Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
53 minuty temu, Agrest napisał:

Dziś gallan ma dzień pełnego pesymizmu😁

Ogólnie składy które przeczekały  cały sezon nawozowy licząc na obniżki mogą zakończyć sezon plajtą, bo doczekają się tych obniżek, niestety po tym jak zakupiły w tym roku drogi azot.

Kwestia jak mają umowy podpisane.

Ale słyszy się o obniżkach i zacznie się szukanie klienta.

Możliwe że Gallan doczeka się 2200 czy 2400.

Ponoć agrolok już 2650 oferuje saletrę. Ale niech ktoś zweryfikuje.

Naprawdę są przesłanki do tańszego nawozu? Trudno się tu połapać, bo lubicie tutaj sobie żartować :) Na pierwszą dawkę zakupiłem, na drugą się jeszcze wstrzymuję. Najgorzej, że warunków nie widać na horyzoncie, żeby wjechać z siarką i magnezem.

Opublikowano
43 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Sól coraz droższa z dodatkiem Polidapu już się chyba nie opłaci , Polifoska w jednej granuli wychodzi taniej .

Nie pytał się o Polidap, ja na ten rok zamiast Polidapu kupiłem superfosfat po 860 w sierpniu. Da się więcej i dobrze będzie.

Opublikowano
9 minut temu, pop129 napisał:

Naprawdę są przesłanki do tańszego nawozu? Trudno się tu połapać, bo lubicie tutaj sobie żartować :) Na pierwszą dawkę zakupiłem, na drugą się jeszcze wstrzymuję. Najgorzej, że warunków nie widać na horyzoncie, żeby wjechać z siarką i magnezem.

Jeśli koledzy wyżej prawdę piszą i mocznik nawet po 3300 to przesłanki do zniżek są. Kolega w sobotę mi mówił że agrolok ma parcie na sprzedaż saletry po 2650 więc to już 350 mniej niż lokalsi. 

Wcześniej ktoś pisał że mocznik na giełdzie pikuje.

To że to musi yebnàć to raczej pewne, tylko kwestia kiedy. Do tej pory myślałem że w tym roku kalendarzowym to nie nastąpi,  teraz już trochę inaczej to wygląda.

Ale ręki za prognozy uciąć sobie nie dam.

Pewnie wiele będzie zależało też od ceny zbóż. Jeśli ceny będą nadal spadać to zainteresowanie drogim nawozem będzie jeszcze mniejsze

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Jeśli koledzy wyżej prawdę piszą i mocznik nawet po 3300 to przesłanki do zniżek są. Kolega w sobotę mi mówił że agrolok ma parcie na sprzedaż saletry po 2650 więc to już 350 mniej niż lokalsi. 

Prawdopodobnie jutro będę na którymś ze składów po wapno to napiszę dokładnie, z pierwszej ręki info. 

Opublikowano

Jednak mogłeś kupić i kolejnego dnia odsprzedać mu po 3500. Obaj byście zarobili😁

Siejesz w tym tygodniu?

Miałem że w środę agregatem ruszę ale doyebało śniegiem I deszczem.

Opublikowano

Przed chwilą dzwoniłem na lokalny skład. 

W tamtym tygodniu miała być korekta cennika, ale zostało po staremu. 

Zaczeli powoli coś sprzedawać. Wożą małym autem po kilka worków. Pracownik mówił że klienci kupują 40-50 % tego co zazwyczaj. 

Ciekawe kiedy stanieje. 

Z końcem marca potrzebne będzie jakieś 1,5 t polifoski

Reszta w kwietniu. Jest czas. 

Opublikowano
22 minuty temu, Agrest napisał:

Wcześniej ktoś pisał że mocznik na giełdzie pikuje.

To że to musi yebnàć to raczej pewne, tylko kwestia kiedy. Do tej pory myślałem że w tym roku kalendarzowym to nie nastąpi,  teraz już trochę inaczej to wygląda.

Ale ręki za prognozy uciąć sobie nie dam.

