Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tam nie wiem co u ciebie za okolica ,u mnie stoi na pryzmie qq calą zimę przy drodze ,i to już kilka lat i nigdy paliwo nie zginęło ,a wałków wom ,raz naliczyłem 8 w maszynach ,a to ok 50 m od drogi,i wstęp wolny . To nie szedl rolnik ,tylko jakis żul ,albo żeby tylko na hu.. zrobić

2 minuty temu, slawek74 napisał:

dzwoń pytaj nie wiem 🤷‍♂️ ciągnik napewno sprawny chce kupić większy

z tymi co mówią że chcą kupić większy to w większości nie prawda . Za parę złotych nikt nie sprzedaje dobrego ciąnika ,raczej kupuje następny  ,a ten stoi na zaś bo nie wiadomo co za gniota się kupi ,a robić czymś trzeba . A ciągników nigdy za wiele w gospodarstwie 

Opublikowano
4 minuty temu, kizak napisał:

nie szedl rolnik

Że ze wsi to nie znaczy od razu, że rolnik. Ze wsi w sensie w sąsiedniej wioski (popegeerowskiej). Chłopak mówił, że ciągnik w środku lasu zostawiali, to puste banku po tym oleju nawet im zapierdolili. Paliwa brali na styk, żeby zostało aby rano odpalić. 

U nas ładnych parę lat temu ktoś kradł nam z pola ziemniaki. Ojciec kiedyś trafił gościa jak kopał, poszedł do niego, a to jakiś typ, kotrego znał - z sąsiedniej wioski 3km przez pola szedł żeby u nas ukraść ziemniaki 🤷

Opublikowano

Rok czasu wiadomo ,a po sąsiedzku ,,nie liznęli'' ,czy znajomi sąsiadow  ,dziwne. No ,ale nie każdy musi chwalić się ,i znam takich co swojemu nie sprzedadzą ,tylko aby jak najdalej .

• Like 1
Opublikowano

Pytanie do osób robiących w drzewie. 

Kawałek ściany mam pomalowany drewnochronem dąb. Teraz domawialem i oczywiscie zamiast dębu zamówiłem jasny dąb. No i teraz pytanie - na ścianie po wyschnięciu mocno będą się różnić? Żeby wyrównać kolor lepiej będzie te część gdzie pójdzie jasny dąb pomalować dwa razy i się wyrówna trochę, czy jeszcze te część pomalowana (raz) dębem pomalować teraz jasnym i te część gdzie jasny idzie dać dwa razy?

Opublikowano

Wg mnie mnie ciemnego jasnym nie zakryjesz, tym bardziej nie zrównasz malując jasnym dwa razy. Jak nie chcesz kupować ciemnego, to jakaś szlifierka oscylacyjna i pomalować całość jasnym. Nie możesz oddać tego co zamówiłeś?

Opublikowano

Nie chcę, bo teraz parę dni pogody, to chcialem to pomalować żeby sobie na spokojnie wyschło. Żeby to była jeszcze ściana z boku to kij z tym, ale to łączenie na jednej ścianie. A szlifować dużo roboty, bo to dechy na dechy bite. Ehh

Pomaluje tym jasnym i jutro rano jak przyjadę to najwyżej z grubsza ten ciemny przeszlifuje - dobrze, że tylko jedną warstwę dałem narazie

Opublikowano

image;s=1000x700

Pytam z ciekawości. To jest zetor 5011. W tej "gruszce" przy kolektorze wodnym jest pewnie termostat i nie ma odejścia na pompę. Czy jak jest zamknięty to pompa "mieli" ciecz i w małym układzie ciecz nie przepływa tylko stoi?

Opublikowano
2 godziny temu, jacor73 napisał:

Wg mnie

Maznalem na próbę parę desek jasnym. Obok ciemny też maznolemm jasnym. Jutro podjadę do domu i zobaczę jak to będzie wyglądało. Jak straszna chujnia, to jadę do miasta i tak, to kupie jedna puszkę dębu, a te dwie co mam jasnego to tam zużyje i tak - ściana po drugiej stronie, teraz w garażu regały itp

Opublikowano
1 godzinę temu, wlamaj1 napisał:

image;s=1000x700

Pytam z ciekawości. To jest zetor 5011. W tej "gruszce" przy kolektorze wodnym jest pewnie termostat i nie ma odejścia na pompę. Czy jak jest zamknięty to pompa "mieli" ciecz i w małym układzie ciecz nie przepływa tylko stoi?

Chyba niema szczelnych termostatów ,jest dziurka i trochę od początku się przeciska. Ja tam nie wiem ,ale czy termostat nie ,,dotyka'' pompy wody ,tak jak w c 330 ,czy c 360 ,od strony bloku ? 

Opublikowano
32 minuty temu, jacek1296 napisał:

Nie szuka ktoś przypadkiem toyoty camry? 2007r, 2,4 benzyna, automat, koło 100000km nalotu, od 10-12lat w jednych rękach, rocznie robi 5000km. Za chwilę będzie na sprzedaż.

Ile cenisz?

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, ZetorMisio napisał:

Z kąd jesteś? 

Lubelskie lwl ale tak jak pisałem narazie chcę obrać kurs na co patrzeć co lepsze będzie od V i tyle bo w sumie nie wiem czy kupię czy wyremontuje akpil V i będę dalej robił na moich kamieniach

Edytowane przez Janeczko
Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

już go nie widzę możliwe że sprzedany chyba za mało wycenił 🤦‍♂️ kiedyś go maruszzdun na części pierwsze rozebrał 🙆‍♂️ pijechał na remont silnika a tam go hydraulika dusiła ale zribiony był dobrze

Cena nie była zbyt jakaś mała....w tych MF podoba mi się ,,zawracasz na miejscu"

Opublikowano (edytowane)

Ktoś kupi to potem go chłop spali tak to już jest z komornikami , jeden nawet trzymał z 10km od gospodarstwa po zakupie i tak zpłonoł, albo wp***dol taki dostanie ze ledwo przeżyje, tanie mięso psy jedzą. Nie czepiajcie się ludzkiej biedy.A przynajmniej jak co to dogadać się z właścicielem bez komorników to co innego.

Edytowane przez Strongman
  • Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v