Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Pewnie większość na tym forum wolała by płacić za azot 1000 zł a za pszenicę brać nawet po 600 zł , na tym przeliczniku i tak lepiej to wygląda co do kosztów uprawy i ewentualnych zysków , bo przecież nawozy PK,Mg też o 100 % drożej płacimy .

Ja wole 2500 za saletre i 1400 za pszenice

Opublikowano (edytowane)

Taki spadek? O cię nie pierniczę , porównując z górką cenową to się już robi kupa kasy w plecy na pszenicy , co do saletry to w lutym nic tego vatu wam nie upuścili , bo droga ta saletra jak uj . w tych pieniądzach 3300 to ktoś wstawiał że mocznik oferują 

Edytowane przez mysza103
Opublikowano
20 minut temu, yacenty napisał:

pszenica dziś 1090, a saletra 3350 - netto

Kolejna zagrywka by ludzie zaczęli wywozic towar. Niedługo wrócą ceny do poprzedniego poziomu. Saletra u nas 2950zł LRA.

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, szymon09875 napisał:

Znajomy był u Bełki w Wysoce, co roku nie mial problemów i brał z terminem do września, zaległości nigdy nie miał. Teraz był się pytać i termin max 2 tygodnie.

Wiem,dłuższy termin to tylko i wyłącznie kredyt konsumencki i to nie tylko u nich

9 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

To chyba wygrałem? Czy się mylę? Formularz już wysłany.

Screenshot_20220204-073851.jpeg

@Agrest Twoje chyba inaczej wyglądało

6 godzin temu, szymon09875 napisał:

Znajomy był u Bełki w Wysoce, co roku nie mial problemów i brał z terminem do września, zaległości nigdy nie miał. Teraz był się pytać i termin max 2 tygodnie.

Wiem,dłuższy termin to tylko i wyłącznie kredyt konsumencki i to nie tylko u nich

9 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

To chyba wygrałem? Czy się mylę? Formularz już wysłany.

Screenshot_20220204-073851.jpeg

Opublikowano
6 minut temu, soltys48 napisał:

@Agrest 

Coś w ten deseń. 

Jarkowi byk się właśnie ocielił🤭

Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Pewnie większość na tym forum wolała by płacić za azot 1000 zł a za pszenicę brać nawet po 600 zł , na tym przeliczniku i tak lepiej to wygląda co do kosztów uprawy i ewentualnych zysków , bo przecież nawozy PK,Mg też o 100 % drożej płacimy .

A kto ci da gwarancję że w żniwa dostaniesz 1200 za zboże. Bo gwarancję na drogie nawozy każdy ci da

Opublikowano
2 godziny temu, strzechu napisał:

2620 RSM32 - i za max 7-10 dni by był , przy całym aucie.

O proszę. Taka szybką dostępność rsm 32 w tym okresie nie była w tamtym roku. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v