Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Dnia 8.02.2022 o 08:34, Dzikusss napisał:

Agrolok  dzwoniłem czy jest ta saletra po 2600 jest przy 10 tonach za 2920

Dnia 7.02.2022 o 14:57, Agrest napisał:

Kolega w sobotę mi mówił że agrolok ma parcie na sprzedaż saletry po 2650 więc to już 350 mniej niż lokalsi. 

Cytat

Agrolok dzisiaj oferta 2650pln za saletrę, gdybym wziął ponad 10 ton utargowane z 2950

Czyli jednak nie plotki tylko trzeba dobrze się targować 😮 , długo się Targowałeś czy mocno przekonywująco ?

Edytowane przez sebe1033
  • Haha 1
Opublikowano
17 godzin temu, Agrest napisał:

Z tego co pamiętam to @galan99 pisał że więcej jak 2200 nie da. Raz potem podał 2400.

Wczoraj kolega pisał mi że ma propozycję zaksanu za gotówkę 2600 więc już blisko

Podaj namiar bo u mnie ceny od 2800😑

Opublikowano
12 godzin temu, Takeda napisał:

Agrolok dzisiaj oferta 2650pln za saletrę, gdybym wziął ponad 10 ton utargowane z 2950

Czyli jednak nie plotki tylko trzeba dobrze się targować 😮 , długo się Targowałeś czy mocno przekonywująco ?

Opublikowano
49 minut temu, Pcheella napisał:

Podaj namiar bo u mnie ceny od 2800😑

Wielkopolska. Nr tel nie mam

Opublikowano (edytowane)

A w mojej Wielkopolsce 3000 i ni chu chu niżej kurde faja😑

Chyba, że to przy ilości całosamochodowej, taka to mnie nie interesuje.

Edytowane przez misio3p
Opublikowano
4 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

Tym co nie kupili 🤔

Tym co kupili po 1200

Dadza kazdemu, kto kupuje i nie kupuje

Chyba za te pieniadze zainwestuje w akcje  GA lepiej na tym wyjde hak na zakupie nawozow

4 godziny temu, sebe1033 napisał:

Jeszcze miesiac i ponizej 2 bedzie, ostatnio duzo sms z firm nawozowych dostalem z cennikami, 

Czyzby sraczka ale nie u rolnikow

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

za***iście ładnie wygląda nakupili drogich nawozów a ceny spadają na rzepak i pszenicę , czar prysł .

Nawozy tez potanieją sraczka nie wskazana .

Dzis rozmawialem z kierownikiem jednej z wiekszych firm paszowych na podlasiu, pszenicy maja do lipca

Jak ktos tanio sprzedal zboze , drogo  kupil nawozy, to rok za darmo bedzie robil

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, pawelek98 napisał:

Dzis rozmawialem z kierownikiem jednej z wiekszych firm paszowych na podlasiu, pszenicy maja do lipca

Jak ktos tanio sprzedal zboze , drogo  kupil nawozy, to rok za darmo bedzie robil

A w garbate aniołki wierzysz? Co miał ci powiedzieć chłopie. Czemuś głupi boś biedny czemuś biedny boś głupi

Matif +7 euro pszenica

Edytowane przez Mateusz1q
  • Like 1
Opublikowano

nasze paszarnie mało kupują bo i mało produkują. objetosciowych od groma to wszyscy tylko dodatki i koncentraty. pelnoporcowka słabiutko schodzi. 

nie będzie exportu to i za bezcen ziarko będzie. 

Opublikowano
12 minut temu, galan99 napisał:

za***iście ładnie wygląda nakupili drogich nawozów a ceny spadają na rzepak i pszenicę , czar prysł .

Jak na razie w cenach nie ma żadnej logiki. Wszystko podyktowane spekulacją. 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Mateusz1q napisał:

A w garbate aniołki wierzysz? Co miał ci powiedzieć chłopie. Czemuś głupi boś biedny czemuś biedny boś głupi

Matif +7 euro pszenica

A dlaczego mialbym nie wieżyć, jak Ciebie oszukują to twój problem,

Co miałem dla nich do sprzedania to sprzedałem

Co z tego ze 7 euro, moze byc i 70 ja napisalem na ile im pszenicy starczy

Opublikowano
9 minut temu, Mateusz1q napisał:

Matif +7 euro pszenica

no i co, że +7euro jak to i tak nie odbuduje spadów, bo za kilka dni spadnie jeszcze wiecej. 

obym sie mylił, bo magazyny jeszcze pełne. mam oferte na 1290, ale nie sprzedaje na razie.

