Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po cholerę karmicie tego mitomana, tylko tematy zaśmieca swoimi urojeniami.. Jakaś niedowartościowana jednostka społeczna...

Opublikowano

O następny co w jęzor sobie przydeptuje .Po to Pan Bóg dał baranom widły żeby gnój do końca życia przerzucały!!!

4 minuty temu, Strongman napisał:

kto.

Jak kto Ja to taka wiejska przypadłość -Żyd się modli Panie Boże dałeś jemu daj i mnie (i dostaje) a rolnicy modlą się  Panie Boże jak masz dać jemu i mnie to lepiej żebyś ne dał  nikomu .A druga to.Pali się stodoła sąsiada niby nie moja a jak cieszy jest gorąco ale pójdę się ogrzać -Takie k**wy mieszkają na wsi i chcą mieć lepiej w życiu - Putin im wyrówna 

• Confused 1
Opublikowano
2 godziny temu, drobny napisał:

Ale to są jakieś jaja ,,Do polskich rolników miałoby trafić ok. 135 mln euro (635 mln zł). By pomóc im w przetrwaniu kryzysu'' też dlatego w oficjalnych kanałach panuje głęboka cisza jak na razie, przecież nasi wyliczyli pomoc na 3,9mld zł coś ktoś posiada więcej szczegółów 

Opublikowano
23 minuty temu, RU68 napisał:

jak brak argumentów to idą buraki, chłystki

Jak cię widzą tak cię piszą 🤷 nie nazwałem ciebie chłystkiem. Burak bardziej jako stan umysłu... W tym całym swoim bogactwie jesteś biedniejszy niż ci się wydaje. No ale niech się wiedzie 🙋 odpuszczam. zmęczony jestem nie chce mi się szarpać, cały dzień musiałem przerzucać gnój za złoty pisiąt 🥴

Opublikowano
10 minut temu, Strongman napisał:

Pedro to się trochę ludzi cepia ale leje na niego i tyle.

I tak się da funkcjonować ? Lubię wyzwania ale zachowajmy poziom degrengolady aby była zrozumiała dla postronnych bo wątek się zatraca i nie wiadomo skąd ta dyskusja  

Opublikowano

Chciałem sprawdzić ceny nawozów w 2022 r , a trafiłem na dysputę , rozumiem być może powiązaną luźno z cenami nawozów , nie wiem , nie chce czytać bo wiem jakie emocje ludzie wylewają na siebie w niej. 

Opublikowano

Kolego trochę luzu już tłumaczę powiązanie  Cena nawozu to horror zakup w tej cenie to durnota i idiotyzm  - więc co innego pozostało jak nie demaskowanie idiotów a w swej chciwości i cwaniactwie  niektórzy co wtopili wyładowują się na innych a prorokowali upadek zakładów azotowych   

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, RU68 napisał:

Likwidacja hodowli w 1996 r to moje błogosławieństwo  -bo ja wiem czy papranina -za 10 000 dziennie mogę się paprać (każdy ma swoją godność i poniżej pewnej kwoty nie warto się paprać mnie warto(inni też by chcieli ale inwestycja ich przerasta ) )

Dziwne , obnosisz się ze swoją mądrością i bogactwem jak dziad co dorobił się torby, a nie kupiłeś normalnego nawozu w przyzwoitej cenie 🤔  kiedy było jeszcze wszystko względnie tanie

Opublikowano
8 godzin temu, Troker1979 napisał:

Ja mam 90 % użytków zielonych. 250zł/ha to wielki pic. 50 kg saletry za to kupię przy tych cenach jak dobrze liczę. To lepiej na cele humanitarne to przeznaczyć w obecnej sytuacji.

Niby mało ale ciesz się, że w ogóle. Poza tym to nie ma być dla ciebie nawóz za darmo tylko ma ci zrefundować podwyżkę. Lub chociaż jej część.

8 godzin temu, ws71 napisał:

Ale to są jakieś jaja ,,Do polskich rolników miałoby trafić ok. 135 mln euro (635 mln zł). By pomóc im w przetrwaniu kryzysu'' też dlatego w oficjalnych kanałach panuje głęboka cisza jak na razie, przecież nasi wyliczyli pomoc na 3,9mld zł coś ktoś posiada więcej szczegółów 

Teraz będą różne kwoty padać bo to tez polityka jest a rolnicy to wyborcy.

