Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Gdzie to masz napisane że max 1500 zł do tony?

Nie ma takiego czegoś i tyle... Wymyśliliście jakiś limit którego nie ma i piszecie bzdury. 

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 1
Opublikowano

1500 dostaniesz ale renty jak walniesz głową w ścianę ale co tam jaka szkoła taka matematyka

3 minuty temu, zbyszek8201 napisał:

Oj chyba za "bogato" liczycie te dopłaty....1500 zł max do tony o ile cena między tamtym rokiem a tym będzie o te 1500 wyższa, W przypadku npk zakupionych np jesienią chyba nie będzie t 1500zł, tu pewnie te iloczyny itp. Saletra i inne azotowe już będą mieć te 1500

Gdzie tak jest napisane podaj rozporządzenie 

• Haha 3
Opublikowano

nie winem jak wy a ja tu czuje mały podstęp teraz każdy kupi b. drogi nawóz zeby mieć pełny limit a jak kasy nie starczy i wyjdzie 150 albo 200 zł do ha zamiast 500 zł także ostrożnie z decyzjami

Opublikowano
11 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Za ta tone  dostaniesz 2800 zł... Kapujesz 

To coś musieli zmienić , bo wcześniej było 500 do ha lub różnica cen zakupu i ceny średniej jaka ustalili , ale nie więcej niż 1500 zl . Bo z tego co piszesz to np jak ktoś teraz kupił mocznik po 6000 zł, to ta  1 tona da ok  4500 zł zwrotu, bo taka jest różnica w cenie? Zacytuj to zdanie gdzie tak podają , że każda różnice w cenie dadzą , niezależnie czy ta różnica wynosi na tonie 500 , 1500 czy 5000 zl

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

To jest dopłata częściowa do zakupionego nawozu, a te by chcieli pobrać różnicę między 1200 zł. a teraźniejszą ceną.   xD

3 minuty temu, mysza103 napisał:

To coś musieli zmienić , bo wcześniej było 500 do ha lub różnica cen zakupu i ceny średniej jaka ustalili , ale nie więcej niż 1500 zl . Bo z tego co piszesz to np jak ktoś teraz kupił mocznik po 6000 zł, to ta  1 tona da ok  4500 zł zwrotu, bo taka jest różnica w cenie? Zacytuj to zdanie gdzie tak podają , że każda różnice w cenie dadzą , niezależnie czy ta różnica wynosi na tonie 500 , 1500 czy 5000 zl

Nie słuchaj tych mądrali oni g*wno wiedzą i nic nie zmienili.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
4 minuty temu, pablo6234 napisał:

1500 dostaniesz ale renty jak walniesz głową w ścianę ale co tam jaka szkoła taka matematyka

Gdzie tak jest napisane podaj rozporządzenie 

Podaj mi to rozporządzenie,że dostaniesz 2800 do saletry zakupionej za 4 tys. Ma/miało i wcześniej być 500 do h/ 1500 tony z uwagi na przelicznik 333kg na ha. Masz miec chyba faktur na 333kg x ilość ha. Z tych faktur każda musi być cenowo wyższa o te 1500 zł względem roku ubiegłego tz dany nawóz. Aby wykorzystać max dopłate 500 zł do ha inaczej 1500 do tony

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie ma żadnego że max 1500 zł do tony...

Ktoś kupi jedno tone to dostanie zwrot różnicy ceny o ile nie przekroczy to limitu z ha...

To było przykładowe wliczenie przy określonej cenie i tyle 

Opublikowano (edytowane)

2 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Nie ma żadnego że max 1500 zł do tony...

Ktoś kupi jedno tone to dostanie zwrot różnicy ceny o ile nie przekroczy to limitu z ha...

U ciebie chyba.    xD

3 minuty temu, zbyszek8201 napisał:

Podaj mi to rozporządzenie,że dostaniesz 2800 do saletry zakupionej za 4 tys. Ma/miało i wcześniej być 500 do h/ 1500 tony z uwagi na przelicznik 333kg na ha. Masz miec chyba faktur na 333kg x ilość ha. Z tych faktur każda musi być cenowo wyższa o te 1500 zł względem roku ubiegłego tz dany nawóz. Aby wykorzystać max dopłate 500 zł do ha inaczej 1500 do tony

I tak będzie.

Opublikowano (edytowane)

Sean ile razy będziesz robił z siebie pajaca....piszesz głupoty i tyle. 

Dawaj ten skan gdzie pisze ze max 1500 zł jest limit do tony... 😜😁

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Dawaj ten skan gdzie pisze ze max 1500 zł jest limit do tony... 😜😁

Wiesz co to jest tona hipotetyczna, według tego będzie rozliczane. Może u ciebie toną się obsiewa z 10ha.

Opublikowano

ludzie, nawet jak dostaniecie te dopłaty to i tak nie będziecie wiedzieć dlaczego tyle. Na stronie gov wydaje mnie się, że jasno pisze. Wysokość dopłaty nie może przekroczyć: 1. iloczynu (pomnożenia) ilości ha (max 50) z kwotą 500 zł przy gruntach ornych. 2. iloczynu (trzeba pomnożyć) różnicy ceny za tonę nawozów z ilością kupionych nawozów. Pod uwagę będzie brana kwota niższa: albo pkt. 1 albo 2 Jeśli źle napisałem, to poprawcie.

Opublikowano

Jesli kupil tone mocznika za 6tys to zwrotu ma 4.5 tys i bedzie miał pelen zwrot do 9ha. Jesli ma mniej hektrów niz 9 to tez ma pełen zwrot ale nie 4,5tys tylko ilosc hektrow razy 500zł. Czyli do 5ha dostanie 2,5tys

Opublikowano
21 minut temu, Desperado napisał:

Mogłeś kupić i za 6000 z tonę a ci policzą nie więcej jak 1500.

poczytaj sobie na gov.pl bo to że kiedyś coś ktoś tam mówił czy pisał to wiesz...

jak kupił za 6000 zł/t saletry i podana średnia cena rok wstecz 1200 zł/t to dostanie 4800 zł zwrotu, a jak kupił po takiej cenie czyli 6000 zł/t dwie tony saletry to wykorzystał zwrot dla 20 ha gospodarstwa bo mając 500 zł/ha przy 20 ha daje max 10000 zł na to gospodarstwo

Opublikowano

1 minutę temu, Mario81 napisał:

Jesli kupil tone mocznika za 6tys to zwrotu ma 4.5 tys i bedzie miał pelen zwrot do 9ha. Jesli ma mniej hektrów niz 9 to tez ma pełen zwrot ale nie 4,5tys tylko ilosc hektrow razy 500zł. Czyli do 5ha dostanie 2,5tys

Dokładnie.

Jak chłop ma zarabiać, jak takich prostych rzeczy nie rozumie...

Opublikowano (edytowane)

3 minuty temu, Mario81 napisał:

No dokładnie... Jak ma co najmniej 9 ha to dostanie te 4,5 tys do tej tony... 

A jak ma tylko 5 ha to dostanie tylko 2,5 tys 

Opublikowano

Coś nieprawdopodobnego, jak można być takimi tępymi ludźmi.

1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

No dokładnie... Jak ma co najmniej 9 ha to dostanie te 4,5 tys do tej tony... 

Weź nie rób z siebie klauna.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v