Opublikowano
53 minuty temu, king12 napisał:

Ja jakbym wiedział że pszenica tylko w dół to bym w 24h wszystko wywiózł 😋

a ja jak bym wiedział jakie są szczęśliwe liczby to bym 24h puścił i miał wyje...e na to wszystko  🤑

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, pawelek98 napisał:

Ale Cię w uja robi !

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, jajonasz napisał:

Walicie konia do tego matifu, a to i tak  bez sensu. eksport leży i  lepiej żeby pszenica jeszcze u nas staniała to może coś się ruszy eksport i cene odbuduje inaczej  będzie bek w kwietniu czy maju, bo tego co jest ani paszarnie, ani młyny nie przejedzą.

NO nie wiem kolego u mnie idzie na niemcy bo mam do granicy 100 km. Tam matiif gra dużą rolę, zresztą fdw też zazwyczaj matifem się sugerują.  Do portu polskiego pojechało zboże z 10 lat temu. Jedno auto rzepaku w tym roku do brzegu  bo kierowca z międzynaródówki zjeżdżał. Ostatnie dwa tygodnie trzy telefony czy czegoś nie chcę sprzedać ...

Tak u nas może nie być ani jednego zwierzaczka, a i tak pszenicę ustala matif a nie paszarnie, zeszłego roku te paszarnie przebijały cenę w maju czerwcu z matifa bo im export sprzątnął. Zresztą wg. tego co piszą co niektórzy i spadków porodukcji zwierzęcej to odkąd jesteśmy w UE to powinniśmy dławić się zboże bo nie dość że hodowle wyniszczyli to i plony z ha wzrosły ...

Edytowane przez mtz55
  • Like 1
Opublikowano

Taką informacje ze paszarnia ma zapas towaru do lipca(pomijam  czy to prawda czy fałsz) mozna roznie interpretowac. Dlaczego tyle skupili jak cena spada? a moze kupili bo boja sie ze bedzie drożej? 

Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

To wkoncu wszyscy tu zginiemy czy będziemy żyć jakoś ?

Co do tych cen, to na mój prosty rozum,jakby miało tanieć zboże, nie robili by kontraktów na żniwa teraz po takiej cenie. Widocznie prognozy są takie że będzie droższa, jak nie w żniwa to po żniwach, ale nikt do tego nie będzie dokładał... 

Opublikowano
14 minut temu, szymon09875 napisał:

Co do tych cen, to na mój prosty rozum,jakby miało tanieć zboże, nie robili by kontraktów na żniwa teraz po takiej cenie. Widocznie prognozy są takie że będzie droższa, jak nie w żniwa to po żniwach, ale nikt do tego nie będzie dokładał... 

A kto ma dokładać jak nie chłop?

Opublikowano

Mam chlewnie na 7 tys w cyklu, tak więc trochę tego zboża zużywam...🙂 , niewiele ale trochę muszę dokupić , zawsze robię to po żniwach, nigdy nie kupuję później.

Mam  też mobilną mieszalnię pasz i z tego co mówią pracownicy to praktycznie wszędzie gdzie robią usługi są już od dawna zrobione zapasy.

Opublikowano
1 godzinę temu, Wicherek napisał:

Ale Cię w uja robi !

Człowieku dobry znajomy, rozmowa  dwóch 40 latków szanujących się, sprzedałem im konsumpcję  pytam jak paszówka ? odpowiada że mają duży zapas do lipca

czy wszędzie trzeba drugiego dna się doszukiwać, nie powiedział czy stanieje czy zdrożeje bo nie jest wróżka, kupować pewnie będą

napisz wam coś na temat zapasów to od razu atak, gdybym ci napisał że pusto mają i 400 ton konsumpcji na dobę mielą to lepiej by Ci było, 

robili mąkę i pasze jak pszenica była 600 i będą robić jak będzie po 2000

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v