Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rząd ogłasza koniec inflancji. Gospodarstwa zlikwidowali większość zwierzyny,korporacje  zwijają interes z tuczami a Chiny wstrzymują zakup zboża. Panika na rynku zboża,  to jest scenariusz na ten rok.

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, komizmo napisał:

Na co te feromony i jak się stosuje?

Ja akurat stosuje na przeziernika, jest drugi rodzaj na zwójki. Nie wiem, czy etykiety nie są rozszerzone o inne owady. Nazwa "środka" izonet.

Są to opaski(100 albo 200 na ha, nie pamiętam dokładnie), rozkładane na rośliny, mniej więcej równomiernie na kwaterze.

Opublikowano
20 minut temu, szymon09875 napisał:

A co jeśli nie spadnie ? Nie będziesz wtedy bardziej wydymany ?

Jak nie spadnie to trudno przynajmniej będę wiedział że czekałem do końca 🙂 jak nie spadnie to bardziej mnie nie wydymają 🙂 zdrożeć raczej nie zdrożeje... Nie ma sraczki że tak powiem trzeba przyjąć to na chłodno... 

Co do cen to z wczoraj z Agroloku:

Canwil saletrzak 2690

Saletra 2970

Yara nitromag 2920 

Npk ultra 8 2940 

Global 5-10-15 2280

Korn kali 1980 

Ceny z 0 VAT przy zakupie 5 t 

Po południu zadzwonię na lokalny skład to wstawię ceny od nich .

Pozdrawiam 🙂

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Ten global za takie pieniądze ktoś kupuje ?? Jak ultra 8 tylko 660 zł droższa :o a 100 % więcej pk

Co sie dziwisz jest jakis zamiennik na skladzie kizerytu chyba dalmag z agrii i kupuja pp 1800zl bo tanszy niz kizeryt a na sklad nikt nie patrzy

Opublikowano
2 godziny temu, Bercik92 napisał:

nie dawno do sąsiada przyjechała cała ciężarówka nawozu. ciekawe skąd on ma na to pieniążki...😧

To cię chyba raczej nie powinno obchodzić skąd kto ma i na co fundusze , chyba że zazdrość od  ciebie bije , to ok  .

Opublikowano
42 minuty temu, damianos95 napisał:

Co sie dziwisz jest jakis zamiennik na skladzie kizerytu chyba dalmag z agrii i kupuja pp 1800zl bo tanszy niz kizeryt a na sklad nikt nie patrzy

Ale to chyba nie zamiennik , tylko inny nawóz , bo zamiennik raczej miałby ten sam skład ,

Opublikowano

Ja pracuje w dużej firmie która sprzedaje i przesyła energię elektryczną , gaz i inne media na terenie dużych zakładów i powiem wam że właśnie ( dopiero ) dotarła do nas podwyżka cen gazu i od razu o 500%. To dopiero dla niektórych zaczną się podwyżki.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, JanKrzysztof napisał:

Za mało tabletek rozweselających wziałęś, powyżei 2000 zł miałeś nie kupować  ani kilograma.

O czym mowa ja tak nie mówiłem że nie grama jakaś nie pamięć zawitała z twej strony jak by co .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Witam ponownie ceny lokalny skład:

Canwil saletrzak 2630

Saletra 2900 

Ultra 8 2840

Amofoska 4 12 20 2070

Polifoska 6 2820

Polifoska 5 2590

Npk 8 19 29 2790 

Według agroloku ceny lepsze

Edytowane przez artur12441
Opublikowano
galan99 napisał:

1 godzinę temu, hardkor113 napisał:

O widzie panie galan99 mięknie pałka niedawno mówiłeś że kupisz jak będzie poniżej 2 tys później że po 2 tys,a teraz po 2.2 tys czekaj dalej to może jeszcze próg cenowy ci się zmieni

Nie tak pisałem że kupię i czekam na taka cenę 2 ,2 do 2,5 ale nie poniżej 2 ale fajnie by było poczytaj i mniej manipulacji TVN .

Nie chce mi się szukać ale na początku powyżej zarzekałem się że powyżej 2 tys nie kupisz. I nie jest to tylko mój wymyśl bo kolega niżej to potwierdził. Nie lubię siania jakiejkolwiek propagandy a praktycznie większość twoich postów ja zawieraja

• Haha 1
Opublikowano

Pisałem ale ze nie kupię to coś nie tak było , mogło być że nie kupię jak była po 4 tyś @Agrest coś pisał w tedy że może być tylko drożej to powiadałem poczekamy do marca ile w tedy będzie  tyle zapłacę coś tak było .

Opublikowano
1 godzinę temu, Michal014d napisał:

Chlopaki co bardziej korzystnie wyjdzie 150kg/ha kizeryt czy 250kg/siarkopol cenowo wedlug olx bardzo podobnie wyjdzie.

Na ozime czy jare ? Jak na ozime tylko i wylacznie kizeryt z racji szybkiej rozpuszczalnosci i dostepnosci skladnikow dla rosliny

Opublikowano (edytowane)

Nawozy N stanieja, nie ma bata pytanie tylko  kiedy , gaz ziemny zaczyna taniec do konca marca zrowna sie z cena sierpniowa

Tak mysle

Npl 8-19-29 propozycja 2550

Edytowane przez pawelek98
Poczekam az zlotowka 4,3 euro bedzie
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Z tego co słyszałem to raczej nawozy nie stanieja a zdrożeją o ten vat co zniesli ale to tylko takie pogłoski słyszalem nie pewna informacja. Ja mam nadzieje ze jednak tez stanieja bo pasowało by jeszcze dokupic azotowych

Opublikowano
10 minut temu, pawelek98 napisał:

Nawozy N stanieja, nie ma bata pytanie tylko  kiedy , gaz ziemny zaczyna taniec do konca marca zrowna sie z cena sierpniowa

Tak mysle

Npl 8-19-29 propozycja 2550

Może tak być , ale nim się to wszystko przełoży na produkcję nawozów z tego gazu i pózniej na nawozy , to będziemy mieli maj , a jeszcze bardziej prawdopodobne że czerwiec 

Opublikowano
2 godziny temu, damianos95 napisał:

Fakt zle napisalem ale na skadzie takiego okreslenia uzywaja nie ma tego ale jest zamiennik czyli zupelnie co innego ale moze jak tak mowia to ludzie dlatego nie sprawdzaja składu

To jak mój znajomy mówi,że ja to tak sypie trochę tych nawozów bo on to npk po 500 kilo a nie 200-300 jak ja. Tyle że u niego albo lubofos albo tarnograny jakieś... Chłop się cieszy bo tanio kupi, ale nie policzy na czysty składnik który nawóz jest tańszy, no i ten kurz który osiada na ciągniku i rozsiewaczu przy sianiu... 

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v