7 godzin temu, yooo napisał:

Chciałem sprawdzić ceny nawozów w 2022 r , a trafiłem na dysputę , rozumiem być może powiązaną luźno z cenami nawozów , nie wiem , nie chce czytać bo wiem jakie emocje ludzie wylewają na siebie w niej. 

Tutaj tego nie sprawdzisz. Na składach cenowa wolna amerykanka. A i ceny producenta z dnia nadzień inne. Ja pytałem na jednym składzie u siebie o poli 6 to mi znajomy powiedział, ze po 4 tys sprzedawał.  Trzy dni później dzwoniłem na inny skład w innej sprawie i przypadkowo o poli 6 zapytałem. Mieli dwie palety ostatnie po 3650 w tym samym mieście. Chcesz wiedzieć ceny dzwoń lub jedź na składy.

Opublikowano

Nie każdy ma możliwości na miliony kredytu, nie każdy się urodził w bogatej rodzinie i nie jest łatwo się czegoś dorobić. Czasem trzeba podciągnąć rękawy, złapać za widły i zrobić to co nie jest najprzyjemniejsze. Wyśmiewanie się że Ty masz lepiej jest nie na miejscu i nie czuje się idotą że kupiłem saletrę po 3 tyś, masz możliwość to bądź dobrym człowiekiem i podziel się swoim nawozem po kosztach produkcji, w USA jakiś milioner tankował ludziom paliwo za darmo a Ty jako milioner mógłbys oddać parę ton azotu.

Za wczasu bym się nie cieszył z aparatury bo ktoś Cię podpierd..li i za taką aparaturę możesz beknąć, chyba że masz to legalnie jako przetwarzanie produktów azotowych. Czasem lepiej siedzieć cicho jak się coś uda ominąć,  nic nie mam do Ciebie ale trochę powstrzymaj się z tym chwaleniem bo nieprzyjemnie się to czyta.

Cena saletry na dziś to 4500zł/t

Obecnie szukam mocznika bez inhibitora, jest jakiś 40 N+S nadaje się to do opryskiwacza?

Opublikowano
8 godzin temu, RU68 napisał:

I tu cię boli "  bo uważa się za bogacza."to że są tacy co nie boją się ryzykować i dzięki temu potrafią generować zysk to twoim zdaniem przestępstwo .Kolego tak zarobiłem już miliony i też miliony straciłem ale jakieś  miliony zostały .I nie boję się w coś zainwestować w coś co  niesie nadzieję dochodu a nie pewność dochodu -Kupiłem uff za prawie milion i zrobiło się z tego na dziś razy 3 każdy mógł ( w instalację poszło raptem kilkadziesiąt tyś ) i co twoim zdaniem to przestępstwo 

A jak brak argumentów to idą buraki, chłystki 

Skoro kupiłeś za milion to masz w tysiącach ha, nie lepiej było kupić przed żniwami po 1200  saletre i nie mieć problemu i nie porównuj do obecnych cen bo połowa azotu to już wysiana , na dniach wiekszość będzie wysiana, duże gospodarstwo kupuje wcześniej nawozy

Opublikowano
51 minut temu, Ursus932 napisał:

Dziwne , obnosisz się ze swoją mądrością i bogactwem jak dziad co dorobił się torby, a nie kupiłeś normalnego nawozu w przyzwoitej cenie 🤔  kiedy było jeszcze wszystko względnie tanie

Gdzie się obnoszę ?-dawaj cytat .Pytają to odpowiadam a że odpowiedzi frustrują i wywołują zawiść to nie moja wina  . Będąc na zachodzie idąc przez wieś tamtejsi mieszkańcy są dumni że sąsiedzi mają nowoczesny sprzęt i opowiadają z podziwem a u nas idzie taka gadka popatrz- ten złodziej i kutas dorobił się nie wiadomo w jaki sposób najlepiej żeby zdechł (to Polskie postrzeganie świata )  i muszą minąć pokolenia aby zmieniło się postrzeganie .A rolnik rolnikowi wilkiem a chcecie szacunku mieszkańców miast ?

