Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, kulczer napisał:

Saletrzak 2700 zł kupiłem wczesniej po 3100 zł

Saletra 2950 zł kupiłem wcześniej po 3300 zł

Polifoska 8 2800 zł kupiłem wcześniej po 3000 zł

To jest to prawo i sptrawiedliwość ja się pytam?

Dlatego ja jako, że nie potrzebuje ilości Bóg wie jakich na pierwszą dawkę to sobie jeszcze czekam z zakupem. Drożej jak te 3,5k za saletre nie będzie, a zawsze coś może w dół się ruszyć. może i jakiś wschodni się pojawi na rynku. 

Opublikowano
Przed chwilą, Bercik92 napisał:

rosja wstrzymała eksport saletry na 2 msc wiec nie sadze...

A to nawet nie wiedziałem. W każdym razie, sraczki nie mam bo i tak jest drogo. 

Opublikowano
15 minut temu, kulczer napisał:

Jak uległeś propagandzie o braku dostępności to zły możesz być tylko na siebie. 

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, kulczer napisał:

A ja sprzedałem pszenżyto w żniwa po 750 zł tona a dziś jest po 1200 zł to wina PIS ? 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
31 minut temu, kulczer napisał:

A kto Ci się kazał spieszyć?

Opublikowano

Kto maił kupić to już kupił dokładnie , kupili po 4 tyś i 3,5 tyś i 3 tyś i teraz po 2900 zł a ile będzie końcem marca saletra ? .

Może będzie po 2,5 tyś a może po 2, 2 tyś .

Opublikowano
22 minuty temu, galan99 napisał:

Kto maił kupić to już kupił dokładnie , kupili po 4 tyś i 3,5 tyś i 3 tyś i teraz po 2900 zł a ile będzie końcem marca saletra ? .

A może po 3,5   ,  gdybać to sobie można

• Like 1
Opublikowano

Pod koniec tego roku ma ruszyć baltic pipe. Ciekawe jak to wpłynie na ceny gazu i zarazem azotu. A z drugiej strony, u Arabów saletra leżała tak długo, aż wybuchła. U nich ten gaz pewnie tani jak u nas żywiec wieprzowy. Dlaczego nie ciągną od nich już gotowej saletry? Nie mówili by, że droga saletra bo gaz drogi.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Steyerek8100 napisał:

Nie wiem jak ten siarkopol działa ale na terenach TKA i okolicach od dłuższego czasu siarczanu magnezu granulowanego nie idzie dostać.

Jest już u Białczyka, dziś byłem wziałem 1 palete ( zamówiłem 3 tygodnie temu ) . Cena 1290 zł/t , oczywiście VAT 0% . Podrożał od stycznia o 40 zł :/ . Na stanie jeszcze 5 palet. Siarkopol troche gorszy od oryginalnego kizerytu ale cena niższa.

2 godziny temu, robo1980 napisał:

Cena saletry po obniżce 2950 zł tona , TKA. Nie widać , żeby w okolicy kto kupował nawozy.

Na jakim składzie? U Białczyk 3090 zł saletra :/ 

Edytowane przez Marl
Opublikowano

piękny spadek cen. 

O 0,5 do realnego 8 ale średnio może 4 wyjdzie w porównaniu z cennika np z przed 10 ciu dni 😂🤣

ten rząd tylko do memow się nadaje 😂

Opublikowano
1 godzinę temu, Siedzacybyk napisał:

Pod koniec tego roku ma ruszyć baltic pipe. Ciekawe jak to wpłynie na ceny gazu i zarazem azotu. A z drugiej strony, u Arabów saletra leżała tak długo, aż wybuchła. U nich ten gaz pewnie tani jak u nas żywiec wieprzowy. Dlaczego nie ciągną od nich już gotowej saletry? Nie mówili by, że droga saletra bo gaz drogi.

Dlatego że ten lud pustynny nie ma żadnej technologii. Przeważnie też  sprzedają surową ropę i dopuero np.  w Europie się ją przerabia. 

Opublikowano

Bo szejki są mądrzy, Nie pchają się w koszty tylko niech kto inny robi brudną robotę.

Opublikowano
3 godziny temu, kulczer napisał:

To jest wolny rynek, kształtuje podaż i popyt  a w szczególności spekulacje i duży kapitał.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Mazowieckie zachód  idzie kupić saletrę od 2870 do 2990, mocznik import ma być po 3700, Polski 3850 wcześniej był netto 3760.

Edytowane przez Norman
  • Like 1
Opublikowano

Dziś dzwoniłem do lokalnego składu północne mazowsze to sól 2560, kizeryt 1880. Trzy tygodnie temu kupowałem odpowiednio 2800 i 2100 tylko w innym miejscu, ceny wszystkie brutto, jedyny plus, że tam gdzie miałem na zbożach niskie i bardzo niskie poziomy to już wysiałem wczoraj wsio. Teraz tylko pod qq i na łąki sól będę kupować i wątpię aby coś spadło.

Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. Ja nic jeszcze sztucznych nie kupiłem.

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, EmilPlayP napisał:

Dziś dzwoniłem do lokalnego składu północne mazowsze to sól 2560, kizeryt 1880. Trzy tygodnie temu kupowałem odpowiednio 2800 i 2100 tylko w innym miejscu, ceny wszystkie brutto, jedyny plus, że tam gdzie miałem na zbożach niskie i bardzo niskie poziomy to już wysiałem wczoraj wsio. Teraz tylko pod qq i na łąki sól będę kupować i wątpię aby coś spadło.

U kogo kizeryt po 1880 zł?

Opublikowano

Pawrol Ciechanów, planuje pierwszy zakup nawozów u nich, dowiedziałem się o nich od kolegi tutaj z forum. Dzwoniłem to przez telefon miła Pani od razu mówi, że zaraz sprawdzi cenę po tych obniżkach, a np byłem w najbliższym składzie po rzepakowa w ostatni czwartek to właściciel mówi sól 2950 u niego i problem ogólnie z dostępnością, a żeby coś o obniżkach mówił...? Zapomnij.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v