Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, RU68 napisał:

Jakby tak było to byłby luksus  -niestety najczarniejsze sny tak nie wyglądają jak to będzie wyglądało wiosną - a wiem co piszę 

Higroskopijne?

Opublikowano
10 godzin temu, RU68 napisał:

Co mam rozwijać na razie kombinuję .Dopiero jak wam przywiozą to się oczy otwierają -oby na pole nie trzeba zabierać podręcznej szubienicy -psychiatrzy będą mieli zajęcie to pewne ( ku....  i hu....będą się sypać i to gęściej niż ten nawóz) . Widzę to z dnia na dzień coraz gorzej - a miało być kolorowo 

Jak ktoś kupił tonę 2 to jakoś poradzi, ale jak niektórzy pisali całe auta brali I to na ozime zboża szykuką🙆‍♂️  ktoś pisał rcw rozsiać no fajno co 6m teraz ścieżki robić

Opublikowano

Jakby było tak różowo to by wysiali u siebie ,a nie tyle km pchali , ,przy wilgnym powietrzu może się zrobić mazia

Opublikowano
18 minut temu, danielhaker napisał:

Przy pierwszej dawce jeszcze nie zrobi szkód siejąc rcw 😛

Chyba na łąki 🤭

Na moich polach zazwyczaj wiosną można tylko i wyłącznie ścieżkami jeździć

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, masa24 napisał:

Jakiś Debil rzucił temat z tym mocznikiem uff a reszta podłapała 

U mnie ten UFF pod dynie stosują już 2 rok i dynia b. ładnie rośnie

Opublikowano
8 minut temu, Murphys napisał:

U mnie ten UFF pod dynie stosują już 2 rok i dynia b. ładnie rośnie

Ale pogłowie czy przed siewem????

20 minut temu, soltys48 napisał:

Chyba na łąki 🤭

Ja mam takie działki ze przy drugiej dawce w rzepaku jak zjedziesz to ciagnik siedzi. Pod spodem 3m gliny. Wiec do góry długo utrzymuje sie zupa

Opublikowano
7 minut temu, przemek28_28 napisał:

Ale pogłowie czy przed siewem????

Ja mam takie działki ze przy drugiej dawce w rzepaku jak zjedziesz to ciagnik siedzi. Pod spodem 3m gliny. Wiec do góry długo utrzymuje sie zupa

Przed siewnie, Motylem rozsiewają tym takim taśmowym a'la kos

Opublikowano
soltys48 napisał:

18 minut temu, danielhaker napisał:

Przy pierwszej dawce jeszcze nie zrobi szkód siejąc rcw 😛

Chyba na łąki 🤭

U nas na wschodzie są przymrozki 😁

Opublikowano
4 minuty temu, Murphys napisał:

Przed siewnie, Motylem rozsiewają tym takim taśmowym a'la kos

No to super. 50 ton wrzuc łopata, pozniej ktoś musi siedzieć na tym kosie i kijem popychać, ścieżki co 5-6 m także juz po około 1 miesiacu podana 1 dawka na 25ha🤣

11 minut temu, RU68 napisał:

najlepsze że to nie jedno ani dwa auta-ale za to mam nad czym myśleć a tak bym się nudził 

Ty chyba pisałeś coś o 22 czy 23 autach. Dobrze pamietam?

I siejesz sama kukurydze czy inne rośliny?

A rozsiewacz do wapna ślimakowy, albo koedys takie były do azotu, chuba amozne 

Opublikowano

Moja grupa azoty produkuje na pełen gwizdek, wczoraj się zapomniałem i zamknąłem całkiem drzwi u jałówek na głębokiej... Dzisiaj zachodze, a tam normalnie aż uszy na lewą stronę wykręca 😁 azot można nożem kroić 💰💰

Opublikowano
2 godziny temu, asharot napisał:

Powiedz gościowi niech sobie do butów wsypie za taką cenę. Saletra 50kg w detalu już jest za 2950pln i klientów brak.

Ale sprzedawcy straszą że po 5000 zł saletra będzie , u mnie gdzie biorę nawozy była po 3600 zł przed świętami . W tym roku to szaleństwo cenowe będzie się raczej pogłębiać , trzeba czekać spokojnie , kupić wiosną śladowe ilości potrzebne do utrzymania produkcji aby ugór nie był .

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, przemek28_28 napisał:

No to super. 50 ton wrzuc łopata, pozniej ktoś musi siedzieć na tym kosie i kijem popychać, ścieżki co 5-6 m także juz po około 1 miesiacu podana 1 dawka na 25ha🤣

A już myślałem że kamikadze to przeszłość (mam na myśli tego motyla) - historia kołem się toczy nie ma co tylko sadzić drzewa przy polach i jakiś sznur w kabinie  .Ja tam coś wymyślę bo jak trzeba to zainwestuję w końcu zaoszczędziłem na zakupie (tak myślałem ) teraz trzeba wydać oby kilkadziesiąt a nie kilkaset tyś 

Opublikowano

A opryskiwaczem i pol na pol z woda nie da rady??? Wczesniej to rozmieszac w jakims zbiorniku np za pomoca pompy z rozdrabniaczem i taka gotowa ciecz do opryskiwacza, nie da rady?

Opublikowano
27 minut temu, przemek28_28 napisał:

Ty chyba pisałeś coś o 22 czy 23 autach. Dobrze pamietam?

I siejesz sama kukurydze czy inne rośliny?

A rozsiewacz do wapna ślimakowy, albo koedys takie były do azotu, chuba amozne 

Ten ich motyl biga mieści więc o jakiej łopacie mówisz, nie przekładaj swoich obaw na innych

Opublikowano
34 minuty temu, miwigos napisał:

Trzeba szukać na OLX stare kosy , będą miały cene

Ludzie weźcie sprawdźcie jak to idzie tym kosem potem wstawcie filmik z pracy i podajcie precyzję rozsiewu🙋‍♂️

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Murphys napisał:

Ten ich motyl biga mieści więc o jakiej łopacie mówisz, nie przekładaj swoich obaw na innych

19 minut temu, Murphys napisał:

W stare motyle nie wchodził bigbag. Ja nie mam mocznika uff wiec narazie mnie ten problem nie dotyczy.

A jaki maja nowy to nie wiem. Mocznik jest lekki i objętościowo jest go duzo. Nievwiem jest z tym uff

25 minut temu, RU68 napisał:

A już myślałem że kamikadze to przeszłość (mam na myśli tego motyla) - historia kołem się toczy nie ma co tylko sadzić drzewa przy polach i jakiś sznur w kabinie  .Ja tam coś wymyślę bo jak trzeba to zainwestuję w końcu zaoszczędziłem na zakupie (tak myślałem ) teraz trzeba wydać oby kilkadziesiąt a nie kilkaset tyś 

Myśle ze najlepszy rozsiewacz do wapna. W wapnoe daje rade bez problemu to i w tym powinno pójść. Mowię o ślimakowym. Czy to gorsze niż wapno?

Edytowane przez przemek28_28
Opublikowano
17 minut temu, przemek28_28 napisał:

W stare motyle nie wchodził bigbag. Ja nie mam mocznika uff wiec narazie mnie ten problem nie dotyczy.

A jaki maja nowy to nie wiem. Mocznik jest lekki i objętościowo jest go duzo. Nievwiem jest z tym uff

Myśle ze najlepszy rozsiewacz do wapna. W wapnoe daje rade bez problemu to i w tym powinno pójść. Mowię o ślimakowym. Czy to gorsze niż wapno?

Widziałem jak ludzie skrzynie przerabiają w motylach że im big bag wchodził. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v