30 minut temu, miwigos napisał:

Skoro kupiłeś za milion to masz w tysiącach ha, nie lepiej było kupić przed żniwami po 1200  saletre i nie mieć problemu i nie porównuj do obecnych cen bo połowa azotu to już wysiana , na dniach wiekszość będzie wysiana, duże gospodarstwo kupuje wcześniej nawozy

Tak zgadzam się przespałem ale dałem sobie radę i nie żałuję że tak wyszło jest jeszcze więcej plusów wykorzystania oleju ale nie będę  tych zawistnych  wk***iać  

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, RU68 napisał:

Kolego trochę luzu już tłumaczę powiązanie  Cena nawozu to horror zakup w tej cenie to durnota i idiotyzm  - więc co innego pozostało jak nie demaskowanie idiotów a w swej chciwości i cwaniactwie  niektórzy co wtopili wyładowują się na innych a prorokowali upadek zakładów azotowych   

Trochę chyba przesadzasz. 90% rolników co kupiło może nie 100% a 50% nawozów bo drogie to ,,idioci" ?  Potem piszesz że w Polsce rolnik rolnikowi wrogiem. Do którego grona dołączyłeś takim wpisem?

Kogo stać to kupuje i nie ma co zazdrościć. Ty kombinujesz z uff i dobrze, masz możliwości i Ci wychodzi to na + to fajno👍 

Co do upadku zakładów azotowych, to jak zostaną obecne ceny N a zboża stanieją to dla mnie mogą spier...🙋‍♂️ 

Opublikowano

Nie chodzi o zawiść tylko o sposób przekazania informacji. Ja nikomu niczego nie zazdroszczę choć nie ukrywam że podobają mi się nowe maszyny i pochwalę sąsiada czy kolegę. Gdyby nie było uff siedział byś w innym miejscu niż teraz z podkulonym ogonem, nie wszystkim się opłacają takie operacje bo jak piszesz to kilkadziesiąt tyś zł, a możliwe że za 4 lata nie będzie uff albo zdrożeje do tego stopnia że nie będzie się opłacało.

Opublikowano (edytowane)

Ru68 kupił UFF i to jego sprawa. Czasami trzeba wyskoczyć z kasy, żeby była zabawa. Dlaczego nie kupił w lato po 1200? A dlaczego 90 procent składów nie kupiło? A dlaczego 95 procent rolników nie kupiło? Bo wydawało się wtedy, że to drogo? A co jeśli nawozy nie stanieją lub ich nie będzie? Może RU68 będzie jedynym w kraju z opracowaną technologią uzdatniania UFF i będzie kasował aktualnych cwaniaków i krzykaczy jak trzeba.

Pozdro dla odważnych.

Edytowane przez Peron
  • Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

Ciekawe czy takie faktury przejdą. Była kupowana polifoska 6, a na fakturze pisze ,,Nawóz NPK'', albo zamiast Tarnogran PK 12-23, pisze  ,,Nawóz PK''.

DSCN0935.JPG

Opublikowano
10 godzin temu, gustaww napisał:

Nie każdy ma możliwości na miliony kredytu, nie każdy się urodził w bogatej rodzinie i nie jest łatwo się czegoś dorobić. Czasem trzeba podciągnąć rękawy, złapać za widły i zrobić to co nie jest najprzyjemniejsze. Wyśmiewanie się że Ty masz lepiej jest nie na miejscu i nie czuje się idotą że kupiłem saletrę po 3 tyś, masz możliwość to bądź dobrym człowiekiem i podziel się swoim nawozem po kosztach produkcji, w USA jakiś milioner tankował ludziom paliwo za darmo a Ty jako milioner mógłbys oddać parę ton azotu.

Za wczasu bym się nie cieszył z aparatury bo ktoś Cię podpierd..li i za taką aparaturę możesz beknąć, chyba że masz to legalnie jako przetwarzanie produktów azotowych. Czasem lepiej siedzieć cicho jak się coś uda ominąć,  nic nie mam do Ciebie ale trochę powstrzymaj się z tym chwaleniem bo nieprzyjemnie się to czyta.

Cena saletry na dziś to 4500zł/t

Obecnie szukam mocznika bez inhibitora, jest jakiś 40 N+S nadaje się to do opryskiwacza?

