Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Za pewien czas zobaczysz sam co będzie się działo w Polsce nie od razu .

Sam będziesz sp***dalał przed nimi .

acha czyli syndrom ,,bandery '' się w nich odezwie ?  Polacy też są skurwielami i  ukraincy na szerszą skale nie zaistnieją , są gorsze nacje na wschodze .

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jarecki napisał:

czyli syndrom ,,bandery '' się w nich odezwie ?

On cały czas w nich jest, a w Niemcach syndrom Hitlera.To tak dla równowagi.

Edytowane przez witejus
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

Chyba że sam nim jest

Tak i od 2018 jest na af...prawda jest taka ze system emerytalny się wali bo jest dużo starszych a mało pracujących i masz tylko 3 opcje 1. Podnosimy składki drastycznie , np x3. 2.wpiszczamy na rynek pracy Ukraińców których i tak pracuje tu 2mln wiec jaka to różnica 1mln. 3. Wpuszczamy imigrantów z Afryki Azji w plecakach loui vitou z wiadomym nastawieniem. Innych opcji nie ma 

Opublikowano
8 minut temu, dzarjan8111 napisał:

Mimo ze już przed wojna w PL pracowało ich 2mln

O widzisz. 

Pracowało gdzie musieli spełnić szereg wymagań a nie tych 5,5 miliona wpakowało się do PL bez żadnej kontroli i jeszcze z postawą roszczeniową bo im się należy bo u nich wojna. 🤨

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

O widzisz. 

Pracowało gdzie musieli spełnić szereg wymagań a nie tych 5,5 miliona wpakowało się do PL bez żadnej kontroli i jeszcze z postawą roszczeniową bo im się należy bo u nich wojna. 🤨

Jest brane pod uwagę że przybyć może jeszcze do Polski Ukraińców dodatkowo 5 mil .

Opublikowano
3 minuty temu, dzarjan8111 napisał:

Tak i od 2018 jest na af...prawda jest taka ze system emerytalny się wali bo jest dużo starszych a mało pracujących i masz tylko 3 opcje 1. Podnosimy składki drastycznie , np x3. 2.wpiszczamy na rynek pracy Ukraińców których i tak pracuje tu 2mln wiec jaka to różnica 1mln. 3. Wpuszczamy imigrantów z Afryki Azji w plecakach loui vitou z wiadomym nastawieniem. Innych opcji nie ma 

i czwarty , kolejne fale covid 😁

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Jest brane pod uwagę że przybyć może jeszcze do Polski Ukraińców dodatkowo 5 mil .

Pokaz mi roszczeniowość Ukraińców na jednym przypadki. Sory kolego ale rzucasz tylko slogany i żadnych ale to żadnego argumentu nie przytoczyłeś. Trudno nie będę kopał się z koniem. Siedź , bój się Ukraińców i czekaj na tanie paliwo i nawozy od russkich a na emyturze dostaniesz 20 zł 

• Haha 3
Opublikowano
25 minut temu, dzarjan8111 napisał:

Co ma Ukrainiec który pracuje na twoja emeryturę do drogich nawozów i paliwa?

Większość Ukraińców pracuje na smieciowkach, więc nie robią na nasze emerytury z prostego powodu. Nie ma tam składek ZUS. Ja dostrzegam plusy ich obecności. Nie odpowiada mi to że dali każdemu dostęp do NFZ. Ja rozumiem dzieciom tak ( bo wojna), ale nie każdemu. Pokażcie mi gdzie Polacy tak mają? Mam w rodzinie i znajomych imigrantów co robią w różnych krajach i tam nie ma takich praktyk. Ja jestem za Prawicą, prawdziwa prawicą 

• Like 3
Opublikowano
3 minuty temu, dzarjan8111 napisał:

Pokaz mi roszczeniowość Ukraińców na jednym przypadki. Sory kolego ale rzucasz tylko slogany i żadnych ale to żadnego argumentu nie przytoczyłeś. Trudno nie będę kopał się z koniem. Siedź , bój się Ukraińców i czekaj na tanie paliwo i nawozy od russkich a na emyturze dostaniesz 20 zł 

nie tylko są Ruskie co mają paliwa i nawozy , co do Ukry wychwalaj sobie ich ja nie będę tego robił a zdanie zmienisz .

