Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
56 minut temu, daron64 napisał:

Nawet ogłoszenie średnio po polsku napisane

Ten ciągnik jest 2002roku a produkowany był od 2008 do 2012 ma 97 koni a pisze 110 jego wartość to co najmij 100000 netto

Opublikowano
5 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

ucywilizowany htz,  cena może trochę odstrasza ale widać że dopieszczony i praca nim będzie o wiele wygodniejsza niż tymi z spartańskimi kabinami i osprzętem   

4 godziny temu, zyher napisał:

Panowie szukam case 1455, na olx nie ma za wiele ogłoszeń, ale pytanie czy ktoś może był oglądać ten z poniższego ogłoszenia? lub macie jakiś namiar gdzie można kupić taki ciągnik ?

https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-case-1455xl-CID757-IDPEiqC.html

to są ciągniki owiane swego rodzaju legendą jak fendty serii 600 ls i lsa a wielu mówi że silniki są w nich lepsze jak w fendtach, mają więcej wigoru, no i jeszcze turbomatik, ( tak 1255 i 1455 mogły mieć turbosprzęgło jak w fendtach, więc znalezienie takiego ciągnika jeszcze w normalnej cenie jest bardzo trudne, tak samo jak ja miałem 30km od siebie 615LSA w pełnym wyposażeniu za 80 tys, no poprostu szaleństwo, spytaj się jeszcze na fb na grupie IHC fani polska  

5 godzin temu, SamaPrawda napisał:

szwindel, ale jak chcesz to wpisz komornik kluczbork kaczmarczyk i tam będzie licytacja t5.105 zaczyna się od podobnej kwoty jak tu wystawiony, może się uda trafić 

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, mf362 napisał:

Polskie talerzowki miały talerze 460 czy 500 te starsze ?

510 lub 560. Ja mam 610 to trzeba było skrobaki wywalić 

Zęby, o które ostatnio pytałem przyszły, jeden założony i nawet pasuje jedynie trzeba zrobić "podkładkę" z części starego zęba bo brakuje gwintu na śrubie żeby mocno skręcić.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Zęby, o które ostatnio pytałem przyszły, jeden założony i nawet pasuje jedynie trzeba zrobić "podkładkę" z części starego zęba bo brakuje gwintu na śrubie żeby mocno skręcić.

Nie szkoda zębów starych ciąć, nie lepiej kawałek płaskownika dać??

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

No nowego typu mam o takie https://allegro.pl/oferta/obejma-uchwyt-kultywatora-standard-10768351217 tyle że te nowe nie pasują na ramę, w trzech sklepach byłem i każde inaczej wygięte i brakuje 2 cm żeby skręcić później a jak nabije młotkiem to ten dolny płaskownik z bolcem co się łapkę zakłada wypada bo dół tej obejmy jest za mocno rozgiety

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
57 minut temu, bratrolnika napisał:

To na szybko że starego zęba, teraz narodził się pomysł kupna ramy z kwadratowym profilem i tam może będzie łatwiej bez przeróbek 

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, szymon09875 napisał:

No nowego typu mam o takie https://allegro.pl/oferta/obejma-uchwyt-kultywatora-standard-10768351217 tyle że te nowe nie pasują na ramę, w trzech sklepach byłem i każde inaczej wygięte i brakuje 2 cm żeby skręcić później a jak nabije młotkiem to ten dolny płaskownik z bolcem co się łapkę zakłada wypada bo dół tej obejmy jest za mocno rozgiety

Kurde, to powiem ci że może być lipa, bo u niego rama też z profila 60*60, a nie jak w starych grudziadzach z dwóch ceowek spawana 

Opublikowano
superfarmer02 napisał:

57 minut temu, bratrolnika napisał:

To na szybko że starego zęba, teraz narodził się pomysł kupna ramy z kwadratowym profilem i tam może będzie łatwiej bez przeróbek 

o panie 🙆

Opublikowano
29 minut temu, superfarmer02 napisał:

Czyli zamiast kupić cały agregat kupiliście najpierw zęby a teraz ramę??? Jeśli to wyjdzie taniej niż gotowy to w sumie jakiś pomysł jest 

Opublikowano
22 minuty temu, robi57362 napisał:

o panie 🙆

14 minut temu, bratrolnika napisał:

Czyli zamiast kupić cały agregat kupiliście najpierw zęby a teraz ramę??? Jeśli to wyjdzie taniej niż gotowy to w sumie jakiś pomysł jest 

Już się plany zmieniły, robimy na starej ramię 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤭😂 

Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

A nie wcisnęli Ci przypadkiem obejmy na ramę 50x50 jako 60x60?

Kupowałem kilka razy te nowe i wchodzą na ramę z lekkim luzem, wszystko pasuje bez problemu 

• Thanks 1
Opublikowano
44 minuty temu, FarMaster napisał:

A nie wcisnęli Ci przypadkiem obejmy na ramę 50x50 jako 60x60?

Kupowałem kilka razy te nowe i wchodzą na ramę z lekkim luzem, wszystko pasuje bez problemu 

Nie wiem, mówiłem każdemu że na ramę 60*60, mało tego stare jak przyloze wydaje się to samo, delikatnie różni się tylko kątem gięcia u góry. 

3 godziny temu, bratrolnika napisał:

Kurde, to powiem ci że może być lipa, bo u niego rama też z profila 60*60, a nie jak w starych grudziadzach z dwóch ceowek spawana 

No to taka sama jak u mnie, wydaje mi się że jeden dostawca części jest na okoliczne sklepy. Dlatego taki badziew wszędzie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v