W roku 1994 przez tydzień nie miałem dosłownie na chleb więc teoria bogatej rodziny odpada .A robiłem już w życiu różne rzeczy począwszy od uboju własnych świń (lata 85 -92) budowałem jako podwykonawca autostradę,  odśnieżałem markety -ale zawsze wyceniałem usługi aby zarobić a nie zajechać sprzęt .Z wyśmiewaniem zacznij od miejsca gdzie prowokują mnie a jak odpowiadam na prowokację (językiem prowokacji to się nie podoba? ) czyli jak mnie kopią to ok jak ja kopnę od niechcenia to krzywda?Podobnie było rok 2000 fundusz Sapard znajomi mnie wyśmiewali- idiota liczy na nowe maszyny my poczekamy aż odwiedzi go komornik i kupimy na licytacji następnie SPO dokładnie to samo Prow już miny zrzedły wyśmiewania nie było - wszyscy mogli próbować ale opracowanie wniosku za papier płacić 3000 ? dopiero obudzili się po 2011r ale dla relaksu pisanie donosów na mnie  .Tak to też przeżyłem i to kilkadziesiąt kontroli .Tak że tego że mnie ktoś "podpierdoli "się nie boję bo zanim idę do kibla na wszelki wypadek zgłaszam do odpowiedniego organu .Nauczyli mnie porządku i dobrze jest porządek jest papier dosłownie na wszystko . Jak w 2003 złamałem kręgosłup to "koledzy "już dzielili między sobą pola  o dziwo przeżyłem .Do odważnych świat należy ale trzeba myśleć i przewidywać a nie daremnie kłapać jak stare baby konkludując było różnie ale o dziwo jakoś poszło .i jest lepiej niż dobrze ale do B.dobrze jeszcze brakuje -nic nie przyszło samo nic nie spadło z nieba a charakter utwardzili mi właśnie przemądrzałe bambry i tak odwrotnie proporcjonalnie im błyskotliwszy i zaczepny wpis tym mniejsza inteligencja i samodzielność  

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, RU68 napisał:

W roku 1994 przez tydzień nie miałem dosłownie na chleb więc teoria bogatej rodziny odpada .A robiłem już w życiu różne rzeczy począwszy od uboju własnych świń (lata 85 -92) budowałem jako podwykonawca autostradę,  odśnieżałem markety -ale zawsze wyceniałem usługi aby zarobić a nie zajechać sprzęt .Z wyśmiewaniem zacznij od miejsca gdzie prowokują mnie a jak odpowiadam na prowokację (językiem prowokacji to się nie podoba? ) czyli jak mnie kopią to ok jak ja kopnę od niechcenia to krzywda?Podobnie było rok 2000 fundusz Sapard znajomi mnie wyśmiewali- idiota liczy na nowe maszyny my poczekamy aż odwiedzi go komornik i kupimy na licytacji następnie SPO dokładnie to samo Prow już miny zrzedły wyśmiewania nie było - wszyscy mogli próbować ale opracowanie wniosku za papier płacić 3000 ? dopiero obudzili się po 2011r ale dla relaksu pisanie donosów na mnie  .Tak to też przeżyłem i to kilkadziesiąt kontroli .Tak że tego że mnie ktoś "podpierdoli "się nie boję bo zanim idę do kibla na wszelki wypadek zgłaszam do odpowiedniego organu .Nauczyli mnie porządku i dobrze jest porządek jest papier dosłownie na wszystko . Jak w 2003 złamałem kręgosłup to "koledzy "już dzielili między sobą pola  o dziwo przeżyłem .Do odważnych świat należy ale trzeba myśleć i przewidywać a nie daremnie kłapać jak stare baby konkludując było różnie ale o dziwo jakoś poszło .i jest lepiej niż dobrze ale do B.dobrze jeszcze brakuje -nic nie przyszło samo nic nie spadło z nieba a charakter utwardzili mi właśnie przemądrzałe bambry i tak odwrotnie proporcjonalnie im błyskotliwszy i zaczepny wpis tym mniejsza inteligencja i samodzielność  

tak z ciekawości. co Cię skłoniło, by teraz to wszystko opisać?

Opublikowano (edytowane)

Jak pisałem nic do ciebie nie mam. Brawo że potrafisz sam się odnaleźć jak czytam w każdej branży, takich ludzi brakuje. Za parę lat będziesz pracował w przemyśle zbrojeniowym  a później hmm może będziesz kierownikiem budowy CPK.  Zapomniałem że teraz jesteś wielkim  rolnikiem z tysiącem ha i stałeś się właśnie takim przemądrzałym człowiekiem. Świat zacznij naprawiać od siebie.

Edytowane przez gustaww
Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

Bo mnie wkur.... że wszystko spadło mi z nieba a jest akurat odwrotnie tyle że trzeba myśleć a nie cwaniaczyć przed klawiaturą a jak brak argumentów to wyzwiska - też potrafię ale sztuką jest się powstrzymać choć nie zawsze idzie

• Like 5
  • Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy napisał:

Warto czytać takie historie a nie narzekać nonstop jak to źle i spędzać czas pod GS. Jak w bibli przypowieść o talentach ten co je pomnożył ten był wynagrodzony przez Boga a leń co talent zakopał został zganiony. Amen

• Like 3
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v