Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Karol6130 napisał:

Te dopłaty to są dobre dla tych co kupili po cenach około 3000, nawet taniej. 

Teraz to już praktycznie nie ma znaczenia

Większy wpływ na podjęcie decyzji o zakupie nawozów ma teraz pogoda niż te domniemane 500

Tu jeszcze nie wiadomo jaka ta średnia cena zostanie podana od której będą dopłacać różnice...

🤔

No tu trza wydać żeby dostać więc to jest naciąganie na zakup drogich nawozów i tyle... 

A nie żadna pomoc tak naprawdę 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
11 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Dostaniesz  max to co wynika z ha... a nie więcej jak przepłaciłeś za nawozy na podstawie faktur... Jak nie kupiłeś to kiszka i tyle... 

Ja mam limit na ha przy tych stawkach około 20 tys.... I tera mam mieć o tyle przepłacone nawozy żeby to dostać.... 

To czyli np ktoś ma 10 ha i za 5000 ponad ma mieć kupione nawozy? 

Opublikowano (edytowane)

Przepłacone po wyższej cenie o te 5 tys.... 

Jak kupiłeś przykładowo po 3 tys tone a bedo dopłacać pow.... 1500zl tona.... To musisz mieć  kupione ponad 3 tony po 3 tys... Czyli za około 10 tys... 

Opublikowano

Wnioski o dopłaty do nawozów można składać w ARiMR już od 25 kwietnia br.

Gdzie i od kiedy można składać wnioski na dopłaty do nawozów?

Wniosek o dopłaty do nawozów należy złożyć w ARiMR na formularzu opracowanym i udostępnionym przez Agencję na jej stronie internetowej.

Jak poinformował na dzisiejszej konferencji prasowej w Załężu Dużym Henryk Kowalczyk, wicepremier i minister rolnictwa i rozwoju wsi - wnioski o dopłaty do nawozów będzie można składać w ARiMR już od najbliższego poniedziałku, czyli od 25 kwietnia br.

Opublikowano

To trzeba kupić drugi nawóz, będzie na drugi rok 😂

Właśnie, ciekawe co będzie z tymi co kupili na jesieni, a teraz kupili drugi raz na drugi rok, po w miarę nie tak dużych cenach. 

Żeby dostać dopłatę to złożą tą wyższą fv, ale mogą dojść do tej mniejszej i oskarżyć o wyłudzanie 

• Haha 1
Opublikowano

Czytałem właśnie artykuł na farmerze, że wnioski, faktury itp. ani słowem o minimalnej ilości nawozu na ha. Wydaje mi się że wystarczy udowodnić fakturami wzrost ceny nawozu a państwo dorzuci odda nam do 500zł od ha 

• Thanks 1
Opublikowano
13 minut temu, HF86 napisał:

jak dla połowy polski onw zabrali albo sztuk 10 z młodzieży i krow zabrali to po cichutku. a tu każde wiadomośći będą ta propagandę pompować. 

Mi zabrali onw no ok pal licho na ornych i łąki na gruntach ornych ale zabrali też na terenach zalewowych przez rzekę i tam jak się jedzie kosić to trzeba uważać żeby maszyn nie utopić albo coś połamać i to mnie boli bo przez miedze inna wieś i dali im większą stawkę onw.  I to jest sprawiedliwość zrobić byle jak aby szybko

• Haha 1
Opublikowano

ludzi zaslepili tymi dopłatami, 500tkami 13nastki i ru..... aż was kukle będą swędzieć. I naród się cieszy jak głupi i jak te pelikany "dej,dej, dej"

Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

No tak to wykombinowali żeby nawozy jeszcze sprzedać po wysokich cenach... 😁

Kto będzie to sprawdzał chłopie.... Masz kupować drogo i będzie kaska i tyle 

Odrazu mogą nie sprawdzić, ale za rok, "mafia wyłudzająca" się przyda.

Ja już widzę te paski, materiały. 

Będzie co pokazywać w tv, a sukces potrzebny, a i wyborca będzie pamiętał że oszusta zatrzymali 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

No ale przecież dostaniesz tylko różnice z tony co przepłaciłeś.... A jak tanio to nic.... Wiec co tu za wyłudzania widzisz? 

No nie powinno tego być.... Ale dajom trza brać bo się należy 😁

2 minuty temu, HF86 napisał:

ludzi zaslepili tymi dopłatami, 500tkami 13nastki i ru..... aż was kukle będą swędzieć. I naród się cieszy jak głupi i jak te pelikany "dej,dej, dej"

Opublikowano

Proszę się tym nie sugerować, ale nadal mi te "faktury" brzydko pachną.

Na stronie Komisji Europejskiej napisano, że ma być dopłata bezpośrednia do ha.

Na stronie ministerstwa i agencji o dopłatach do nawozów żadnego info, choć o emeryturach już wywiesili.

Wiadomo też, że projekt rozporządzenia z marca nie może wejść w życie w opublikowanym brzmieniu, ponieważ pomoc dla zakładów azotowych i handlarzy nawozami  tam określona miała być ze srodków covidowych na co nie uzyskano zgody.

Nie wiem czy usłyszeliście ale premier powiedział, że dopłaty są po to aby cena zboża nie wzrosła😄

Opublikowano

zobaczycie jak postrajkujecie w ciężkich czasach. gdzie przeciętna emerytka czy patus napluje wam w twarz że chleb 15 zł. a doplatow przecież non stop dostawali. 

zwala całą drożyznę na pazernych rolników. już ta narracja trwa od dawna. 

Opublikowano
13 minut temu, HF86 napisał:

zobaczycie jak postrajkujecie w ciężkich czasach. gdzie przeciętna emerytka czy patus napluje wam w twarz że chleb 15 zł. a doplatow przecież non stop dostawali. 

To zostań rolnikiem miastowy patusie albo pseudorolniku 

14 minut temu, HF86 napisał:

Zazdrość nie zna granic 

Opublikowano
7 minut temu, rolnik039 napisał:

To zostań rolnikiem miastowy patusie albo pseudorolniku 

chyba Cię ten moherowy berecik ciśnie w główkę.

Wyjdz trochę w ludzi i posłuchaj jakie są nastroje społeczne. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v