Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli uważasz że lepiej żebym nie siał kukurydzy na kieszonkę na słabej ziemi 

Super podejście, krową pokaże cennik nawozów, właściwie to i tego nie zobaczą. 

Sprzedaż nawozów wstrzymana. 

Opublikowano (edytowane)

gaz styczeń/luty kosztował średnio 400pln/MWh na TGE, obecnie jest to od 800-1200, niech lepiej wstrzymają produkcję niż mają produkować po takich cenach, spadnie masowo pobyt na rynku i cena na gaz też.

Edytowane przez Tigon
Opublikowano
1 godzinę temu, jurek1 napisał:

Wczoraj rozmawiałem z znajomym handlowcem od Kuczyńskiej Zamość .Powiedział że w tym roku mają rekordową sprzedaż nawozów za jego dwudziesto letniej pracy w tej firmie .

Jak rozumiem, chodzi o ich łączną wartość, a nie ilość ton.🤔

Opublikowano
7 minut temu, hardkor113 napisał:

Miałeś nie kupować azotu w tej cenie.Skąd taka zmiana decyzji?

Nie kupowałem w święta i czekałem do marca z nadzieją że sytuacja się  poprawi, ostatecznie Kupiłem połowę tego co musiałem, szkoda mi rzepaku o który dbałem do tej pory, mam nadzieję że chociaż koszty się zwrócą. 

• Like 1
Opublikowano

Sąsiad nic nie kupił (kilka metrów sieje bo tylko hektar zostawił, reszta w dzierżawe) to pytałem o cenę, nic nie wiedzą o podwyżkach, żadnych nawozów azotowych npk nie mają, jest wapmag 😂

Opublikowano
18 minut temu, GRZES1545 napisał:

Nie kupowałem w święta i czekałem do marca z nadzieją że sytuacja się  poprawi, ostatecznie Kupiłem połowę tego co musiałem, szkoda mi rzepaku o który dbałem do tej pory, mam nadzieję że chociaż koszty się zwrócą. 

Koszty jak koszty, będziesz wiedział ile w plonie da. 

Opublikowano (edytowane)

Bielafoska to dobry nawóz? Sporo tańsza od polifoski, a skład podobny. 

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Koszty jak koszty, będziesz wiedział ile w plonie da. 

W obecnej sytuacji gospodarczej, rzepak pewnie pierwszy rok i ostatni, chyba że ceny wrócą do takich jak rok temu.

@Pafnucy bardzo dobry, jak dla mnie fajniej się rozkłada niż Polifoska.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
jednorodna granula czy mix ,?
Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

W obecnej sytuacji gospodarczej, rzepak pewnie pierwszy rok i ostatni. 

@Pafnucy bardzo dobry, jak dla mnie fajniej się rozkłada niż Polifoska.

To dobrze, bo kupiłem kulka woreczków po 2800 tona

Opublikowano

byłem dziś na składzie nawozowym, to istne szaleństwo kolejki jak cholera i ludzie pytają czy jest saletra, a nie że drogo

wczoraj zamówiłem rsm32 po 3340, a dzisiaj 4260 i zostało tylko kilka ton, a nowego nie będzie.

Opublikowano
5 minut temu, FarmerDyzio napisał:

jednorodna granula czy mix ,

A nawet nie zwrócilem uwagi. Zobaczę poźniej

Opublikowano
14 godzin temu, matiuzetor napisał:

ja osobiście dziś byłem u znajomego co 30 lat ojciec i ja kupujemy u niego sprzedaje mu zboże i co mi rano powiedział żebym podjechał i jest dla mnie nawóz no to ja traktor przyczepa jestem na placu i mówię tak jak zawsze że daj mi płatność na 2 miesiące a on do mnie ze nie da rady bo przyjeżdżają ludzie z daleka i gotówką od ręki to ja mu ze niech sobie z nimi prowadzi interesy już zemną nie będzie handelku i w ciągnik i do domu na pusto

znajomy kupuje nawozy i pasze u jednego dystrybutora, dzwonił a on do niego że tylko stałym klientom a znajomy dobrze wiedzieć że nie jestem stałym klientem xD  

Inny znajomy u tego samego w poniedziałek zamówił nawozy, dzisiaj po nie zajechał a ten mówi że nie ma xD

Opublikowano

W piątek większość składów nie miała nawozów wszytko jechało i nie mogło dojechać i dojechalo po nowych cenach. Wszyscy do okola dbają żebyśmy za dużo nie zarobili na chwilowym skoku płodów. 

Orientowaliście się jak ceny oprysków się mają? 

Opublikowano

nie mają konkurencji ze wschodu to ułańska fantazja ponosi. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v