Nawozy i Paliwa też są drogie dla czego to już sam se odpowiedz i nie przez sankcje na Rosję .

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, galan99 napisał:

nie tylko są Ruskie co mają paliwa i nawozy , co do Ukry wychwalaj sobie ich ja nie będę tego robił a zdanie zmienisz .

Nawozy i Paliwa też są drogie dla czego to już sam se odpowiedz i nie przez sankcje na Rosję .

Znowu merytoryka wjechała na pełnej razem z argumentami😄. Ok każdy ma prawo do własnego zdania 

• Like 1
Opublikowano

Jakbyście jeszcze do cen tego mocznika podali kraj pochodzenia , to już by było  elegancko , bo tu tkwi cały szkopuł że cena 4600 to może być cena bardzo dobra , ale również słaba , bo z tego co się orientowałem to ceny za mocznik importowany mogą być 5000zł/tona , a mogą być również po 4000zł , czy nawet niżej , tylko że może być jak z tym węglem , że miał przypłynąć węgiel , a okazało się że przypłynęła kupa błota, więc podawanie kraju tego mocznika już by coś mówiło , i żeby nie okazało się że miał być nawóz , a przy próbie siewu jest beton

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jarecki napisał:

Galan , gdzie widzisz zagrozenie zestrony ukraiców ?

A co nie wodzisz co się dzieje choćby na rynku zbóż?  Albo z jakiej okazji mogą chodzić za ,,darmo " do dentysty lekarza, weterynarza, składać wnioski na 500+, jak myśliszkto za to zapłaci?, i ktoś tu jeszcze pisze że oni na moją emeryturę pracyją🤨 Zapraszam pod granicę w Dorochusku, ile ciężarówkę ze zbożami dalej jedzie, a w drugą paliwa nasze, wcześniej nawozy. Jakie kolejki kurła to szok.

18 godzin temu, Damianek20 napisał:

Coś ktoś słyszał ! Sąsiad godzinę temu gadał mi że saletra ma być po 7 tys 

Nie wiem gdzie on to usłyszał bo w jakimś szale dziś jest .

Przy tych plotkach 5500 to wydaję się promocja 😆 🙆‍♂️

Co do tej ceny  to całkiem realne przy obecnych szaleństwach.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 5
Opublikowano
5 minut temu, GRZES1545 napisał:

A co nie wodzisz co się dzieje choćby na rynku zbóż?  Albo z jakiej okazji mogą chodzić za ,,darmo " do dentysty lekarza, weterynarza, składać wnioski na 500+, jak myśliszkto za to zapłaci?, i ktoś tu jeszcze pisze że oni na moją emeryturę pracyją🤨 Zapraszam pod granicę w Dorochusku, ile ciężarówkę ze zbożami dalej jedzie, a w drugą paliwa nasze, wcześniej nawozy. Jakie kolejki kurła to szok.

Przy tych płotach 5500 to promocja 😆 

Co do tej ceny  to całkiem realne przy obecnych szaleństwach.

Onuca alert 🚨🚨

• Like 2
  • Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
4 minuty temu, Mateusz1q napisał:

Onuca alert 🚨🚨

Zmień dilera.

1 godzinę temu, mysza103 napisał:

Jakbyście jeszcze do cen tego mocznika podali kraj pochodzenia , to już by było  elegancko , bo tu tkwi cały szkopuł że cena 4600 to może być cena bardzo dobra , ale również słaba , bo z tego co się orientowałem to ceny za mocznik importowany mogą być 5000zł/tona , a mogą być również po 4000zł , czy nawet niżej , tylko że może być jak z tym węglem , że miał przypłynąć węgiel , a okazało się że przypłynęła kupa błota, więc podawanie kraju tego mocznika już by coś mówiło , i żeby nie okazało się że miał być nawóz , a przy próbie siewu jest beton

U nas gość proponuję z Kazachstanu mocznik pi 4400, ale jeszcze w droczę jest i cena może ulec zmianie🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v