosci-ministra-kowalczyka-nie-wie-ze-wyzsze-stopy-procentowe-to-drozsze-kredyty-6701210312657440a.html

Nie twierdzę, że nie wprowadzą ograniczenia tonami, ale jak się coś ogłasza, to dobrze to mieć w dokumencie prawnym. Jak widać tego nie wprowadzili. Poczekamy to się okaże, czy będzie takie ograniczenie. 

Opublikowano

Liczyć to się  może i będzie, gorzej czy warto to składać zależy jaka różnica w cenie i czy będzie to gdzieś opublikowane jaka średnia była wstecz jak nie masz starych faktur.

3 minuty temu, Pafnucy napisał:

azotowego dziś kupiłem i tak się zastanawiam.

Opublikowano

Z wypłatą poczekają ile się da, żeby inflacja zjadła jak najwięcej 

Opublikowano (edytowane)

Ten człowiek to dno i metr mułu i tyle

4 minuty temu, odrion napisał:

Dla mnie Kowalczyk równie dobrze mógłby być portierem w MR. Nie wiem, czy by się nadał, ale pewnie bardziej niż na ministra. Ten gość to ćwierćinteligent. Tutaj jego wypowiedź na temat powyżki stóp procentowych:

https://www.money.pl/gospodarka/rozwiewamy-watpliwosci-ministra-kowalczyka-nie-wie-ze-wyzsze-stopy-procentowe-to-drozsze-kredyty-6701210312657440a.html

Nie twierdzę, że nie wprowadzą ograniczenia tonami, ale jak się coś ogłasza, to dobrze to mieć w dokumencie prawnym. Jak widać tego nie wprowadzili. Poczekamy to się okaże, czy będzie takie ograniczenie. 

W pisie nie ma tęgich głów tam same tego typu osobniki... 😁🤕

Kolejny minister głupszy od poprzedniego i tyle.... 

Opublikowano
3 minuty temu, odrion napisał:

No tu się zgodzę że jasności nie ma żadnej i dlatego każdy interpretuje po swojemu.

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Liczyć to się  może i będzie, gorzej czy warto to składać zależy jaka różnica w cenie i czy będzie to gdzieś opublikowane jaka średnia była wstecz jak nie masz starych faktur.

na tostarych nie mam. kiedyś mocznik dawałem do oprysku, teraz sobie wymyśliłem cos tam w płynie z azotem.

Opublikowano

Te dofinansowanie powinno być wypłacone jako dodatkowa dopłata bezpośrednia do ilości posiadanych hektarów. Każdemu te pieniądze by się przydały. Jak nie na zrekompensowanie ceny już zakupionych nawozów, to na zakup dodatkowej ilości nawozów czy innych rzeczy, które również bardzo zdrożały. Powtarzam jeszcze raz, że to są NASZE pieniądze, które rząd nam ukradł w postaci podatków. 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Co ty na te parę kilo chcesz dostać? 😁😁😁😁

1 minutę temu, Pafnucy napisał:

na tostarych nie mam. kiedyś mocznik dawałem do oprysku, teraz sobie wymyśliłem cos tam w płynie z azotem.

To lepiej napiszesz ze nie masz faktur.... 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, Bogdan_ja napisał:

Co ty na te parę kilo chcesz dostać? 😁😁😁😁

sp***rzaj do budy!

Opublikowano

e.

pomoc przyznana przedsiębiorstwom prowadzącym działalność w zakresie przetwarzania i wprowadzania do obrotu produktów rolnych (38) uwarunkowana jest jej nieprzeniesieniem w części lub w całości na producentów surowców i nie jest ustalana na podstawie ceny lub ilości produktów wprowadzonych do obrotu przez zainteresowane przedsiębiorstwa lub zakupionych od producentów surowców, chyba że w tym ostatnim przypadku produkty te albo nie zostały wprowadzone do obrotu, albo zostały wykorzystane do celów niespożywczych, takich jak destylacja, metanizacja lub kompostowanie przez dane przedsiębiorstwa.

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/?uri=CELEX:52022XC0324(10)

Po szybkiej analizie, myślę, że będzie to dopłata do ha. Żadnych faktur.

• Thanks 1
Opublikowano

Pewnie przephną od ilości hektarów ponieważ najwięcej hektarów mają rolnicy z wiejskiej, ich rodziny i jeszcze pare tysięcy innych biznesmenów co ani kilograma nawozu w życiu nie kupili bo oni tylko biorą dotacje.

Opublikowano

jak na wszystkie hektary bez faktury toto jakieś grosze wyjdą. 

tu wielki szum a skurski taki dodatek leciutko w 1,5 roku dziennikarzynom na gadanie bredni puszcza 🤣

Opublikowano
20 minut temu, Agrest napisał:

Ewentualne wypłaty do grudnia.

Kurz opadnie, zrobi się spec ustawę przejmującą środki na obronność lub odbudowę Ukrainy i będzie git.

A jaka duma w Agrosciemie dziś popłynęła z tekstem🙆‍♂️ ,,obniżone ceny nawozów o kilkaset złotych plus będą dopłaty do nawozów 500zł do ha, konieczna jest pomóc aby nie odbiło się  to na spadku plonów w Polsce" 

Nawozy już  powinny być dawno podane, o obecnie te dopłaty raczej nie wiele zmienią, bo ludzie co nie kupili już nie kupią bo za co. Gdyby jeszcze taki projekt działał by w lutym jak była  cena za saletrę pon 2700 to tak. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v