Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
42 minuty temu, Michał88 napisał:

Bo zboża to jest w ujjj dużo, nawet jak by cala polska przestała produkować w imię buntu to i tak by wszystko było na półkach... najwyżej afryka by nie dostała. Rząd dobrze wie że nie mamy jak protestować, wie że nie możemy zarzucić produkcji, nie ma sposobu żeby zaszantażować rząd żeby zgasił import z ua.

Lekarze mogą przestać leczyć, strażak nie gasić pożarów , nauczyciel nie uczyć a rolnik co może?   Wyjść na ulicę/?? 

może zostawić pole ugorem i jechać na wakacje chyba mu się należy za tą ciężką pracę, problem w tym że jest wielu napaleńców co będzie robiło hobbystycznie 

Opublikowano
2 minuty temu, jan88 napisał:

może zostawić pole ugorem i jechać na wakacje chyba mu się należy za tą ciężką pracę, problem w tym że jest wielu napaleńców co będzie robiło hobbystycznie 

Nie no teraz to żeś  wymyślił. Pojechać na wakacje przejebać całą forsę a jak przyjdzie do wznowienia produkcji to nie będzie za co.

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Ale co powiedzą odwrotnie? Daj przykład gdzie ostatnio kłamali podstawiali swoich pracowników jako ekspertów czy statystów.

Malo wiesz o propagandzie. Nie trzeba klamac by nie pokazywac prawdy. Są do tego specjalne techniki manipulacyjne

• Haha 1
Opublikowano

Na UJ nam lotos i jego rafineria bez ropy? Lepiej sprzedać część i mieć surowiec. Pewnie opozycji niepasuje że niesprzedane niemcom. 12 tys nowych ciągników sprzedanych, wielu tu pisze że rok rekordowy pod względem zyskow ale dalej źle, nowe fury na parkingach brak miejsc, pełne kosze ale dalej źle. Znam z otoczenia takich nieposzlo coś to wszędzie szukają winy tylko nie u siebie.  Ps kupuje w tym mc ciągnik odłożyłem rekordową kwotę w 2022 nie chwalę się, nie znacie mnie i macie gdzieś pisze jak jest...

• Like 1
  • Thanks 2
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)

Jak to mówił jeden pisior w tv na uj nam rafineria jak za 15 lat elektryki będą i rafineria nie potrzebna będzie. A ropy do sprzedaży udziałów w Lotosie jakoś nam nie brakowało. Aby pieniądz to nas zaleją. W tym też tą ruską od Aramco. Bo tak się dziwnie składa, że oni biznesy z Władziem kręcą.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 2
Opublikowano
5 minut temu, mds212 napisał:

Malo wiesz o propagandzie. Nie trzeba klamac by nie pokazywac prawdy. Są do tego specjalne techniki manipulacyjne

To w czym tak manipulują? Może w tym, że Orlen zawyżał ceny po rzekomej obniżce VAT-u  na paliwo? 

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Soltys85 napisał:

Na UJ nam lotos i jego rafineria bez ropy? Lepiej sprzedać część i mieć surowiec. Pewnie opozycji niepasuje że niesprzedane niemcom. 12 tys nowych ciągników sprzedanych, wielu tu pisze że rok rekordowy pod względem zyskow ale dalej źle, nowe fury na parkingach brak miejsc, pełne kosze ale dalej źle. Znam z otoczenia takich nieposzlo coś to wszędzie szukają winy tylko nie u siebie.  Ps kupuje w tym mc ciągnik odłożyłem rekordową kwotę w 2022 nie chwalę się, nie znacie mnie i macie gdzieś pisze jak jest...

Zobaczymy czy po tym sezonie odłożysz. Każdy lub prawie każdy tak odłożył. Jak nawozy kupił tanio a zboże sprzedał drogo to były rekordy. A teraz 3 tony pszenicy na tonę poli 6 trzeba to dopiero rekordy będziecie odkładali.

Tak tak rekordowy rok. Pamiętam jak się latem z Grześka Gra o Polon śmiali, ze rzepak po 3600 kontraktował. Frajerzy pisali, ze po 5 będzie i pewnie po nowe traktory polecieli. A tu zonk. Za dwa trzy lata nie jeden z nowym traktorem nie doje bo rzepaku po 5 nie będzie za to nawóz będzie po 5 a za traktor trzeba bulić raty.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 3
Opublikowano
9 minut temu, Leszy napisał:

To w czym tak manipulują? Może w tym, że Orlen zawyżał ceny po rzekomej obniżce VAT-u  na paliwo? 

