Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
57 minut temu, RU68 napisał:

Widzisz kolego ja jedną decyzją zarabiam tyle ile ty przez kilka jeżeli nie kilkadziesiat lat .A dziękuję za troskę o zarobek ale on już jest na rachunku bankowym nawet podatek zapłacony. Jak będziesz kupował co kolwiek to jak powiesz sprzedawcy dzień dobry następnie powiedz mu że nim gardzisz a później kupuj -ciekawe czy zbierzesz się na odwagę i zrobisz taki numer (Już Chrystus w przypowieści o talentach odniósł się do takich jak ty.

Jak nie napisałem cytuję "Ja już to zdyskwalifikowałem kiedy ty wchodziłeś na stojąco pod stół ) dobra nie napisałem że wypróbowałem więc informuję WYPRÓBOWAŁEM i gówno warte !!!!!! i tu gówno obrażam bo ono jest coś warte -proponuję czytać ze zrozumieniem . Zaś jeżeli chodzi o feromony to na pewno działają lecz nie odstraszająco a wabiąco (choć nie wiem może jest jakiś specyfik naśladujący feromon drapieżcy i odstrasza owady (przykład HUKINOL -zapach niedźwiedzia odstraszający dziki i jeleniowate) jednak to nie feromon a zapach .Nie będę wykładał czym jest feromon bo to podstawówka (żeby kogoś mniej rozgarniętego nie urazić 

Ok feromony co do zasady działają wabiąca, ale ten w/w mimo wszystko ogranicza występowania szkodnika, a o oto mi chodziło. 

Opublikowano

chce dziadek odejść w chwale A po nim choćby potop. ładne bagno robią na przyszłość. 

3 tyś saletra. sam dzwonił i rabat zaproponował 😂

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Z tego co pamiętam to @galan99 pisał że więcej jak 2200 nie da. Raz potem podał 2400.

Wczoraj kolega pisał mi że ma propozycję zaksanu za gotówkę 2600 więc już blisko

Gdzie po tyle sprzedają?

Opublikowano
38 minut temu, RU68 napisał:

Po olimpiadzie gaz będą kurierem wysyłać bo władimir pokaże co potrafi -.Już tysiące jednostek krwi jest transportowanych i przechowywanych przy granicy z Ukrainą a Europa ma sraczkę ze strachu (bo ten idiota jest nieobliczalny)

Pozwolę się nie zgodzić. Patrząc na chłodno, nie widzę dla niego konkurencji w kwestii rozgrywania innych. Zaznaczam, że nie jestem jego fanem.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, RU68 napisał:

Po olimpiadzie gaz będą kurierem wysyłać bo władimir pokaże co potrafi -.Już tysiące jednostek krwi jest transportowanych i przechowywanych przy granicy z Ukrainą a Europa ma sraczkę ze strachu (bo ten idiota jest nieobliczalny)

Zebys nie zrozumial mnie zle, gdybysmy my mieli prezydenta, premiera ktory chociaz w takim stopniu dba o bezpieczenstwo wlasnego kraju, rozwija rolnictwo, ministra spraw zagranicznych ktory rozgrywa zachod jak chce i ty tego Putina nazywasz idiota, i jeszcze ciagle pierd.... w zachodnich telewizjach jaki to on zly, on raczej jest obliczalny, 

Na to wszystko trzeba spojrzec szerzej

To jak nazwac naszych

Edytowane przez pawelek98
  • Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

jest to cena na 100 % gwarantowana?nigdy kontraktacji nie miałem. 

Tak, przynajmniej w umowach które robiłem tak było. Masz zapisane parametry jakie ma spełnić za tą kwotę, jeśli będą gorsze to potrącenia jeśli lepsze dopłata.

Opublikowano
50 minut temu, jacek1296 napisał:

Pozwolę się nie zgodzić. Patrząc na chłodno, nie widzę dla niego konkurencji w kwestii rozgrywania innych. Zaznaczam, że nie jestem jego fanem.

Napisałem że jest nieprzewidywalny a ruskie bydło w niego wierzy tymczasem nie ma znaczenia dla niego życie ludzkie liczą się wizje 

Opublikowano
34 minuty temu, pawelek98 napisał:

Zebys nie zrozumial mnie zle, gdybysmy my mieli prezydenta, premiera ktory chociaz w takim stopniu dba o bezpieczenstwo wlasnego kraju, rozwija rolnictwo, ministra spraw zagranicznych ktory rozgrywa zachod jak chce i ty tego Putina nazywasz idiota, i jeszcze ciagle pierd.... w zachodnich telewizjach jaki to on zly, on raczej jest obliczalny, 

To jak nazwac naszych

On dba o bezpieczeństwo ?? dla mnie wykorzystuje ciemnotę  rosjan w zagrożeniami zachodu .Widać że nie byłeś w Rosji tam są miejsca gdzie nie ma drogi ani prądu  o wodzie nie wspominam .Tam są rejony tak jak w polsce po wojnie a ludzie mają wyprane mózgi .To że podtekstem jest Nord Stream i ograniczenie NATO nie trzeba mi tłumaczyć z zachód funduje konflikt zbrojny biorąc od ruskich gaz .Nasza armia ma już założone pieluchy żeby ścieżek nie było a szerzej  pisać nie będe bo mogą jutro mnie zbudzić  ale KIM i PUTIN to podobny poziom .A durna europa po wszystkim będzie miała ekologię 1,6 m pod ziemią 

6 minut temu, jacek1296 napisał:

Jest nieprzewidywalny, ale nie jest idiotą( tak napisałeś i do tego się odnosiłem ).

