Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Jaka różnica czy wjedzie przez granicę legalnie i z rozsądną ceną czy przez 10ciu pośredników po 5koła?zwracam uwagę że sól potasowa czerwona pochodzi z Białorusi sól zachodnia jest biała Kanadyjska nie wiem ale nawet do kornkali jest domieszka białoruskiej soli (przynajmniej była ) .Sól potasowa ruska z koncernu  PhosAgro też jest z domieszką białoruskiej z wyjątkiem ULTRA KALI .A to że się dławią do upadku jeszcze daleko wcześniej nas rolników  wykończą później dopiero Łukaszenkę 

• Like 1
  • Sad 1
Opublikowano

Zawsze można kupić nawóz co Bardowski reklamuje..., a propo przypomniał mi się żart o nim: Jak brzmi poczta głosowa Grzegorza?

-Nie mogę teraz rozmawiać, ale tak, zareklamujemy to

• Like 1
  • Haha 4
Opublikowano

A tam żaden miód jeżdzi po różnych spotkaniach produkuje się a słyszy takie odzywki że głowa boli -tak za kasę ale to błazeństwo kolegów po fachy jest urągające  -Każdy może startować w rolnik szuka żony

Opublikowano
16 minut temu, v11 napisał:

A tam żaden miód jeżdzi po różnych spotkaniach produkuje się a słyszy takie odzywki że głowa boli -tak za kasę ale to błazeństwo kolegów po fachy jest urągające  -Każdy może startować w rolnik szuka żony

a tak wygląda gdy po tych spotkaniach wraca smutny do domu i ociera łzy 

P2TcWLd.gif

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, lajkzxc napisał:

Skoro tak kupiłeś moje gratulacje zmysłu

Raczej Ty , sądząc po wypowiedzi 

Opublikowano (edytowane)

To nie Lewandowski  a myślisz ze organizatorzy tacy skorzy do płacenia ? Im większy koncern tym większy dusigrosz -na prawników miliony na umowy a tak to sknery do kwadratu .Zawsze jest propozycja że jak nie ty to jest kto inny .Muzycy też niby miliony a na starość do przytułku bo płacili KRUS

Edytowane przez v11
Opublikowano
5 minut temu, miwigos napisał:

Raczej Ty , sądząc po wypowiedzi 

Mam to głęboko w poważaniu co sądzisz.    Sprzedałem rzepak ,   kupiłem nawozy i tyle.   Dupcia boli to kup sobie maść

Opublikowano

Ja mam nawozy kupione , płody nie sprzedane , czyli jakaś kasa będzie Ty masz puste konto

Nadal twierdzisz że saletra stanieje do marca do 3 tysięcy

Opublikowano

Nawozy ani na Norweskim ani na Katarskim gazie przez długie lata nie stanieją bo ruscy to nr 1 w prod nawozów a embargo to lata nacisków  obojętnie czy  podbiją czy nie ukrainę jak wygrają to żle jak przegrają jeszcze gorzej i najbardziej to tyczy rolnictwa bo ruscy to również potentat eksportu pszenicy 

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, miwigos napisał:

Ja mam nawozy kupione , płody nie sprzedane , czyli jakaś kasa będzie Ty masz puste konto

Nadal twierdzisz że saletra stanieje do marca do 3 tysięcy

To jesteś zaradnym i bogatym czlowiekiem😂 kup sobie szklaną kulę i będziesz wiedział.   Martw się o siebie A nie o moje konto. 

Opublikowano

Tę wojne Ty wywołałeś sądząc że 2700 za saletre to nie jest promocja

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, miwigos napisał:

Tę wojne Ty wywołałeś sądząc że 2700 za saletre to nie jest promocja

Chłopie co Ty pitolisz o jakiejś wojnie.    Dwa lata masz? Do piaskownicy bawić się.   Kupuj sobie w swojej "promocji" bajkopisarzu. Masz jakieś złote myśli jeszcze?

Edytowane przez lajkzxc
Opublikowano (edytowane)

To pochwal sie po ile kupiłeś , skoro 2700 to bardzo drogo

Edytowane przez miwigos
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, miwigos napisał:

To pochwal sie po ile kupiłeś , skoro 2700 to bardzo drogo

Ręce opadają.    Chyba jesteś kuzynem galana bo jeżeli chodzi o myślenie to w swoim świecie żyjecie.   Koniec tematu 

Muszę tylko przyznać że rządzący do perfekcji opanowali uszczęśliwianie takich osób jak ty😂   sprzedali Ci w promocji A Ty się cieszysz jakbyś jakąś loterie wygrał

Edytowane przez lajkzxc
  • Like 1
Opublikowano
Dnia 11.12.2022 o 17:36, tytanowyJanusz napisał:

Kolego jeśli byś mógł podać numer kontaktowy tutaj albo w wiadomości prywatnej. Kumpel spod Ciechanowca wziął by mocznik i któryś NPK

505760117 wozimy do 100 km

Opublikowano

Czy ktoś się orejentuje jak to jest z mocznikiem z importu? Slyszalem ze lezy dlugo w porcie luzem i sie rozpuszcza i ulatnia dlatego schodza teraz mocno z ceny? prawda to?

Opublikowano
10 minut temu, arturooo napisał:

Czy ktoś się orejentuje jak to jest z mocznikiem z importu? Slyszalem ze lezy dlugo w porcie luzem i sie rozpuszcza i ulatnia dlatego schodza teraz mocno z ceny? prawda to?

Nie prawda, on się rozchodzi szybciej niż płynie do nas do portu. Cena jest niższa, bo tam gdzie jest produkowany gazu jest ponadto. No i producenci mają lepszą marżę sprzedając taki mocznik niż sprzedać sam gaz. W ostatnich kilku latach sam Katar odpalił chyba ze 2 nowe fabryki azotu. Tych fabryk na świecie powstało w ciągu 2 lat może z 8. No i zanim taki mocznik wyjedzie ze statku na kołach musi być zbadany w stacji chemicznej. Opłaca się cło i inne daniny których akurat nie znam i dopiero urząd celno-skarbowy wypuszcza towar ze statku. Jakby nie było parametrów to musiałby wrócić stamtąd skąd przybył, więc nikomu to na rękę. Każdy nawóz importowany jest lepiej przebadany niż nasz krajowy 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, mario666 napisał:

Tak jest badany jak pszenica z ukrainy

Możesz go zbadać i przekonać się 🙂 z Turkmenistanu ma dokładnie 46.6

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v