Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Pcheella napisał:

I dzierżawy podbijają do stawek kosmicznych 😅🤣

Napiszę jeszcze raz to rynek kreuje ceny -dzierżaw też i to bambry i ich chciwość jest przyczyną stawek czynszu - a na dodatek na podstawwie stawek czynszu rzad ocenia dochodowość rolnictwa i tak koło idiotów zatacza krąg

• Like 2
Opublikowano

Nie muszą rozmawiać jak sami nie wstrzymają to Putin stwierdzi że może gazem szantażować i nie będzie dostarczać tak czy tak jesteśmy w ciemnej d...... ja tam przeżyję a już myślałem że przecholowałem z chomikowaniem 

• Like 1
Opublikowano
40 minut temu, HF86 napisał:

nawet może tak być. 

jeden do mnie kiedyś powiedział że może mnie całego kupić, dziś nie ma na wynajem mieszkania. 

Jak by mógł to by kupił, widocznie nie mógł. 

Kolegi brat w tamtym tygodniu krowiarzowi zabrał 30 ha. 

Dał dwa razy tyle za dzierżawę. 

Krowiarz w szoku, pewnie już będzie po nim,bo sztuk dużo o pole bardzo ciężko. 

Opublikowano (edytowane)

Mają duże rezerwy w surowcach, także w złocie, ale jak  od sankcji ucierpią interesy najmożniejszych i najbardziej wpływowych  osób w Rosji  to może  zmiękną. Nie chce sie bawić w analityka ale  żadne rozwiązanie  nie poprawi sytuacji cenowej u nas. Niby OPEC może zwiekszyc wydobycie ropy, nasz gazoport w Swinoujściu może j pracować na 100% możliwości a nie jak  teraz 50%. Jedynym wygranym może teraz sie stać USA który wysyła  także do nas swoje tankowce z gazem, nie za darmo oczywiście.

Te wszystkie elementy przełożą sie na cene nawozów w tym azotu.

https://www.wnp.pl/nafta/amerykanie-przyslali-do-europy-wiecej-gazu-statkami-niz-rosja-rurociagami,541509.html

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano
1 minutę temu, tommy66692 napisał:

Rolnictwo bardzo opłacalna branża skoro podbijają dwukrotnie dzierżawy 

Bardzo chciwa raczej tak bym to nazwał -byle więcej jak kto kolwiek w okolicy

• Like 2
Opublikowano
26 minut temu, BananBanan napisał:

To krowiarz kupi zboże od tego brata kolegi.

Naszykowane pod kukurydzę, łąki 8 hektarów. 

Dzierżawa na gębę. 

24 minuty temu, stach12 napisał:

a brat będzie doić za bułke

Opasy ma. 

8 minut temu, tommy66692 napisał:

Rolnictwo bardzo opłacalna branża skoro podbijają dwukrotnie dzierżawy 

Raczej dla niego hobby. 

Jeśli chodzi o pieniądze to jest to człowiek praktycznie bez żadnych zasad. 

Opublikowano
2 godziny temu, Pigmei napisał:

Obecnie trwają rozmowy nad odcięciem całe unii  od ruskiego gazu i ropy w ramach sankcji. Jak to wypali to o obniżkach azotów możecie zapomnieć na dłuugo.

Chwila chwila  ! glean 99 jeszcze nie kupił saletry bo czeka na obniżki  !  niech zaczekają 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Karol6130 napisał:

Jak by mógł to by kupił, widocznie nie mógł. 

Kolegi brat w tamtym tygodniu krowiarzowi zabrał 30 ha. 

Dał dwa razy tyle za dzierżawę. 

Krowiarz w szoku, pewnie już będzie po nim,bo sztuk dużo o pole bardzo ciężko. 

Super, czyli jeden drugiemu podbija aby się nahapać , wojna jak na UA by takich nauczyła rozumu.

I tak jak ktoś pisał, nawozy jeszcze z tanie j czynsze za niskie, i wszystkie dopłaty powinni zlikwidować.

4 godziny temu, Pigmei napisał:

Obecnie trwają rozmowy nad odcięciem całe unii  od ruskiego gazu i ropy w ramach sankcji. Jak to wypali to o obniżkach azotów możecie zapomnieć na dłuugo.

Już broń nuklearną postawił w gotowości, po co Ci te nawozy w dobie takiego zagrożenia.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, mds212 napisał:

I skoncza mu sie petrodolary a teraz ich pootzrebuje jak nigdy

A myślę że nazbierał taką górkę że przetrzyma bo w odróżnieniu od naszych i europejskich pierdół putek przewiduje i planuje -najgorzej będzie jak się okaże ze go przerosło wtedy będzie niewesoło bo to wariat a uparty tak jak ja więc wiem o czym piszę 

Opublikowano
24 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Super, czyli jeden drugiemu podbija aby się nahapać , wojna jak na UA by takich nauczyła rozumu.

I tak jak ktoś pisał, nawozy jeszcze z tanie j czynsze za niskie, i wszystkie dopłaty powinni zlikwidować.

Już broń nuklearną postawił w gotowości, po co Ci te nawozy w dobie takiego zagrożenia.

Dopłata właściciela. 

Chłopa stać to płaci, czy mu się opłaci? 

Pewnie nie, ma z czego dołożyć. 

Że krowiarza najpewniej komornik skończy, dla niego dobrze, kupi wszystko. 

Powiem Ci Grzesiu że ten biznes coraz bardziej zaczyna tak wyglądać. 

• Sad 1
Opublikowano

Wszyscy narzekają na agrolok ja tam nie narzekałem zamawiałem nieraz trochę na termin...Ale w tym roku co zadzwonią to tylko sieją ferment z tymi nawozami że niema zaraz potem że są trochę aby drogo sprzedac zamówiłem w końcu jak się termin dostawy przeciągnoł to po moim telefonie nagle już jedzie to ja odmówiłem i i 280zł taniej kupiłem potem nawet mi grozili że i tak będę płacił koszta dostawy więc nie polecam również tej firmy

Opublikowano

Rosyjski gaz nadal będzie płynął do Europy? Gazprom wydał komunikat .

Co więcej, prawdopodobnie w najbliższych dniach Rosja zostanie odcięta od sytemu SWIFT. Możliwe będą również kolejne sankcje, które odizolują Rosję od czołowych gospodarek świata.

To wszystko wywołało obawy o ciągłość dostaw gazu do europejskich odbiorców. Głos w tej sprawie zabrał przedstawiciel rosyjskiego koncernu Gazprom. – Gazprom standardowo dostarcza rosyjski gaz do Europy przez terytorium Ukrainy, zgodnie z życzeniami europejskich konsumentów – powiedział rzecznik koncernu Siergiej Kuprianow, cytowany przez TASS.

Z informacji przekazanych przez Kuprianowa wynika, że Gasprom w sobotę przesłał 108,1 mln metrów sześciennych gazu, zaś w niedzielę 107,5 mln. Rosjanie przekonują, że jest to ilość bliska dostawom w ramach rezerwacji długoterminowej tranzytu gazu przez Ukrainę (ok. 109,5 mln metrów sześciennych dziennie).

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Czyli co,  nagle przez zagrożenie przestajesz pracować, myśleć,  oddychać i żyć? Atomem nikt nikogo nie zmusi do robienia interesów. 

Nawet w czasie trwania I i II Wojny Swiatowej produkcja nie ustawała, uprawa pól nie zanikała, zatem odpowiedz  co Ty  teraz zamierzasz ze sobą zrobić bo jestem tego ciekaw.

Edytowane przez Pigmei
Dopisek
  • Like 1
  • Thanks 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v