Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, mysza103 napisał:

A tu na tym forum są takie asy , które uważają że w Polsce wszelaka hodowla może paść , a zboże się wywiezie za granicę . Teraz mamy przedsmak tego jak by to było . Porty puste , a zboże by się kisiło w magazynach , no chyba że by się pojawił jakiś Staszek po 500 , tylko po co mu to zboże skoro też by nie miał hodowli

Ps. Ostatnich parę postów mnie zmyliło i myślałem że pisze w cenach zbóż 

Te ASY to przeważnie z poniemieckich ziem. Wiedzą że niemcy od nich wezmą zboże bo inaczej ugorem by to leżało.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Cena RSM -32 jest w cenie 2700 zł ale w środę 16 lutego ma być nowa dostawa tańsza ale nie wiedzą ile przynajmniej tak powiadają wiec zobaczymy .

W jakiej firmie ?

Opublikowano
33 minuty temu, Jurniczek napisał:

Te ASY to przeważnie z poniemieckich ziem. Wiedzą że niemcy od nich wezmą zboże bo inaczej ugorem by to leżało.

A to ciekawe skoro Wielkopolska,Kujawsko-Pomorskie mają jedne z największych obsad zwierząt na 100 ha użytków rolnych

Opublikowano
17 minut temu, ws71 napisał:

A to ciekawe skoro Wielkopolska,Kujawsko-Pomorskie mają jedne z największych obsad zwierząt na 100 ha użytków rolnych

Prawda. Jestem asem z Dolnego Śląska i moja produkcja idzie najczęściej na paszę dla drobiu do Wielkopolski.

Opublikowano
Bartek933 napisał:

To nie jest Anwil

W 2:40 jest siarczan amonu chyba, ale na opakowaniu jest Anwil 👀👀👀 Jezeli ukraińców stać na polskie nawozy, to nie tak źle tam 🤔🤔

Opublikowano
6 minut temu, kris91 napisał:

W 2:40 jest siarczan amonu chyba, ale na opakowaniu jest Anwil 👀👀👀 Jezeli ukraińców stać na polskie nawozy, to nie tak źle tam 🤔🤔

Zielone worki w magazynie to Anwil, to co rozsiewali tzn. niebieskie worki to coś innego

Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Podatek VAT był czysto pijarowy. Zamiast dopłaty można wprowadzić cenę maksymalną, wtedy by to coś dało. 

Na lokalnym składzie brak ruchu, ceny bez zmian 

Z takimi radami to się palnij w dekiel 

Opublikowano
1 godzinę temu, Murphys napisał:

Z takimi radami to się palnij w dekiel 

To licz na Dopłaty, a wtedy to cena na pewno nie wzrośnie. 

Dla mnie cena nawozu w tej chwili jest już bez znaczenia. 

Ludzie rozsieją drogi nawóz tylko po to żeby się nie okraść ze składników w ziemi. 

Zrobią to raz, może dwa. 

Opublikowano

4 tony to na wielu gruntach w pl dobry i stabilny wynik. A tutaj jakby w Polsce same kompleksy pszenne i klasy poniżej 3ciej nikt nie obsiewa 😂

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

1 godzinę temu, ZELKOW napisał:

https://youtu.be/qHwfvrDRJFw

Ukraina ruszyła z saletrą

Na pszenicę już sypią🤔 A u nas jeszcze  rzepaki czekają😬

I teraz pytanie, biedny naród a sypie już  saletrę po 700euro  za tonę? 

w komentarzach jeden z naszych zapytał ich czemu nie kupili Polskiej saletry z jednolitą większą granulą, to stwierdzili że zbyt wygórowana cena była Polskiej saletry a sypali 250kg/ha wielu się dziwiło że facet daje nawóz przy tych cenach

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, danielhaker napisał:

Które notowania gazu interesują Europę? 🤔

Przeważnie bieżące notowania gazu dotyczą okresu za 2-3 mies coś na kształt notowań Matiff, obecnie są realizowane kontrakty na poziomie ok 30$  za jednostke locco magazyn kupującego w Europie

Opublikowano
4 godziny temu, galan99 napisał:

jest takich kilku co pod pszenicę rzucą 100 kg poli 6 i 4 tony zbierają przy nawożeniu N 70 i jak to jest .

Koszta nie wielkie jak cena będzie zysk maja nie ma u was takich .

U mnie są tacy co od lat w ogóle nie dają PK, a koszą po 4-5 ton z ha. Czyli można i tak

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v