Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To u nas tak jak było przymierzane przed żniwami , tak też wszyscy brali . Podstawowa stawka była 600zł za hektar , ale były odchylenia 50 zł w jedną i drugą stronę , zależy jakie zboże . Aktualnie u nas już po żniwach , a skoszona ilość podobna do wcześniejszych lat 

Opublikowano

CHŁOPACY!

a ile może teraz kosztować wykonanie usługi oprysku? ile za ha?

Opublikowano

ale to było kiedyś. ciekaw jestem jak inni teraz wyceniają.

Opublikowano

80 albo 100 zł . Paliwo paliwem ale też trzeba dobrze zrobić oprysk , Mijakow nie zrobić

Dnia 7.08.2022 o 22:06, Marcin133 napisał:

Ile skasować. za stalerzowanie ugoru plus orka? Agregat talerzowy 3m pług 4obrotowa ciągnik 150km

500 zł hektar ( Talerzowka plus orka )

Opublikowano
12 minut temu, ppp3072 napisał:

Transport pszenicy na skup 17 km w jedną stronę  ciągnik 150 KM + 2 przyczepy po 10 ton ?? 

Podłączam się pod pytanie.  U MB 30Km w jedną stronę ile bierzecie za taką usługę?

Opublikowano

Niestety ale nie mierzyłem wlanego paliwa. a jak przez te 17 km pół drogi jest cały czas z ciężarem pod górę i reszta po równym. Słyszałem wersje że 450 zł za kurs 

Opublikowano

Oto chodzi że jeśli będziesz miał większe kawałki (na przykład kilka ha)to możesz coś z ceny zejść,ja tak bynajmniej liczę bo co innego Jet jechać do 0,20ha a co innego do 1ha i ludzie nie narzekają że tak liczę po swojemu czyli za 1ha 100zl a za 0,20ha np.40 zł.zasieg pul do 2km.dalej nie nasze sołectwo. Może to trochę śmiesznie brzmi ale tak jest taka drobnica nawet i ciągną mnie do do 5 arów by stonkę opryskać bo im się nie chce przejść plecakowym opryskiwaczem .

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, greg91 napisał:

Oto chodzi że jeśli będziesz miał większe kawałki (na przykład kilka ha)to możesz coś z ceny zejść,ja tak bynajmniej liczę bo co innego Jet jechać do 0,20ha a co innego do 1ha i ludzie nie narzekają że tak liczę po swojemu czyli za 1ha 100zl a za 0,20ha np.40 zł.zasieg pul do 2km.dalej nie nasze sołectwo. Może to trochę śmiesznie brzmi ale tak jest taka drobnica nawet i ciągną mnie do do 5 arów by stonkę opryskać bo im się nie chce przejść plecakowym opryskiwaczem .

Za 1 ha 100 zł? Coś ta cena nie halo. Kwestie areału rozumiem,  ale cena za hektar jakaś dziwna 

Edytowane przez Michall51
Opublikowano
1 godzinę temu, kubamako66 napisał:

ile kasować za sianie rzepaku zwykłym siewnikiem pneumatycznym na 6 sekcji rozstaw 45cm  200zł/ha ? 

IMG_20220811_142601.jpg

200-240 zł/ha w zależności od wielkości działki "kręcenia się w kółko"  :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Matey
      Jakie przewidujecie stawki za poszczególne usługi rolnicze w 2025? Względem sezonu 2024 planujecie zwiększyć stawki? Przyjmujecie stała kwotę na cały sezon czy w zależności od wahań cen np. oleju napędowego modyfikujecie ceny?
      kontyunacja tematu z 2024 roku:

• Przez r49
      Proszę omijać firmę serbol .mieszcząca się srebrny Borek 18c.sprzedaja tam ruiny ciągników. Na ogłoszeniach piszą Zambrów. Zakop ciagnika tam to porażka trzeba jeszcze tyle mieć na naprawy.zaniżaja faktury. Cwaniaki
    • Przez Karolek132
      Witam ile bierzecie za gniecenie pryzmy z kukurydzy 
    • Przez Tanos
      Cześć, mam pytanie do Was – rolników praktyków.
      Rozważam wynajem maszyn do łąk i chciałbym poznać Wasze zdanie:
      Czy ktoś z Was byłby zainteresowany wynajmem takich maszyn jak:
      aerator 3 m – 900 zł/dzień (około 30 ha/doba = ~30 zł/ha),
      włóka łąkowa 6 m – 800 zł/dzień (30–40 ha/doba = ~20–27 zł/ha),
      podsiewacz traw 3 m – 1300 zł/dzień (około 15 ha/doba = ~87 zł/ha).

Jak myślicie – cena jest realna czy za wysoka?
       Czy sami korzystalibyście z wynajmu, czy raczej każdy woli mieć swoje?
       Macie takie maszyny u siebie – faktycznie dają efekty (większy plon, mniej chwastów)?
       A może Waszym zdaniem inny sprzęt byłby bardziej potrzebny na wynajem?
      Chętnie poczytam opinie i doświadczenia.
      Pozdrawiam 

• Przez Tanos
      Cześć, mam pytanie do Was – rolników praktyków.
      Rozważam wynajem maszyn do łąk i chciałbym poznać Wasze zdanie:
      Czy ktoś z Was byłby zainteresowany wynajmem takich maszyn jak:
      aerator 3 m – 900 zł/dzień (około 30 ha/doba = ~30 zł/ha),
      włóka łąkowa 6 m – 800 zł/dzień (30–40 ha/doba = ~20–27 zł/ha),
      podsiewacz traw 3 m – 1300 zł/dzień (około 15 ha/doba = ~87 zł/ha).

Jak myślicie – cena jest realna czy za wysoka?
       Czy sami korzystalibyście z wynajmu, czy raczej każdy woli mieć swoje?
       Macie takie maszyny u siebie – faktycznie dają efekty (większy plon, mniej chwastów)?
       A może Waszym zdaniem inny sprzęt byłby bardziej potrzebny na wynajem?
      Chętnie poczytam opinie i doświadczenia.
      Pozdrawiam 

• Dodaj nową pozycję...
v