Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam niezła ofertę na gnojowicę świńska 20tys l za 500 zł . I gościu mówi że robił badania i że w 30tys l do gleby dostarcza się 130 kg potasu 120fosforu i 140 n i tak się pytam was czy to jest realne żeby tyle składników było aż nie chce mi się wierzyć 

Opublikowano
7 minut temu, dantur96 napisał:

Mam niezła ofertę na gnojowicę świńska 20tys l za 500 zł . I gościu mówi że robił badania i że w 30tys l do gleby dostarcza się 130 kg potasu 120fosforu i 140 n i tak się pytam was czy to jest realne żeby tyle składników było aż nie chce mi się wierzyć 

może tak być. 

ja bym po 20 lal pod oziminy. 

ale na tą działkę gdzie mi trzeba to tego nie ma. 

Opublikowano
3 godziny temu, jarecki napisał:

litewska Achema  wstrzymuje produkcje nawozów  do grudnia .

I tak się zastanawiam?,na Litwie za chwilę brak piwa ,mleka ,puste półki w sklepach bo braknie dwutlenku węgla .Yara zamknęła produkcję nawozów,a jakiej narodowości ta firma?Czy tam nie zabraknie również żywności że względu na brak dwutlenku węgla?Swoją drogą to niezłe jaja z tym wszystkim 🤣

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, slonju77 napisał:

I tak się zastanawiam?,na Litwie za chwilę brak piwa ,mleka ,puste półki w sklepach bo braknie dwutlenku węgla .Yara zamknęła produkcję nawozów,a jakiej narodowości ta firma?Czy tam nie zabraknie również żywności że względu na brak dwutlenku węgla?Swoją drogą to niezłe jaja z tym wszystkim 🤣

Polska jest jednym z wiekszych producentów piwa i napoi w europie branża mleczarska tam padław 2014 r .wraz z wprowadzeniem embarga przez rosje więc zapotrzebowanie na CO2 mamy spore 

Opublikowano
8 minut temu, slonju77 napisał:

a co Litwa produkuje, oprócz podwykonastwa innym krajom i taniej siły roboczej starej ue 🤔

Opublikowano
5 godzin temu, kulczer napisał:

Ej! Dzisiaj Kowalczyk chlapnął że saletra po konsultacjach z Sasinem będzie kosztować 3000 zł/t z małym kawałkiem😂

Jeszcze niedawno powiedział bym że  to cena kosmiczna...obecnie jak by było w tej cenie pewnie bym kupił😑

4 godziny temu, JanKrzysztof napisał:

Po 3k będzie z paszportem covidowym, dla reszty 9k. 😎

A to chu...im w d*pę🖕

32 minuty temu, dantur96 napisał:

Ja bym brał i nawozu bym nie kupował w zamian👍

Opublikowano

Dziś podpytałem lokalnego przesstawiciela co ma do sprzedania.

Na dziś miał saletrę puławską po 5150, korn kali 40%K +Mg po 3350. Na jutro mam mieć cenę fosforanu i superfosfatu.

Chyba na ten rok pójdzie mix P+K... 

Polifosek brak i brak na nie perspektyw..

Opublikowano
1 godzinę temu, paktofonikas1987 napisał:

Jeżeli masz przyznana kwotę to logiczne jest ze jakąś decyzja została wydana.

Logiczne, a czy ta logika jest poparta jakimś słowem na piśmie chociażby minrol? Decyzja bez faktycznego doręczenia, jest też coś takiego. Na logikę jeśli gaz tanieje to i nawozy powinny, jednakże widzimy jak jest więc proszę nie łącz logiki z decyzjami i deklaracjami szanownie nam panujących

• Like 1
Opublikowano

To jest logiczne - bo ich nie produkujemy🤣

Nawet po wznowieniu produkcji będzie argument że to z drogiego gazu...🤭

Opublikowano
33 minuty temu, HF86 napisał:

a co Litwa produkuje, oprócz podwykonastwa innym krajom i taniej siły roboczej starej ue 🤔

Grykę produkuje.

No i torf, tu rynek do nich należy😜

Opublikowano

Porzeczkę czarną, czerwoną, wiśnię i pasożyty społeczne...

Opublikowano
43 minuty temu, Agrest napisał:

Nie tylko, ale wiedziemy prym. Mogą się uczyć od nas

Oj kolego chyba za granicą dawno nie byłeś. W niemczech to całe bloki na hartz 4 siedzą. O pigmentododatnich przybyszach z południa nie wspominając. Francja to samo. UK  jeszcze większy social. Hiszpania, Włochy i Grecja na deser. 

• Like 3
Opublikowano

Tylko pisząc pasożyty społeczne na pierwszym miejscu polityków stawiam🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v