Pewnie wiele będzie zależało też od ceny zbóż. Jeśli ceny będą nadal spadać to zainteresowanie drogim nawozem będzie jeszcze mniejsze

Agrolok jest dużą firmą i to jest pewne że  będzie miał i ma taniej dużo produktów taniej jak lokalsi. Pytać pytać i jeszcze raz pytać zanim coś kupimy a szczególnie środki ochrony roślin będą tańsze

Opublikowano
14 minut temu, Agrest napisał:

Jednak mogłeś kupić i kolejnego dnia odsprzedać mu po 3500. Obaj byście zarobili😁

Siejesz w tym tygodniu?

Miałem że w środę agregatem ruszę ale doyebało śniegiem I deszczem.

Ukraińce kupili po 4400🤣

Pada jak sam skur....yn ,jak by się przepowiednie sprawdziły to może kole niedzieli wjadę

Opublikowano

Na cały areał?

Czyli najdalej za dwa lata ich wykupisz?

Opublikowano
21 minut temu, Agrest napisał:

Na cały areał?

Czyli najdalej za dwa lata ich wykupisz?

Sprzedający mówił że auto,to wynikało by że na dwie dawki, szkoda że zapomnieli o pk🙄

Panie łony prędzej mnie wykupio,tam dwie emerytury i dwa zasiłki pielęgnacyjne 🤭

Opublikowano

świętokrzyskie:

RSM 32 -> 2800

saletrosan 26 -> big bag 2850-2900, w piątek był po 2800 ale w workach, dzisiaj w workach 2850

saletrzak 27 -> 2700

polifoska 6 -> 2750

kizeryt -> 2200 (tylko big bag)

korn kali -> 2200

Opublikowano
1 godzinę temu, Jurniczek napisał:

Agrolok jest dużą firmą i to jest pewne że  będzie miał i ma taniej dużo produktów taniej jak lokalsi. Pytać pytać i jeszcze raz pytać zanim coś kupimy a szczególnie środki ochrony roślin będą tańsze

Akurat Agrolok chemie ma nie najtańsza, 

Opublikowano

A to byłyby niezłe cyrki, jakby akurat saletra spadła z ceną na początek marca. Byłby kwik, że hohoho 😃

Opublikowano (edytowane)

Pozwoliłem sobie zrobić kalkulację nawożenia NPK w tym roku i 2020 roku ;

Polidap 130 kg + sól pot. 150 kg na ha -860 zł , przed podwyżkami -430 zł 

Polfoska 8 20 30 x 300 kg na ha - 840 zł przed podwyżkami -510 zł 

Za dużo sól i polidap zdrożały o 100 % Polifoska 70 %

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano
38 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Pozwoliłem sobie zrobić kalkulację nawożenia NPK w tym roku i 2020 roku ;

Polidap 130 kg + sól pot. 150 kg na ha -860 zł , przed podwyżkami -430 zł 

Polfoska 8 20 30 x 300 kg na ha - 840 zł przed podwyżkami -510 zł 

Za dużo sól i polidap zdrożały o 100 % Polifoska 70 %

Ekonomiczniej wyjdzie polifoska bo jeden wjazd, mniej czasu stracisz. A w przypadku qq to w podsiewacz całość i spokój 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, miwigos napisał:

Akurat Agrolok chemie ma nie najtańsza, 

to zależy, czy kupujesz w 0 czy w 7 segmencie, a różnice są naprawdę duże

Opublikowano
6 godzin temu, Chłoporobotnik napisał:

Znajomy dzwonił do dwóch punktów, pytał o 4 nawozy i przedstawia się to następująco (worki):

- saletra - I skład- 2920, II skład 2780

- Polifoska 8 - I skład 2960, II skład 2840

- sól potasowa - I skład 3050, II 2930

- saletrzak - I skład 2800, drugi 2620 

w ktorych skladach??

6 godzin temu, yacenty napisał:

Może tak być, ponoć budowlanka mocno ruszyła na świecie i potrzebują bardzo dużo mocznika, Na ile to prawda, nie wiem, ale brzmi dość rozsądnie.

do czego na budowach uzywaja mocznika ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v