Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

.

Stodoła napisał:

7 godzin temu, SamaPrawda napisał:

Wysokość 83-84 przy brzegu szerokość góra dół 55cm w najszerszym miejscu 60 cm szerokość od boku 12.5cm takie coś plus minus

Ech jutro ci zmierzę bo dziś zapomniałem albo daj nr tel na pv to ci wyśle zdj

Poszedł numer na priv

Edytowane przez SamaPrawda
Opublikowano

Chłopy potrzebuje kupić wkrętarke akumulatorową , coś taniego na dwa dni roboty dosłownie na dachu, poleci ktoś coś z chińszczyzny na allegro lub marketu ??

Opublikowano (edytowane)

Moja deczko inna.

Bez tej stacji ładowania. Wpina się tylko zasilacz w baterie.

Na tyle co potrzebujesz to każda będzie dobra

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
Dziad932 napisał:

Chłopy potrzebuje kupić wkrętarke akumulatorową , coś taniego na dwa dni roboty dosłownie na dachu, poleci ktoś coś z chińszczyzny na allegro lub marketu ??

a klucz nie lepszy ? i będzie nie tylko na dwa dni bardzo często używam

Opublikowano
23 minuty temu, bratrolnika napisał:

kup coś porządnego, zdziwisz się jak często będzie potrzebna jak już kupisz

bardzo długo obywałem się bez wkrętarki, w końcu kupiłem, praktycznie każdego dnia sie przydaje

Popieram. Też nie miałem, też myślałem że mi nie potrzebna. Kupiłem tylko dlatego, że ciągnąłem instalacje w garażu i dużo kręcenia było w planach, troszkę wiercenia. To myślę kupię coś żeby tylko to wytrzymało. Kupiłem Parkinsona za chyba niecale 400zl z dwiema bateriami, walizka i jakimś kompletem wierteł/bitów. 

Od czasu kupna to zwykłej wiertarki mało co używam. Tylko jak cos w betonie, albo w grubym metalu, a tak to wszystko paksidem robię. Teraz tylko kupionym droższa, z udarem. 

• Like 1
Opublikowano
55 minut temu, Dziad932 napisał:

jak kupiłem Boscha, coś takiego

Bosch wiertarko-wkrętarka GSR 180-Li 2x2,0 Ah LOBO.PL

37 minut temu, daron64 napisał:

Popieram. Też nie miałem, też myślałem że mi nie potrzebna. Kupiłem tylko dlatego, że ciągnąłem instalacje w garażu i dużo kręcenia było w planach, troszkę wiercenia. To myślę kupię coś żeby tylko to wytrzymało. Kupiłem Parkinsona za chyba niecale 400zl z dwiema bateriami, walizka i jakimś kompletem wierteł/bitów. 

Od czasu kupna to zwykłej wiertarki mało co używam. Tylko jak cos w betonie, albo w grubym metalu, a tak to wszystko paksidem robię. Teraz tylko kupionym droższa, z udarem. 

mam tak samo, wiertarka Makity została tylko do wiercenia dziur w ścianach

33 minuty temu, Dziad932 napisał:

Zamówiona , w poniedziałek będzie

co zamowiłeś???

Opublikowano

takich newtonometrów jeszcze kilka lat wstecz tylko pierwsza liga doświadczała  ,a teraz łooooo . Na zimę to i druga bateria by się zdała . Ja swoją celmę mam z 3 bateriami ,to może i ciut przywiele bo w końcu nie wiesz którą ładowałeś ,a której hen czasu nie użyłeś       ,oooooooO.o ,albo dam na nich numerację by po kolei używać ,nosz kutwa ,że przez tyle lat na to nie wpadłem😐

Opublikowano

Nawet parkside ma wskaźnik. U mnie w takich pierdolach - jakieś wkręcanie wkrętów itp to na długo starcza, ale przy wierceniu w metalu to ginie w oczach. No ale mając dwie baterie nie zdarzyło mi się, żebym nie miał czym wiercic

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, szwagier24 napisał:

wkrętarka ma jakiś czujnik przeciążeniowy, więc jak ma za ciężko to ją po prostu odcina

co do wiercenia, mam wiertarkę stołową, więc tą to raczej robię jedynie punkt wiertłem 3mm gdzie wiercić, ale nie powiem , zdarzyło się nią wiercić nawet wiertłem 16, jakoś tam dała sobie radę, ale to nie sprzęt do takich tematów

13 minut temu, daron64 napisał:

Nawet parkside ma wskaźnik. U mnie w takich pierdolach - jakieś wkręcanie wkrętów itp to na długo starcza, ale przy wierceniu w metalu to ginie w oczach. No ale mając dwie baterie nie zdarzyło mi się, żebym nie miał czym wiercic

w pracy mam takiego samego Boscha, tyle że z rok starszego, na tych bateriach jeszcze nie ma wskaźnika, choć baterie pasują zamiennie do tego mojego nowszego

wiosną kręciłem blachę na dachu, jedna bateria wystarczyła na wkręcenie 280 wkrętów 35mm przez blachę w łaty

Opublikowano
26 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Sprzęt z sieciowek to totalny badziew... 

A tam pier**lisz Pan głupoty. 

Wszystko zależy ile i do czego sprzętu się używa. Dla amatora do sporadycznego użytku bez sensu kupować wkrętarkę za tysiaka (chociaż oczywiście jak ktos ma fundusze, to czemu nie). Mam markowe, mam bezmarkowe - robię jednymi i robie drugimi i jakoś żyje. Nie mówię, że nie ma sensu dopłacać do markowe sprzętu, ale nie zgadzam się z takim podchodzeniem do tematu, że z automatu sprzęt z sieciowki to totalny badziew. 

17 minut temu, bratrolnika napisał:

jedna bateria wystarczyła na wkręcenie 280 wkrętów 35mm przez blachę w łaty

A to ja aż tak dokładnie nie mierzyłem. Tu parę wkrętów poszło, tam jakieś wiercenie, go potem chwilę nic itd, to ciężko tak obiektywnie ocenić. Ale.jak pisałem - na tyle, na ile używam, to nie zdarzyło mi się, żeby prądu zbrakło 

• Like 2
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v