Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, slawek74 napisał:

tak Ci się tylko zdaje....

ja napisałem że 20netto jeden już 40 widzi a drugi 30 🤔

weź się w łep puknij ja niczego nie myślę 😁 ja wiem że na 100 nie kupisz porządnej kosiarki 🤪

Nie mówi o tobie tylko ogólnie i cena też przykładowa. Wiem że jak by chciał coś kupić do siuntki/Zetora w dobrym stanie to nie wiem czy koło 10 się nie zakręci. Jak mam tyle dawać to wolę wynająć usługę po 300 za hektar 

Edytowane przez superfarmer02
Opublikowano
superfarmer02 napisał:

9 godzin temu, slawek74 napisał:

tak Ci się tylko zdaje....

ja napisałem że 20netto jeden już 40 widzi a drugi 30 🤔

weź się w łep puknij ja niczego nie myślę 😁 ja wiem że na 100 nie kupisz porządnej kosiarki 🤪

Nie mówi o tobie tylko ogólnie i cena też przykładowa. Wiem że jak by chciał coś kupić do siuntki/Zetora w dobrym stanie to nie wiem czy koło 10 się nie zakręci. Jak mam tyle dawać to wolę wynająć usługę po 300 za hektar 

to wynajmuj🤭 już to widzę 😁

griga napisał:

jaka tam może być szerokość orki ? i co o tych sądzisz który lepszy ? https://www.olx.pl/d/oferta/rozsiewacz-nawozu-kuhn-axis-20-1-amazone-2008r-ladny-stan-oryginal-CID757-IDRbjFn.htmlhttps://www.olx.pl/d/oferta/rozsiewacz-kverneland-exacta-el-1400-l-2017-r-nowy-nieuzywany-CID757-IDRdiwb.html

Opublikowano

Takie pytanie mam. Szwagier zasiał poplonów z 10ha. Poplony porosły i chce to na kiszonkę dla byków sprzątnąć. Jak i czym to sprzątnąć najłatwiej i z najmniejszą ilością piachu. Zawsze zbierali orkanem ale to można na 2ha a teraz to trzeba szukać czegoś innego. Wczoraj oglądaliśmy sieczkarnie fortschritt ale heder do żyta był w opłakanym stanie. Jakieś jeszcze pomysły ktoś ma?

Opublikowano
3 godziny temu, migacz napisał:

Takie pytanie mam. Szwagier zasiał poplonów z 10ha. Poplony porosły i chce to na kiszonkę dla byków sprzątnąć. Jak i czym to sprzątnąć najłatwiej i z najmniejszą ilością piachu. Zawsze zbierali orkanem ale to można na 2ha a teraz to trzeba szukać czegoś innego. Wczoraj oglądaliśmy sieczkarnie fortschritt ale heder do żyta był w opłakanym stanie. Jakieś jeszcze pomysły ktoś ma?

Sieczkarnia z dobrym kemperem

Opublikowano

ktoś co o tej marce i modelu wiem że kolega @agrest przeklął ta markę a kolega @bananek starszy model i sobie chwali Landini Legend 165

https://www.olx.pl/d/oferta/landini-legend-165-krajowy-3400mth-CID757-IDP95D6.html

Opublikowano
5 godzin temu, migacz napisał:

A gdyby normalnie skosić kosiarką, zgrabić i baloty w folie?

Opublikowano
2 godziny temu, wojtal24 napisał:

ktoś co o tej marce i modelu wiem że kolega @agrest przeklął ta markę a kolega @bananek starszy model i sobie chwali Landini Legend 165

https://www.olx.pl/d/oferta/landini-legend-165-krajowy-3400mth-CID757-IDP95D6.html

Wygląda wręcz za ładnie, czyżby aż tak zadbany egzemplarz, a może po donowie. Ogólnie jak by przyjąć przebieg 3400 h za oryginał, stan z wyglądu to chyba tani nawet za tani, 1 połówka, myślałem że wszystkie 3 mają. 

Opublikowano
32 minuty temu, KlimekPL napisał:

A gdyby normalnie skosić kosiarką, zgrabić i baloty w folie?

Problem zanieczyszczenia piachem i duży udział wody(ciężar balotów) na stercie trochę tej wody ucieknie. Kiedyś jak miałem bydło to też unikałem poplonu w baloty mimo swojej owijarki i prasy. Jakość lepsza w kopcu.

Opublikowano
Norman napisał:

2 godziny temu, wojtal24 napisał:

Wygląda wręcz za ładnie, czyżby aż tak zadbany egzemplarz, a może po donowie. Ogólnie jak by przyjąć przebieg 3400 h za oryginał, stan z wyglądu to chyba tani nawet za tani, 1 połówka, myślałem że wszystkie 3 mają. 

już nie aktualne

Opublikowano
22 godziny temu, daron64 napisał:

Na allegro mam wiertarkę do obejrzenia, a do Bydgoszczy mam z 250km. Chodzi, żeby ją z grubsza obejrzeć tylko i już bym sobie normalnie kupił z dostawą

Startuje rano o 3 więc nijak nie pasuje bo w Bydgoszczy będę koło 4.

Chyba że w sobotę na powrocie 

22 godziny temu, soltys48 napisał:

Pług trza przewieźć 

Jednak jadę golfem

Opublikowano

I tak za daleko ale wyskoczyła taka i w sumie nie wiadomo co to. Dziś z sąsiadem gadałem to mówił żeby brać 1.85 bo na 1.65 to szkoda paliwa. Ty masz chyba 1.85? Zetorkiem tniesz? 

3 minuty temu, Pafnucy napisał:

nie szukaj wynalazków!

Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Zetorkiem tniesz? 

nie. pod fergusona wziąłem i żeby oleju w siłowniku nie mieszać nawet nie próbowałem. jestem przekonany że by szła w zetorze, ale to taki trochę przerost formy nad treścią.

Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał:

Startuje rano o 3 więc nijak nie pasuje bo w Bydgoszczy będę koło 4.

Chyba że w sobotę na powrocie 

Spoko, rozmawiałem telefonicznie z kolesiem, co to wystawią. Pogadaliśmy, jutro zadzwonię tylko ustalić kiedy wysyłka i będę kupował. Przez Allegro, więc jak coś to zwrócę. Dzięki za chęci 👍

• Like 1
Opublikowano
Dnia 4.10.2022 o 19:53, superfarmer02 napisał:

Głupie gadanie. Po co mu maszyna za 30tys jak maszyna za 4 zrobi tak samo i w podobnym czasie 

Kup coś takiego jak ja. Ojciec mi strajkuje powiedział że jak ją sprzedam to nie będzie kosił rotacyjna 🤣

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v