Idz rozpalac wegiel na łopacie albo szukac potłuczonych termometrow rteciowych w odrze :D

Opublikowano

Niestety doje krowy i muszę już iść. Zaglądam na koniec długiego dnia w ten temat i widzę że niektórzy mają zaduzo czasu na sianie propagandy może jakby go lepiej sprzytkowac np wsiąść się za jakoś robotę nie było by powodu do narzekań? Ide doic🥺

• Thanks 2
  • Haha 1
Opublikowano

Ale z tym węglem ludzie mówią, że jest syf. Znajomy w Siemiatyczach kupił z komunalnej. Pół tony na półtora na śmietnik jakiś miał.

1 minutę temu, Soltys85 napisał:

Niestety doje krowy i muszę już iść. Zaglądam na koniec długiego dnia w ten temat i widzę że niektórzy mają zaduzo czasu na sianie propagandy może jakby go lepiej sprzytkowac np wsiąść się za jakoś robotę nie było by powodu do narzekań? Ide doic🥺

Idź idź doj chociaż nawóz tani będziesz miał na te rekordowe zyski.

Opublikowano

Węgiel to chyba ostatni raz dziadek kupował, do Odry mam cholernie daleko, a potliwo tankuje regularnie. 

P.S.  Czy Przemysław Daca którego premier zwolnił za katastrofę ekologiczna i który znalazł nową pracę w Instytucie Ochrony Środowiska już wie skąd się wzięły te złote algi czy jeszcze nie? 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Ale z tym węglem ludzie mówią, że jest syf. Znajomy w Siemiatyczach kupił z komunalnej. Pół tony na półtora na śmietnik jakiś miał.

Widać skutecznie propagandę TVN albo innego Polsatu szerzy. ;)  

Opublikowano

A moim zdaniem nawozy są za tanie -bo tłuczecie ten temat zamiast zarabiać więc macie co jeść ? a tłuczecie dla relaksu a nie z potrzeby (ja z resztą też )

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Soltys85 napisał:

A Ty nabijaj posty bo chyba za to Ci płacą. Każdy ma swoje...

W mig rozszyfrowałem twoje rekordowe zyski o co chodzi. Takich rekordzistów po tamtym sezonie wielu jest. Zobaczymy jakie tej wiosny rekordy będą padać przy sprzedaży zboża i kupnie nawozów paliwa środków i części zamiennych.

• Thanks 1
Opublikowano

A ja kupiłem po 2 tysie  ten co sprzedaje gmina ,piękny ekogroszek , ani kilograma miału , tym co oglądaja TVP radze oglądać też TVN , a ci co tylko chwalą TVN niech obejżą wiadomości , wtedy jedni i drudzy będą więcej wiedzieć i zmienią zdanie, dziś dzwonił przedstawiciel Puław saletra 3600 , tylko nie wiem czy netto czy brutto

Opublikowano
6 minut temu, Leszy napisał:

Węgiel to chyba ostatni raz dziadek kupował, do Odry mam cholernie daleko, a potliwo tankuje regularnie. 

P.S.  Czy Przemysław Daca którego premier zwolnił za katastrofę ekologiczna i który znalazł nową pracę w Instytucie Ochrony Środowiska już wie skąd się wzięły te złote algi czy jeszcze nie? 

A to ejdnak algi bo TNV z tuskiem na czele mowili ze to rtec :D

Opublikowano

TVN mnie wykurzył parę razy i jakoś sentymentu nie mam, ale jeszcze coś tam zdzierze gdy leci w tle. Zaś TVP obecnie jak włączę, to mam wrażenie jakbym w szkole na historii oglądał archiwalne nagrania dzienników z PRL-u. 

2 minuty temu, miwigos napisał:

A ja kupiłem po 2 tysie  ten co sprzedaje gmina ,piękny ekogroszek , ani kilograma miału , tym co oglądaja TVP radze oglądać też TVN , a ci co tylko chwalą TVN niech obejżą wiadomości , wtedy jedni i drudzy będą więcej wiedzieć i zmienią zdanie, dziś dzwonił przedstawiciel Puław saletra 3600 , tylko nie wiem czy netto czy brutto

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, tracker napisał:

Mię dziwi jedno ślepota, jak można ludzi ogłupić i to do tego rolników, PiS idealny nie jest, były wpadki jak z 5 Kaczyńskiego, z wywaleniem Ardanowskiego, czy z Pudą ale która partia  w większym stopniu realizuje politykę pro rolniczą. PO realizuje niemieckie interesu, PSL zawsze się dołączy, a rolników nazywa"frajerami", SLD czy inne przepoczwarzenia patrzy jak nie na Moskwę to na Brukselę czy na Berlin, a nie na Warszawę ...

Jak już musisz pisać posty pochwalne obecnie miłującym to daj mamie do sprawdzenia aby Ci błędy na czerwono poprawiła i abyś swojemu panu jarkowi (specjalnie z małej)  wstydu w mowie i piśmie nie przynosił.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v