Chłopie czy normalny człowiek mając wszystko (z wyjątkiem całego świata) robi ruchy które skończą się wojną -dla mnie idiota .Zobaczymy jak dostaniemy karty powołania czy będzie tak wesoło 

Opublikowano
1 godzinę temu, pawelek98 napisał:

To jak nazwac naszych

Opublikowano

tu nie chodzi o to żeby inne kraje umierały za Ukrainę ale o to żeby Rosja nie miała w swoich wpływach Ukrainy. Zobaczcie co się dzieje z Białorusią Łukaszenka to już marionetka i gubernator Putina. w całej zabawie geopolitycznej chodzi o to żeby UE w tym my nie graniczyli bezpośrednio z Rosją tylko żebyśmy mieli kraj buforowy taka bezpieczna przestrzeń między UE a Rosja. takim krajem między Niemcami i Rosja jesteśmy właśnie my. Tu chodzi o to żeby taki kraj był zaściankowy zdestabilizowany i podporządkowany silnemu sąsiadowi gdzie robiłby za tania siłę robocza. A druga sprawa w 2014r Europa dala Putinowi palec w postaci Krymu a teraz chce całą rękę. Nie możemy dopuścicie żeby poczol krew

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, pawelek98 napisał:

Nawozy N stanieja, nie ma bata pytanie tylko  kiedy , gaz ziemny zaczyna taniec do konca marca zrowna sie z cena sierpniowa

Tak mysle

Npl 8-19-29 propozycja 2550

a do mojego zakładu pracy podwyżki gazu dopiero dotarły i to od razu z grubej rury bo równo o 500%

Opublikowano
1 godzinę temu, RU68 napisał:

Napisałem że jest nieprzewidywalny a ruskie bydło w niego wierzy tymczasem nie ma znaczenia dla niego życie ludzkie liczą się wizje 

ale ty jeszcze o Rosji? w twojej wypowiedzi wystarczy zmienić ruskie bydło na polskie bydło i też pasuje i to jak pasuje. Gruzję spece wyliczyli, dobrze, Nadniestrze to samo, Krym podobnie, Donbas także. Teraz straszą resztą Ukrainy, a co by nie było to już po Białorusi, jej już nie ma, te 30k wojsk rosyjskich już tam zostanie. Więc Putin jest obliczalny, jest wyrachowany, a w Rosji z jej historią  to tam poszanowania życia i praw obywatelskich nigdy nie było. Z resztą u nas także pod tym względem to historycznie jesteśmy podobni jedyna różnica że samodzierżawie było tam silne, a u nas 15% społeczeństwa, czyli szlachta, duchowieństwo i magnateria nie miała żadnego bata nad sobą i  żyła kosztem niewolnictwa reszty, nie przypadkiem chłopstwu polepszyło się dopiero pod zaborami. Ty się martw lepiej tym, że u nas wszystko leży i nas by szybciej zajęła Rosja niż Ukrainę, no ale trochę głupio jak w sumie rządzą wielbiciele poprzedniego ustroju słusznie minionego i cisi poplecznicy satrapii wschodniej

Agrolok dzisiaj oferta 2650pln za saletrę, gdybym wziął ponad 10 ton utargowane z 2950

Opublikowano

To widzę, że masz dar to targowania :) mnie dziś miło zaskoczył lokalny punkt bo zamawiałem sól i kredę w połowie stycznia na pola gdzie niedobory, na podwórku 28 stycznia, rozsialem jak był przymrozek pierwszego, dziś jade płacić, a suma do zapłaty bez VAT-u. Czyli sól wyszła 2560 i kreda omya 540

Opublikowano
33 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Znów się zaczyna w temacie ceny nawóz jest polityka!!!!

Człowieku rozmawiamy o nawozach głównie azotowych a to gaz a gaz to rosja- rosja to putin a tu powiązania dowolne więc nie narzekaj że polityka 

Opublikowano
1 godzinę temu, RU68 napisał:

On dba o bezpieczeństwo ?? dla mnie wykorzystuje ciemnotę  rosjan w zagrożeniami zachodu .Widać że nie byłeś w Rosji tam są miejsca gdzie nie ma drogi ani prądu  o wodzie nie wspominam .Tam są rejony tak jak w polsce po wojnie a ludzie mają wyprane mózgi .To że podtekstem jest Nord Stream i ograniczenie NATO nie trzeba mi tłumaczyć z zachód funduje konflikt zbrojny biorąc od ruskich gaz .Nasza armia ma już założone pieluchy żeby ścieżek nie było a szerzej  pisać nie będe bo mogą jutro mnie zbudzić  ale KIM i PUTIN to podobny poziom .A durna europa po wszystkim będzie miała ekologię 1,6 m pod ziemią 

Chłopie czy normalny człowiek mając wszystko (z wyjątkiem całego świata) robi ruchy które skończą się wojną -dla mnie idiota .Zobaczymy jak dostaniemy karty powołania czy będzie tak wesoło 

A nasze matołki wykorzystują  ciemnotę w zagrożeniach ze strony Rosji.

Wojny o Ukrainę nie będzie, bo nie ma ona sensu. Wszyscy dobrze wiedzą, że Ukraina jest strefą wpływów Rosji i tyle. Putin ze swoimi wojskami jest u siebie i mają  ćwiczenia. Reszta świata "jest oburzona", część ma ćwiczenia u nas. Po jakimś czasie, gdy naród ukraiński się wk***i, da kopa rządzącym, zrobią jakieś wybory, jakies referendum i grzecznie poproszą Władimira o pomoc. Ten pomoże w zamian za ....np. wschodnią część Ukrainy. Zachód pokrzyczy, ale wole narodu ukraińskiego będzie musiał uszanować. Za kilka lat powtórka z rozrywki w Kazachstanie( tam trochę trudniej, bo mają dużo ropy ). A Polska jak zwykle bardzo oberwie ekonomicznie, bo z nikim nie potrafi się dogadać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v