Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
13 minut temu, Strongman napisał:

Saletra 4600 saletrzak 4400 a rsm 32 3600.Rsm najkorzystniej wychodzi.A znowu 200 zł różnicy pomiędzy saletrą a saletrzakiem:D kto kupi ten saletrzak.

kupują bo po saletrzaku zboże nie wylega 😄

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)

Ale to nic szczujna i tak wbije do głów pisiorom, że jest lepiej bo dają. W zasadzi każda dziedzina produkcji oprócz bydła to widać, że rentowność maleje.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
16 minut temu, hubertuss napisał:

Ale to nic szczujna i tak wbije do głów pisiorom, że jest lepiej bo dają. W zasadzi każda dziedzina produkcji oprócz bydła to widać, że rentowność maleje.

Tu się z tobą zgodzę jeśli chodzi o ceny płodów rolnych a zakup nawozów . nie każdy jednak nabiera się na szczujnię a rolnicy to w większości wyborcy PIS i tak się zastanawiam co w związku ze spadkiem opłacalności w gospodarstwach PIS na to . 

Opublikowano

Przecież galan upojony propaganda pisuaru nie potrafi racjonalnie i samodzielnie myśleć a co dopiero liczyć . Kolega sprzedawał byka na początku roku ok 900kg to mu ponad 10500 wyszedł .Więc 1.5 byka to ok 15 tys /4.5saletra to 3.33t.

Opublikowano
4 godziny temu, miwigos napisał:

I co byś wywalczył ?

A PO jak dymało to cię nie bolało 

W dymaniu i złodziejstwie to PO przy PISie to nawet nie przedszkolaki, żłobek co najwyżej. I nie mów, ze tego nie widzisz.

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
hubertuss napisał:

2 godziny temu, miwigos napisał:

I co byś wywalczył ?

A PO jak dymało to cię nie bolało 

Za po tak ceny nie szalały. Nie było takiego socjalizmu i rozdawnictwa. Co  tego, że pis daje 13 emerytury i inne plusy jak my musimy na to płacić. Co ty myślisz, że ta forsa na to z nieba leci? Nierobom jest lepiej i tym co przy korycie. A reszta musi bulić. Zresztą co z tego, że dają jak już to inflacja rozkręcona w dużej mierze przez pis zjadła. Przypominam, ze przed wojną było już chyba ponad 8 %.

Idź na inny temat bo zaraz Bartek tutaj wpadnie i zrobi rozsady 🤭

Opublikowano
13 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Tu się z tobą zgodzę jeśli chodzi o ceny płodów rolnych a zakup nawozów . nie każdy jednak nabiera się na szczujnię a rolnicy to w większości wyborcy PIS i tak się zastanawiam co w związku ze spadkiem opłacalności w gospodarstwach PIS na to . 

Telewizji nie oglądam praktycznie, PIS wybierałem, kredytów nie mam, nawozy npk  kupione na 1,5 sezonu do przodu, azoty na Pół sezonu do przodu, sól fosfor też kupione.

Stan gospodarstwa jest uzależniony od preferencji wyborczych czy od tego co robisz i jak robisz?

Nie mniej ze względu na politykę próbującą wedle mojej oceny za wszelką cenę wciągnąć nas w wojnę oraz za to jak beszczelnie postąpili z tematem dopłat do nawozów już mojego głosu nie dostaną.

Opublikowano

Faktycznie pis przebił wszystkich budując swoją kampanię na arogancji i ignorowaniu przepisów .Świetny przykład mamy w Smoleńsku jak Jarek krzyczał kto będzie ingerował w organizację lotu do Smoleńska będzie uznany za ....doczytajcie sobie w internecie . Musieli za wszelką cenę być w Smoleńsku bo toczyła się kampania i Tusk był tam kilka dni wcześniej.

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Telewizji nie oglądam praktycznie, PIS wybierałem, kredytów nie mam, nawozy npk  kupione na 1,5 sezonu do przodu, azoty na Pół sezonu do przodu, sól fosfor też kupione.

Stan gospodarstwa jest uzależniony od preferencji wyborczych czy od tego co robisz i jak robisz?

Nie mniej ze względu na politykę próbującą wedle mojej oceny za wszelką cenę wciągnąć nas w wojnę oraz za to jak beszczelnie postąpili z tematem dopłat do nawozów już mojego głosu nie dostaną.

Pomoc dla uchodźców. Rządowi brakuje pieniędzy - Money.pl

To o dopłatach do nawozu trzeba zapomnieć.

Opublikowano
17 minut temu, Agrest napisał:

Ty tak na prawdę czy piszesz aby tylko wkur*** innych? 

Opublikowano
15 minut temu, Agrest napisał:

za to jak beszczelnie postąpili z tematem dopłat do nawozów już mojego głosu nie dostaną.

Nie przekreślał bym jeszcze szans na dopłaty , jak przytulisz te 25 000 zł to co do głosowania jeszcze zmienisz zdanie .

Opublikowano
38 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Jak to co pis na to? Wzmocni propagandę i oszukiwanie ludzi.

21 minut temu, tommy66692 napisał:

Ja myślę że jedni drugim nie ustępują 

Za po nie było jawnego przelewania pieniędzy na fundacje założone przez rodziny. Nie było wyprowadzania forsy na granty gdzie brat przyznawał bratu. Nie było giga przekrętów na respiratorach i tym podobne. W skali złodziejstwa pis przebił wszystkie poprzednie rządy. Za po nie było tak ,że wszyscy posłowie z wierchuszki zasiadali jak jeden w spółkach czy innych radach zarabiając po kilkadziesiąt tys zł.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

Jeśli komuś srebrniki przykryły by oczy i nie zauważył że nawóz podrożał z 1000 zł do 4500 i oni chcą nam dopłacić 1500 do tony to dalej jesteśmy 2000 do tyłu. O ile część podwyżek można zawdzięczać wojnie to głupota i rozdawnictwo  dopełniło resztę  . Dobrze wydaje się cudze pieniądze i cytuje Rostowskiego  w momencie gdy drukarki i podwyżki idą pełną parą aby utrzymać socjal który na niego głosuje.

• Like 4
Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Jak to co pis na to? Wzmocni propagandę i oszukiwanie ludzi.

Za po nie było jawnego przelewania pieniędzy na fundacje założone przez rodziny. Nie było wyprowadzania forsy na granty gdzie brat przyznawał bratu. Nie było giga przekrętów na respiratorach i tym podobne. W skali złodziejstwa pis przebił wszystkie poprzednie rządy. Za po nie było tak ,że wszyscy posłowie z wierchuszki zasiadali jak jeden w spółkach czy innych radach zarabiając po kilkadziesiąt tys zł.

Co do  nawozów , pis na minus ale gospodarka na plus , socjal na plus , bezrobocie na plus a bycie tylko anty pisem jat ty nic ci nie da .

Opublikowano
8 minut temu, Mikua napisał:

Ty tak na prawdę czy piszesz aby tylko wkur*** innych? 

A co Ci tu nie pasuje?

8 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Nie przekreślał bym jeszcze szans na dopłaty , jak przytulisz te 25 000 zł to co do głosowania jeszcze zmienisz zdanie .

Mylisz się i to bardzo. 

A dopłatę oczywiście wykorzystam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v